reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lametta i brak owulacji

reklama
Cześć dziewczyny, mam PCO, staramy się o dzidziusia.
Od zawsze miałam nieregularne miesiączki, do tego teraz przy staraniach dowiedziałam się, że nie mam owulacji.
Dostałam od gina duphaston na wywołanie miesiączki (potrafię jej nie mieć w ogóle miesiącami) oraz letrozol (a konkretnie Aromek) do łykania w 2-6dc 2x dziennie.
Po duphastonie miesiączka przyszła, Aromek łykałam, dzisiaj powinnam mieć owulację, a od kilku dni testy owulacyjne negatywne :(
Sądzicie, ze owulacja przyjdzie, ale trochę po spodziewanym terminie czy letrozol na mnie nie działa?

To mój pierwszy cykl z letrozolem, gino zlecił mi 3 cykle.

Cześć dziewczyny, mam PCO, staramy się o dzidziusia.
Od zawsze miałam nieregularne miesiączki, do tego teraz przy staraniach dowiedziałam się, że nie mam owulacji.
Dostałam od gina duphaston na wywołanie miesiączki (potrafię jej nie mieć w ogóle miesiącami) oraz letrozol (a konkretnie Aromek) do łykania w 2-6dc 2x dziennie.
Po duphastonie miesiączka przyszła, Aromek łykałam, dzisiaj powinnam mieć owulację, a od kilku dni testy owulacyjne negatywne :(
Sądzicie, ze owulacja przyjdzie, ale trochę po spodziewanym terminie czy letrozol na mnie nie działa?

To mój pierwszy cykl z letrozolem, gino zlecił mi 3 cykle.
Miałaś monitoring cyklu??
Ja ponad rok byłam stymulowana najpir Clo a później Lamettą a później Lamettą i Fostimonem. Dopiero przy ostatniej stymulacji Lamettą i Fostimonem urosły 3. Tak to był 1 max 2 pęcherzyki.
Zrobiłam 2 m-ce przerwy od stymulacji, wyciszyłam jajniki tabletkami anty i teraz od nowa zaczęłam stymulacje lematta 2-5dc 2x1t, 6-9dc 2x2t. I w 11dc miałam 3 pęcherzyki po 16mm więc jutro wieczorem przyjmuje Ovitrelle i działamy [emoji76] więc wyciszenie dobrze mi zrobiło bo wszystko się unormowało, uwulacja będzie w terminie w którym powinna być a nie jak to miałam po stymulacji w 10dc..

Miałaś monitoring cyklu??
Ja ponad rok byłam stymulowana najpir Clo a później Lamettą a później Lamettą i Fostimonem. Dopiero przy ostatniej stymulacji Lamettą i Fostimonem urosły 3. Tak to był 1 max 2 pęcherzyki.
Zrobiłam 2 m-ce przerwy od stymulacji, wyciszyłam jajniki tabletkami anty i teraz od nowa zaczęłam stymulacje lematta 2-5dc 2x1t, 6-9dc 2x2t. I w 11dc miałam 3 pęcherzyki po 16mm więc jutro wieczorem przyjmuje Ovitrelle i działamy [emoji76] więc wyciszenie dobrze mi zrobiło bo wszystko się unormowało, uwulacja będzie w terminie w którym powinna być a nie jak to miałam po stymulacji w 10dc..
No właśnie Gino powiedział mi, że mam łykać Aromek przez 3 cykle i widzimy się za 3 miesiące albo w ciąży albo na dalsze leczenie, ale idę do niego w czwartek na USG, bo martwię się, że nie miałam owulacji w ogóle.. testy owu negatywne, śluz niepłodny

No właśnie Gino powiedział mi, że mam łykać Aromek przez 3 cykle i widzimy się za 3 miesiące albo w ciąży albo na dalsze leczenie, ale idę do niego w czwartek na USG, bo martwię się, że nie miałam owulacji w ogóle.. testy owu negatywne, śluz niepłodny
Radzę zmienić lekarza... Na tak silnej stymulacji nie zalecił monitoringu? Nie wiesz jak zareagują Twoje jajniki. Ja po stymulacji to min na 2 monitoringi idę w miesiącu.... Który masz dzień cyklu?

Dzisiaj 17 dc, zobaczę co jutro mi powie.
Generalnie ten lekarz jest znany i polecany i specjalizuje się właśnie w niepłodności :(

Ja tez przyjmuje lamette i lekarz tez nie kazal mi monitorowac cyklu- wiec to zalezy od lekarza,ale powiem ze zalamuje sie bo wciaz czekam i czekam a niby jest pod kontrola i ok wszystko -a nadal nic

Dzisiaj 17 dc, zobaczę co jutro mi powie.
Generalnie ten lekarz jest znany i polecany i specjalizuje się właśnie w niepłodności :(
Idź gdzieś indziej na monitoring. 17dc to może jesteś już po albo utworzyła się torbiel... Skontroluj to

reklama
Ja tez przyjmuje lamette i lekarz tez nie kazal mi monitorowac cyklu- wiec to zalezy od lekarza,ale powiem ze zalamuje sie bo wciaz czekam i czekam a niby jest pod kontrola i ok wszystko -a nadal nic
Dziwi mnie takie zachowanie lekarza. To są tak silne leki na stymulacje, że wszystko może się zdarzyć... Torbiel, hiperstymulacja... Radzę bez monitoringu tego nie brac..

Do góry