reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Laktator Jak wybrac ??

reklama
Rozwiązanie
Lovi elektrczny oczywiście medela swing jeat glosna. Jest to super sposobna pobudzenie laktacji przy nawalach mozesz odciagnac i zmarozic na potem takze mysle ze jest to potrzebne ale to zalezy tylko i wyłącznie od Ciebie. Pytasz który polecam nr lovi
Witam jaki kupić najlepszy laktator? .

To zależy od twoich potrzeb, jeśli będziesz odciągać mleko 1-2 razy w miesiącu to lepiej kupić ręczny, jeśli potrzebujesz odciągać częściej to elektryczny. Jeśli potrzebujesz, żeby odciągać mleko i mieć mobilny laktator (np. brać go ze sobą do pracy) to lepszy akumulatorowy, jak tylko w domu to możesz mieć podłączony do gniazdka. Do tego decyzja czy na dwie piersi czy na jedną, no i czy potrzebujesz niestandardowych nakładek. Wszystko to ostatecznie wpływa na cenę. Więc decyzja jaki kupić (i czy wogóle, bo znam osoby, które kupiły i ani razu nie skorzystały) zależy od twoich potrzeb.

Hej, Ja używam Tufi Spectra 9, kupiłam go w ICZMP w Łodzi za 450zł. Jest to laktator podwójny, ma akumulator, bardzo szybko się ładuje i długo trzyma. Odciągam mleko od porodu (były komplikacje, mała leżała na innym oddziale przez tydzień i nie chciała ssać piersi) już sześć miesięcy. Laktator ma regulowaną siłę ssania i funkcję masażu (bardzo przydatną do podkręcania laktacji). Jeszcze nigdy mnie nie zawiódł, mimo że naprawdę dużo odciągam (na początku co 2, 3 godziny w dzień i w nocy). 10 minut wystarcza by opróżnić obie piersi (jeśli odciągam z obu jednocześnie). Z czystym sumieniem mogę go polecić mamom, które chcą karmić swoim mlekiem, a z jakichś powodów nie mogą karmić piersią. W przypadku gdy dziecko nie ma problemu ze ssanie piersi myślę że zwykły laktator ręczny wystarczy.

Po pierwsze pytanie czy w ogóle potrzebujesz. Zauważyłam ze ostatnio stał się standardową pozycją w wyprawce a tak na prawdę zazwyczaj jest zbędny.

reklama
Zgadzam się z kobitkami powyżej, lepiej upić laktator elektryczny. Ja mam fidi z lionelo i spowiem Ci, że u mnie sprawdza się bardzo dobrze. Ogromnym plusem jest dołączona do zestawu butelka i pojemnik, w których przechowuje resztę mleka w lodówce ;-)

Lovi elektrczny oczywiście medela swing jeat glosna. Jest to super sposobna pobudzenie laktacji przy nawalach mozesz odciagnac i zmarozic na potem takze mysle ze jest to potrzebne ale to zalezy tylko i wyłącznie od Ciebie. Pytasz który polecam nr lovi

Rozwiązanie
Do góry