reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Laktacja, karmienie itp

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Irlandia - ja uzywam wkladek Gerbera i jestem z nich zadowolona, sa faktycznie cienkie (probowalam rowniez Cannpola Premium i Chicco, ale sa wiele grubsze i widoczne pod odzieza). Przez to ze sa cienkie to czasami nie wytrzymuja calej nocy, ale na dzien sa idealne.

Dziewczyny - tez mam do Was pytanie zwiazane z karmieniem: jakiej wody uzywacie do przygotowywania herbatek czy mleka - czy zwyklej "kranowki" - jesli tak, to czy ja filtrujecie i jak dlugo gotujecie, czy moze jakiejs wody mineralnej - jesli tak, to ktorej, gotujecie, czy prosto z butelki?
Ja uzywalam Zywiec Zdroj, przegotowanej ale ostatnio dosc duzo zlego o tej wodzie slyszalam i zastanawiam sie, czy nie przerzucic sie na wode z kranu.

reklama
Priscilla my jemy NAN2 :) Maja jednego dnia zrobi kupe innego kupke a czasem 2razy widocznie taka ma potrzebe i się tym nie przejmuje...

ewcik woda z kranu napewno nie bedzie lepsza od butelkowanej - tak mi sie wydaje, chyba ze masz w domku oligocenska tak jak moi znajomi maja specjalny kranik z taka woda... Ja uzywam zywca przegotowanej - woda musi byc przegotowana jaka by nie byla.. uzywam zywca bo ma najmniej sodu itp. jak jestem u rodziciow to uzywamy daru natury bo maja...

Ja na poczatku uzywalam przegotowanej Zywiec Zdroj, ale potem malej wyszla zle morfologia i lekarz kazal odstawic i przejsc na kranowe. Podobno w wodzie za duzo bylo jakiegos skladnika (nie pamietam o co chodzilo).
Kranowe powinno sie gotowac 5 min., ale czesto z braku czasu zaraz po zagotowaniu studze i daje malej. A gotuje w normalnym czajniku a nie specjalnie do tego celu dedykowanych rondelku ;)

http://www.resmedica.pl/zdart9995.html

ja jestem jeszcze na NAN1
wode tez gotuje zwykla kranowe od samego poczatku mam maly garnuszek bo szybciej mi sie w nic studzi woda! tez nie gotuje jej 5 min kieyds czytalam ze jak sie tak glugo glotuje to sie wszytko dobre wygotuje ! ja staram sie malej robic wszytko normalnie nie przesadzam

tak sobie mysle bo narobilam jej soczki z jablek takie z sokowirowki w sloiczi ale z cukrem to sok do rozcienczania oczywiscie bylo zagotowane czyli cukier nie jest "surowy" myslicie ze moge dawac Zosi go do picia?? dzis dalam troche i bardzo jej samkowal

No wlasnie tez sie nad tym zastanawialam czy mozna podawac gotowane jabluszko. Wg mnie powinno byc lepiej przyswajalne niz surowe, a wiem, ze surowe spokojnie mozna

Irlandia pisze:
Mam przy okazji pytanie do dziewczyn które jeszcze karmią: czy i jakich używacie wkładek laktacyjnych. Czy dobre są te gerbera ultracienkie? Ja mam Johnsona - dość grube ale dobre na noc. Ale w ciągu dnia to mi w nich trochę gorąco i nie wiem czy kupować te Grebera. W sumie to tak dużo mi nie leci, ale zawsze coś a te grube to widać też pod cienką bluzką. :(

Ja mam wkładki AVENTU wielorazowego użytku, mam je od samego początku i piorę razem z ciuszkami małego. W opakowaniu są 3 pary i zawsze któres są w uzyciu a któreś do prania. Nie nwidac ich pod bluzką. Zazwyczaj jak karmię z jednej piersi to z drugiej coś leci, albo jak Mały prześpi pore karmienia to czasem też piersi nabrzmiewają i wtedy coś się wydobywa.
Własnie wczoraj sobie tak myślałam, ze to jest udany zakup, wkładki musza być, a jednorazowe są prawie w tej samej cenie.

My używamy już NAN 2 HA i nic się nie zmieniło w kupkach ani w spaniu ani w grandzeniu:)

Odnośnie gotowanych jabłuszek tez słyszłam, ze super sprawa, łatwiej można z nich zrobić papkę, ja spróbuję podac małemu jak już zechce jeść z łyżeczki.

My też już jemy NAN2. Ale zobaczymy co jutro powie pediatra na wizycie (mamy szczepienie). Treaz troszkę trzeba będzie pozmieniać karmienie maluszka ze względu na powrót do pracy. Zobaczymy...

A mleczko i herbatkę robimy na Żywcu. Woda gotuje się do zagotowania. Dłużej nie, bo wtedy wytrącają się jakieś minerały (co widać na garnuszku).

ZuczeK ja robie podobnie, tj. do zagotowania ;D ale nie żywiec zdrój bo chyba w przekroju lub angorze ??? z 3 mies. temu przeczytaliśmy, że żywiec zdrój zawiera dużo bakterii i badania robione w Niemczech potwierdziły, że gdyby była kranówą to sanepid by jej nie dopuscił. Nie wiem ile w tym prawdy, ale nas to trochę zaskoczyło i uzywamy jurajskiej ;D

reklama
iza - nie czuj sie gorsza matka tylko dlatego ze nie lubisz karmic w miejscacxh publicznych ... ty tez musisz byc zadodolona z tego co robisz :)

a jezeli chodzi o wode to uzywam kranowy ....
a wkladki mam jonhsona/penaten (to jest to samo) i jestem z nich zadowolona ... mam tez cala paczke belli ale dla mnie kiedys byly za malo chlonne ... teraz powinny byc ok :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry