reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja, karmienie itp

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Irlandia - ja uzywam wkladek Gerbera i jestem z nich zadowolona, sa faktycznie cienkie (probowalam rowniez Cannpola Premium i Chicco, ale sa wiele grubsze i widoczne pod odzieza). Przez to ze sa cienkie to czasami nie wytrzymuja calej nocy, ale na dzien sa idealne.

Dziewczyny - tez mam do Was pytanie zwiazane z karmieniem: jakiej wody uzywacie do przygotowywania herbatek czy mleka - czy zwyklej "kranowki" - jesli tak, to czy ja filtrujecie i jak dlugo gotujecie, czy moze jakiejs wody mineralnej - jesli tak, to ktorej, gotujecie, czy prosto z butelki?
Ja uzywalam Zywiec Zdroj, przegotowanej ale ostatnio dosc duzo zlego o tej wodzie slyszalam i zastanawiam sie, czy nie przerzucic sie na wode z kranu.

reklama
Priscilla my jemy NAN2 :) Maja jednego dnia zrobi kupe innego kupke a czasem 2razy widocznie taka ma potrzebe i się tym nie przejmuje...

ewcik woda z kranu napewno nie bedzie lepsza od butelkowanej - tak mi sie wydaje, chyba ze masz w domku oligocenska tak jak moi znajomi maja specjalny kranik z taka woda... Ja uzywam zywca przegotowanej - woda musi byc przegotowana jaka by nie byla.. uzywam zywca bo ma najmniej sodu itp. jak jestem u rodziciow to uzywamy daru natury bo maja...

Ja na poczatku uzywalam przegotowanej Zywiec Zdroj, ale potem malej wyszla zle morfologia i lekarz kazal odstawic i przejsc na kranowe. Podobno w wodzie za duzo bylo jakiegos skladnika (nie pamietam o co chodzilo).
Kranowe powinno sie gotowac 5 min., ale czesto z braku czasu zaraz po zagotowaniu studze i daje malej. A gotuje w normalnym czajniku a nie specjalnie do tego celu dedykowanych rondelku ;)

http://www.resmedica.pl/zdart9995.html

ja jestem jeszcze na NAN1
wode tez gotuje zwykla kranowe od samego poczatku mam maly garnuszek bo szybciej mi sie w nic studzi woda! tez nie gotuje jej 5 min kieyds czytalam ze jak sie tak glugo glotuje to sie wszytko dobre wygotuje ! ja staram sie malej robic wszytko normalnie nie przesadzam

tak sobie mysle bo narobilam jej soczki z jablek takie z sokowirowki w sloiczi ale z cukrem to sok do rozcienczania oczywiscie bylo zagotowane czyli cukier nie jest "surowy" myslicie ze moge dawac Zosi go do picia?? dzis dalam troche i bardzo jej samkowal

No wlasnie tez sie nad tym zastanawialam czy mozna podawac gotowane jabluszko. Wg mnie powinno byc lepiej przyswajalne niz surowe, a wiem, ze surowe spokojnie mozna

Irlandia pisze:
Mam przy okazji pytanie do dziewczyn które jeszcze karmią: czy i jakich używacie wkładek laktacyjnych. Czy dobre są te gerbera ultracienkie? Ja mam Johnsona - dość grube ale dobre na noc. Ale w ciągu dnia to mi w nich trochę gorąco i nie wiem czy kupować te Grebera. W sumie to tak dużo mi nie leci, ale zawsze coś a te grube to widać też pod cienką bluzką. :(

Ja mam wkładki AVENTU wielorazowego użytku, mam je od samego początku i piorę razem z ciuszkami małego. W opakowaniu są 3 pary i zawsze któres są w uzyciu a któreś do prania. Nie nwidac ich pod bluzką. Zazwyczaj jak karmię z jednej piersi to z drugiej coś leci, albo jak Mały prześpi pore karmienia to czasem też piersi nabrzmiewają i wtedy coś się wydobywa.
Własnie wczoraj sobie tak myślałam, ze to jest udany zakup, wkładki musza być, a jednorazowe są prawie w tej samej cenie.

My używamy już NAN 2 HA i nic się nie zmieniło w kupkach ani w spaniu ani w grandzeniu:)

Odnośnie gotowanych jabłuszek tez słyszłam, ze super sprawa, łatwiej można z nich zrobić papkę, ja spróbuję podac małemu jak już zechce jeść z łyżeczki.

My też już jemy NAN2. Ale zobaczymy co jutro powie pediatra na wizycie (mamy szczepienie). Treaz troszkę trzeba będzie pozmieniać karmienie maluszka ze względu na powrót do pracy. Zobaczymy...

A mleczko i herbatkę robimy na Żywcu. Woda gotuje się do zagotowania. Dłużej nie, bo wtedy wytrącają się jakieś minerały (co widać na garnuszku).

ZuczeK ja robie podobnie, tj. do zagotowania ;D ale nie żywiec zdrój bo chyba w przekroju lub angorze ??? z 3 mies. temu przeczytaliśmy, że żywiec zdrój zawiera dużo bakterii i badania robione w Niemczech potwierdziły, że gdyby była kranówą to sanepid by jej nie dopuscił. Nie wiem ile w tym prawdy, ale nas to trochę zaskoczyło i uzywamy jurajskiej ;D

reklama
iza - nie czuj sie gorsza matka tylko dlatego ze nie lubisz karmic w miejscacxh publicznych ... ty tez musisz byc zadodolona z tego co robisz :)

a jezeli chodzi o wode to uzywam kranowy ....
a wkladki mam jonhsona/penaten (to jest to samo) i jestem z nich zadowolona ... mam tez cala paczke belli ale dla mnie kiedys byly za malo chlonne ... teraz powinny byc ok :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry