reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Witajcie dziewczyny,

dawno nie zaglądałam bo się przeprowadzaliśmy i mieliśmy mnóstwo spraw na głowie. Ale wszystko przebiegło bardzo sprawnie i mieszkamy już na nowym mieszkanku, trochę bałaganu tylko jest.
Trochę bałam się jak Nina zareaguje na przeprowadzkę, ale na szczęście nie robi żadnych problemów. Zaaklimatyzowała się całkowicie:)
Co do zasypiania to jest trochę lepiej, trochę ją ponosze na rękach, trochę posiedzę na łóżku koło niej i zasypia. W sumie trwa to ok. 20 minut. Zobaczymy co będzie jak ją przeniesiemy do jej własnego pokoju a potem kupimy nowe mebelki i łóżko, takie już "dorosłe".
Dzisiaj ma bal przebierańców w żłobku, będzie pszczółką:)
Rozwija się super, mówi już pełnymi zdaniami, wszystko można zrozumieć. Uwielbia się bawić klockami- potrafi sama spędzić nad nimi nawet kilka godzin. Rośnie jak na drożdżach, ale głównie w górę- widzę po spódniczkach bo coraz krótsze. Na wadze dalej 11 kg.

Ja też marzę o piesku, ale chyba teraz nie mamy czasu na tak absorbujące zwierzę. Może jak Nina będzie chodzić do szkoły. Na razie chcemy sobie sprawić drugiego kota:)

Witam dziewczynki:-)
Bardzo,bardzo długo mnie tu nie było,aż wstyd:szok:
Kacper w miarę grzeczny,śpi dobrze. Jest wielki!!!! Dzis byliśmy na zaległym szczepieniu on ma 1 metr wzrostu i 20kg:szok: Nie ma takiej siatki centylowej,w której można go sprawdzić. Taki 2 latek w ciele 4 latka:tak:
A o nocniku to Kacper nawet nie słyszał,bo jest na niego za wielki,a na normalna toaletę za mały. Gadanie idzie mu średnio,pojedyncze wyrazy tylko,ale kumaty jest i wszystko co chce dostać to wyjęczy.
Pozdrawiam Was bardzo gorąco:-)

A tak sobie wygląda

Załączniki

• powaga.jpg
    powaga.jpg
    37,1 KB · Wyświetleń: 57
  • uśmiech.jpg
    uśmiech.jpg
    42,9 KB · Wyświetleń: 60
  • zima.jpg
    zima.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 65
cześć
My się rozwijamy z mówieniem, coraz więcej słówek i zlepków wyrazów :) z nocnikowaniem zatrzymaliśmy się na wołaniu kupki, ale dobre i to :) Lenka zrezygnowała od paru dni z picia mleka, nawet pod postacią kakao czy kaszki nie chce, trochę się martwię że będzie miała niedobory wapnia
a waży 12 kg przy wzroście 92 cm
P1020694.jpgP1020807.jpg

agunia fakt Twój syn to już wielki chłopak:)no i ta waga 20kg :szok:
angelika mój Szymek też długo nie założył rękawiczek, dopóki tata jakoś tak podszedł do niego, zagadał i ubrał i od tamtej pory sam pokazuje że trzeba założyć, no i ja mu pokazuje że mama też nosi rękawiczki.

Mój waży ponad 12 kg , głodomor z niego, apetyt ma, musi mieć zupę i drugie w sumie wszystko prawie wcina:)Z mową nadal krucho same pojedyncze słowa.

Agunia, fajny chłopak! Kurcze 20 kg, to mój prawie 6 latek waży niecałe 19 kg i ma jakieś 114 cm wzrostu, a córcia malutka, ok 82cm i niecałe 11kg, Margoz twoja Lenka wyzsza od mojej o 10cm, ale też dużo poważniej wygląda, taki przedszkolak już!

Co do rękawiczek, to u nas też z początku była wojna, nie i już, ale na szczęście ma starszego brata, który jest nadgorliwy w noszeniu rękawiczek , pracowaliśmy sporo nad nią i aktualnie nie ma już z tym problemu. Czasem tylko się buntuje, jak jej zakładam nie tę kurtkę/kombinezon co trzeba, ma ich trochę i musi znać (tzw wyczuć swój pot :-)), żeby dać sobie ubrać. Czapki też na polu nie ściąga - na szczeście, oczywiście pod warunkiem, że ją zna (nie jest nowa).

Fajnie, że się coś ruszyło w tym wątku, byle tak dalej!

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja:-)

Nasze lutowe dzieciaki rosną jak na drożdżach, juz niedlugo pierwsze 2 latki będą:-)
vikiigus wrzuc jakąs fotkę naszej pierwszej 2 latki

My problemu z garderoba nie mamy ubiera wszystko, szal czape rekawiczki, tylko denerwuje ja samo ubieranie:-) ale to pewnie wszystkie tak maja.

Agunia31 ciebie to juz wieki nie było, Kacper spory chłopak, ja tu narzekam na nasze 90 cm i 13,5kg ehh:-). Kacperek do złobka chodzi? Jak tam mu zdrówko dopisuje?

Margoz Lenka wygląda normalnie jak 3 letnia dziewczynka:-), wysoka dziewczyna, u mojej tak wzrostu nie widac bo trochę bardziej zbudowana jest:-)

z dzisiejszego spacerku (reszte do fotek wrzuce)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 41
reklama
Witam.
Gniesia Kacper w domu siedzi,bo ja nie pracuję,a ze zdrowiem to srednio. Teraz był zdrowy przez 1 msc,a tak to co chwilę coś. W styczniu zaległe szczepienie z sierpnia robił,to sobie wyobraź.
Ewitka mojej siostry syn ma 9 lat i waży 22,także Kacper by go zjadł:-)
Ogólnie tu u mnie spokojnie jest,dzieciaki do szkoły chodzą,Łukasz już 1 kl zawodówki,także leci jakoś. W tym roku moja córka(JEDYNA) ma komunię,także wydatek mnie czeka:tak:
Ale wkleję zdjęcie Oli jak miała 1 rok i jaka potrafiła być zła:tak:
Od małego lubiła chłopakami rządzić.

Załączniki

• Ciemińscy (143).jpg
    Ciemińscy (143).jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 42
Do góry