reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Angelka kciuki zaciśnięte &&&

Barbara bez śniadania to ja się nie ruszam chyba, że na badania, ale tak to nie, zaraz po siusiu od razu jem.

Moniabir właśnie zastanawiam się nad tymi spodniami jeansowymi, naprawdę wyglądają tak samo jak na zdjęciu, są takie dopasowane?
A jeśli chodzi o prysznic to ja ma jak pisałam wcześniej prysznic z wysokim brodzikiem o wymiarach 80x120, ja mam jedną łazienkę i dość małą i wanna mi tam jakoś nie pasowała więc wybraliśmy z wysokim brodzikiem, takim większym, ze względu na dziecko, żeby można było normalnie wykapać jak wyrośnie z wanienki. Ale jak ty masz mieć wanne, to wybierz to co Ci wygodniejsze.

reklama
Gosia jeśli chodzi o te jeansy to w sumie na mnie są troszkę luźniejsze i ie wiem czy te mniejsze s nie byłyby lepsze ale z drugiej strony nie wiem czy nie byłyby za ciasne, a nie wiadomo jak będę wyglądała potem. Ogólnie materiał jest fajny i wygodny

witam dziewczynki, wlasnie sobie poczytalam o czym pisalyscie przez ostatnie dwa dni, sporo tego. Ale dobrze ze wszystko raczej pozytywnie, co mnie bardzo cieszy... Trzymam kciuki za wszytkie kolejne wizyty. Co do rozkow to ja tez kupie wydaje mi sie ze jest to przydatne. Ze spodniami nie mam juz problemu, bo mam 5 par ale dlatego ze juz od 3 miesiaca je nosze, bo moj brzusio szybko rosnie,wczoraj zrobilam fotke i mam nadzieje ze jutro ja wstawie. A i jeszcze dentysta ja tez sie musze na wizyte umowic, bo cos dziwnie mnie boli zab jak jem :( a ja sie strasznie boje dentystow.... MILEGO DNIA

Witam piatkowo
Zapuscilam sie z czytaniem ale juz nadrabiam.Wiem ze i tak nie tesknilyscie za moimi zlosliwosciami ;)
A teraz serio.Aguniu w imieniu forumowych ciotek blagam o zwolnij tempo bo jak tak dalej bedziesz latac to wyladujesz w lozku do konca ciazy a wtedy bedzie dopiero do d..y.Wiem ze nie latwo przy 4 ale ZWOLNIJ !!!
Angelka powodzenia na usg i mam nadzieje ze dzieciaczek przesle mamusi caluska...
Odnosnie rozkow jestem na TAK.Chlopakow zawijalam i spali duuzo dluzej i spokojniej niz pod kocykiem.Chyba baby czuje sie bezpieczniej opatulone w ten sposob.Na widok wiaderka do kapieli przeszly mnie dreszcze.Pierwszy raz widze takie cos.Z wyborem wanienki dopisuje sie do opinii naszej forumowej Matki Polki i jestem za zwykla wanienka.Dla tych z was ktore boja sie ze malenstwo sie wyslizgnie polecam wanienke ktora wyprobowalam i spisywala sie calkiem niezle TEGA Wanienka anatomiczna KOMFORT

moniabir bardzo fajne ciuszki, zakochałam się w tej bluzie, chyba tez sobie taka kupię, ta bezowa, mam nadzieję, ze nie będziesz zła :-)

a co do brodzika, to ja gustuję w płytkich, w swojej łazience mam taka tak jak jakby bez brodzika bo na kaflach i ogólnie to mój faworyt

też Cię podziwiam barbara36, że wyszlaś z domku bez śniadania. Ja mam takie same priorytety po otwarciu oczu rano jak moniabir - siusiu i jedzonko :) niestety odwrotna kolejność nie wchodzi w gre :))
moniabir my kupując rok temu brodzik (niestety wanna zajęła by nam za dużo miejsca) kierowaliśmy się tym, że w przyszłości będzie dziecko i będzie chciało się popluskać więc kupiliśmy taki głębszy, ale nie jest tak głęboki jak te z siedzonkiem, taki pośredni ok 18 cm wys.wewnątrz. Dla mnie jest ok chociaż podoba mi się też tak jak opisuje Sonia, wszystko jednak zależy chyba od wielkości łazienki i ogólnego designu :)
A jak się sprawdzi nasz brodzik w przyszłości to się okaże jak dziecko będzie już mogło spokojnie się w nim kąpać.

Mnie dzisiaj jakioś brzuszek pobolewa, tak nie mocno ale upierdliwie momentami. Zresztą każdy nawet lekki ból mnie niepokoi.... I dzieciątko coś dzisiaj spokojne, nude mam dzisiaj to pewnie i jemu/jej się nic nie chce :(( Tatuś jeszcze z pracy nie wrócił i się lenimy.....

Co do prysznica to my mamy małe mieszkanie i ze względu na maleństwo właśnie wymieniliśmy brodzik z płytkiego na głęboki. Ładnie wygląda, chyba bardziej mi się podoba niż poprzedni. I jest wygodnie, można sobie usiąść, coś przeprać i w ogóle a później wstawić wanienkę dziecka :-)

reklama
Jestem i ja :)
Wszystko w porządeczku!!!!! Jestem przeszczęśliwa!!! :) Wszystkie pomiary prawidlowo!!! Zgadzaja sie dokladnie z terminem OM :) Dzidzius okazał sie chlopczykiem, wiec bedziemy mieć Stasia :)
Poki co Stas siedzi sobie na pupie, wiec jest ulozony posladkowo, ale to mam nadzieje, że do porodu sie zmieni :)

Do góry