reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

ja tez jadłam salami i nie wiedziałam, że nie powinno się. Zresztą pewnie nie jedną taka rzecz zjadłam i zrobiłam to nieświadomie. Do dzisiaj przesladuje mnie mysl wędzonego łososia. Ale przyznam szczerze, że badań na listeriozę po nim nie robiłam.

Vikiigus i ja uważam, że artykuł jest trafny. Chyba nie musimy popadać w skrajnie poważne i cięzkie choroby żeby móc powiedzieć, że czujemy się źle i oczekujemy trochę zrozumienia od ludzi i lepszego a nie spacjalnego traktowania. Pewnie tego nie zwalczymy wymagając od ludzi ale ja akurat zamierzam zwracać w przyszłości więcej uwagi na kobiety w ciązy i umilać im ten czas ustepując miejsca w kolejce czy w innych sytuacjach.

Ligotka pisałaś o bolach podbrzusza i takim kłuciu. Ja czasem tez to mam, zwłaszcza jak więcej pochodzę. Ale coraz częściej czuję jak bolą mnie jakby mięśnie podtrzymujące brzuszek. To pewnie wiązadła.A co do tych bóli właśnie to czasem tak marudzimy ale w moim przypadku to narzekanie nie wynika, że jestem jakaś słaba i mega wrażliwa ale każdy ból jest dla mnie jakimś sygnałem i niepokojem, że coś może byc z ciąża. Ja jestem w stanie znieść te bóle ale bardziej martwi mnie to, że może coś być nie tak z dzieckiem. A niestety nie znam się na tym bardzo dobrze i jest to moja pierwsza ciąża.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie Dziewczynki z ranka!
Katar dał mi sie wyspać ale znow mam ostry kaszel i nadal sie mecze :( a do tego ten twardniejący brzuszek, strasznie mnie to martwi, w srode ide do gina o wszystko go wypytam, troszke poczytalam na ten temat i jedni pisza ze to normalne - macica przygotowuje sie do porodu, a inni znow ze to moze zwiastowac przedwczesny porod i juz sama nie wiem :(
Trzymajcie sie cieplutko i milego samopoczucia Wam zycze

Witam sie poniedziałkowo:-)
Ja dziś nockę miałam do d***y:-(Nie śpie już od 3,teraz ide sie szykować,bo dziś wizyta.Trzymajcie kciuki,dam znać jak wrócę;-)

Witam
cały weekend czułam się fatalnie - pisałam o takim obrzęku nad brzuszkiem - na szczęście jak poleżałam to zniknął...ale kurcze mam takie wredne bóle przy poruszaniu się - miałam tak do połowy ciąży i lekarz mówił, ze "się rozszerza" co powinno, więc teraz pewnie znów- w środe wizyta- nie będę jeździc po szpitalach skoro mija po leżeniu, a leżeć będę musiała bo się pochorowałam przeziębieniowo- gardziel zdarta, nos zapchany, główka pobolewa....ojojoj - a tyle mam dzis do zrobienia, a chyba sobie odpuszczę i poleżę zwyczajnie :(
miłego dnia

witam i ja
ale naprodukowałyście wczoraj z wieczora :) miałam co poczytać :)
moja nocka dzisiaj też nie za bardzo, nie mogłam spać z powodu bólu nóg, najchętniej bym se je poobcinała normalnie
co do salami, to ja je uwielbiam i często jem, a nie wiedziałam że nie można, ale pocieszam się, że nie jadam tego "prawdziwego" bo w Polsce w ogóle ciężko trafić, a to co jest w sklepach, to bardziej podsuszana kiełbasa
mała szaleje i co i rusz wciska mi jakąś swą końcówkę w różne miejsca :) nie mogę się już doczekać, kiedy się poznamy oko w oko :)))

vikiigus lez i kuruj sie, herbatka z cytrynka i do łózka! sama od czterech dni jestem przeziebiona :(
a propo tego bolu tak mysle ze to wszystko nie wina tej rozciagajacej sie macicy tylko kazda z nas inaczej to odczuwa

witam dziewczyny!
ponarzekam sobie troche bo noc miałam nieprzespaną, jak nie zgaga to jakaś męcząca ślina, jak nie ślina to toaleta, jak nie toaleta to uczucie przepełnienia jakbym balon połknęła, zasnęłam dopiero twardym snem o 5 rano, jejku jak ja się nie moge doczekać lutego:)
dziewczyny pisałyście o jazdach samochodem, bo ja bardzo chce sobie zrobić prawo jazdy, ale myśle zacząć robić w styczniu, wtedy bym chodziła na teorie a po urodzeniu maluszka na jazdy, jejku już się tak bardzo boje, a z drugiej strony tak bardzo chce być już kierowcą i nie być uzależnioną od wszystkich.
miłego dnia mamuski

Witam poniedziałkowo

Moje noce też nie są za fajne, każde przewrócenie z boku na bok to cała akcja logistyczna i nie z powodu brzucha tylko pleców, bo bolą cały czas, potem nogi, bo jakiś ucisk na kręgosłup, potem do łazienki siusiu. Też już chcę luty, wolę wstawać do maleństwa niż teraz do łazienki.

A tak w ogóle to mam ciągle doły ostatnio, bo chodzę nie dojedzona, mogę jeść naprawdę niewiele rzeczy, co chwilę kombinuje co tu mogę zjeść. A najlepsze jak wszyscy wokół mnie się zajadają a ja tylko patrzę i sobie pomarzyć mogę. Jeszcze żeby te cukry chociaż w normie były a tu i tak czasem to nawet nie wiem od czego. Przez to mam gorsze humory.

Pani_Cinkowa jak Ci wychodzi z dietą i pomiarami jak w pracy jesteś? Bo u mnie najgorzej jest jak muszę wyjść i robią mi się przerwy w jedzeniu, nawet jak mam coś do przegryzienia po drodze to potem i tak masakra jakaś. A bardzo dołują wzrosty cukru tym bardziej, że się nie opycham ani nie ulegam słabością.

reklama
Dziewczyny czy którejś z was chce się cały czas pic? oczywiście mówię o sokach, napojach, wodzie, herbacie, bo ja z butelką wody się nie rozstaję, cały czas chce mi się pic, w nocy wstaje kilka razy bo muszę wypic szklanke wody, kurcze nie wiem czemu tak, wyniki po obciążeniu glukozą mam ok wiec nie wiem co mi sie robi.

Do góry