reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam:-) Ja dziś padam ze zmęczenia. Praca coraz bardziej mnie wymęcza, a tu trzeba wytrwać do końca grudnia:zawstydzona/y: Najbardziej dokuczają mi plecy, zwłaszcza od chodzenia, pochylania się w pracy. Dalej podjadam słodycze w dużych ilościach niestety, trzeba będzie z tym skończyć bo waga pnie się w górę:-p Dziś na obiad zrobiłam gołąbki:-) Teraz odpoczywam po całym dniu latania;-)

reklama
witajcie z rana
dzisiaj nie śpię od wpół do piątej, za to do szóstej bawiłam się z dzidzią, ja jej pukałam a ona mi odkopywała :)) takie nasze pierwsze rozmówki :)))
dzisiaj ważny dzień dla mojego starszego smyka, ma w szkole ślubowanie, i zaraz dumna mama popędzi na uroczystość z aparatem :)))
co do żarełka, to ja mam ostatnio melodię na chleb ze smalcem hehehe, już 4 dzień wcinam na śniadanie i kolację :))
dzisiaj też odbieram wyniki badań, mam nadzieję, że wszystko dobrze

a słyszałyście o tym strasznym wypadku dzisiaj koło szóstej w Nowym Mieście? 16 osób zabitych, niewiadomo ile rannych... straszne....
stało się to 20 km od mojego miejsca zamieszkania

cześć dziewczyny

Odnośnie krztuśca u mojego męża, to dzwoniłam wczoraj do mojego gina i powiedziałam mu o swoich obawach, obiecał skonsultować się z jakimś specjalistą od tych chorób i dziś o 13 mam do niego zadzwonić by czegoś się dowiedzieć. Mam nadzieję że mojej dzidzi nic nie grozi i nawet jeśli ja też jestem zarażona to że można się z tego jakoś szybko wyleczyć.

Co do bóli... mnie ostatnio zaczął boleć krzyż po każdym spacerku z pieskiem. Wiem że ruch mi jest potrzebny ale ten ból jest taki wkurzający. Poza tym boli mnie brzuch w okolicach pępka tak z prawej strony - mam takie nieprzyjemne kłucia. Oj chyba nam się kończy sielanka II trymestru i zaczynają się schodki :)

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja
Padlam wczoraj o 20.30 :-) Moja siostrzenica chodzi spac pozniej niz ja;-)
Plan na dzisiaj:przetrwac do 16 ze wkurzajacym szefem a pozniej zakupki jak sil starczy. Musze sie rozejrzec za jakimis sweterkami bo sie chlodno robi na wyspach.

Milego dnia :-)

Cos mi sie przypomnialo. Dziewczyny nosicie jeszzce obraczki i inne pierscionki?? Mi na noc tak puchna palce ze musialam zdjac bo jak sie rano budzilam to mialam czerwone obwodki. Szkoda sie bylo rozstac i jakos mi tak lyso ale lepiej teraz niz jak bedzie za pozno.

Doriss nie chce Cie martwic ale moja kolezanka miala dokladnie taki sam bol w ciazy, tzn nadal ma bo ma go od miesiaca i jeszcze prawdopodobnie przez miesiac, byla u specjalistów ale powiedzieli ze po ciazy przejdzie :( ale trzymam kciuki zeby to tylko chwilowe bylo, rzeczywiscie to chyba wszystko objawy trzeciego trymestru ;)

Ligotka zdaje sobie sprawę, że pewnie tak będzie już do końca ciąży, całe szczęscie nie boli non stop, tylko jak trochę pochodzę. Mąż mi czasem masażyk robi :))

bobomama24 ja zwolniłam ogólnie tempo, żeby uniknąć kłucia. Zaczęłam chodzić tempem spacerowym, ale jeżeli złapie cię na środku ulicy pozostaje Ci się zatrzymać na chwilę.

A co do skurczy to mi lekarz już ponad miesiąc temu przepisał Asmag (magnez) i biorę go 4 razy dziennie, muszę przyznać, że skurcz w nodze złapał mnie może tylko z dwa razy. Podjadam sobie tez pestki słonecznika, one też zawierają dużo magnezu. Magnez jest bardzo wazny w naszej diecie. Zresztą nie tylko on :))

Polis ja mam taki nawyk, że pierścionki i obrączkę zakładam tylko na wyjście a po powrocie do domu często ściągam, ale nie śpię w nich na pewno więc nie zwróciłam uwagi na puchnięcie :))

Dzisiaj z mężem mamy małą rocznicę. 9 lat temu się poznaliśmy :)) Nie szykuję nic wielkiego ale kupię mu ptasie mleczko bo on to uwielbia, ciekawe czy on wogóle pamieta o tym dniu?

Witam

Polis ja obrączkę zakładam i pierścionki tylko na wyjście, ale jak je trochę ponoszę to mi puchną palce i mam problem ze ściągnięciem i się zastanawiam czy mogą jeszcze bardziej spuchnąć.

Doriss mnie potrafi zakuć nawet jak idę spacerkiem, wtedy jedynie to muszę przystanąć na chwilkę.

reklama
Czesc Dziewczynki!
Moj ból ręki minął i spałam dziś nieźle ;)
Jeśli chodzi o obrączke to ja też sciagam po przyjsciu do domu i tez nie odczulam zeby raczki mi puchly, a z tym magnezem to racja mnie by sie troszke przydalo ;)
Doriss wszystkiego naj :) nasza rocznica poznania i spotykania i wogole wszystko pierwsze tez wypada tak jak rocznica slubi, latwo zapamietac bo wszystko bylo w pazdzierniku :)
Trzymajcie sie cieplutko bo juz dzionki chlodne szczegolnie rano i milego dnia buzka

Do góry