reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

pani_cinkowa gratuluję dziewuszki w brzuszku :-)

mi byłoby o wiele łatwiej urzadzać pokój i kompletować wyprawkę gdybym miała córcię, a dla syna wszystko takie musi być męskie, zadnego motylka ;-)

reklama
Sonia my wynajmujemy mieszkanie, więc nie możemy za bardzo poszaleć z wystrojem pokoju, ale może odbiję sobie na wyprawce:tak: Koniecznie muszę dokupić ciuszki dla dziewczynek, bo na razie mam same niebieskie po moich siostrzeńcach. A trzeba przyznać, że niektóre ubranka dla dziewczynek sa przeurocze:-)

Z chłopcem może motylki nie wchodzą w gre. Ale zawsze są kolorowe samochodziki, roboty itp. Poza tym, póki bobas mały to będzie lubił wszystko co kolorowe i miłe w dotyku:happy:

Mnie najbardziej podoba sie wersja 3 z krotkimi włosami.... w ogole uwazam ze długie włosy musza byc super zadbane, lśniące, w ładnym kolorze a niewiele jest kobiet ktore odpowiednio dbaja o długie włosy. Nie jest to tak proste jak by sie wydawało....

A pozatym nie widze powiązania długich włosów z kobiecością...:/

Ostatnia edycja:
pani cinkowa gratuluje dziewczynki ;) cos czuje ze bedzie ich jednak wiecej niz chlopców ;) no i zycze powrotu do zdrowia!
a propo włosów ja tez niestety mam bardzo cienkie wiec dluzsze odpadaja, ostatnio zapuszczam bo uwazam ze bedzie troszke praktyczniej przy porodzie, krotkie codziennie musialam ukladac i prostowac, wiec dluzsze moge spiac i juz ale podejrzewam ze po porodzie bede chciala cos zmienic i wtedy na pewno sie obetne ;)
jesli chodzi o wystroj pokojowy to jakos wszystko znajduje dla chlopcow, a dla dziewczynki to gdzie sie nie obejrzysz to wszedzie rozowe, a jakos nie chce przesadzac z tym kolorem :) wiec chyba pojde w zolty, czerwony i braz ;)

Neta a daj link do tej piłki, ćwiczenia na kręgosłup by sie przydały.

Mnie to nerka pobolewa i to mnie martwi, oby przeszło, bo nie mam ochoty jeszcze mieć problemów z nerkami w ciąży a nigdy wcześniej nie miałam.

GosiaLew dmuchaj kochana na zimne dmuchaj nerki w ciazy to udrenka mnie tak meczylo przez tydzien ze musialam 2 antybiotyki dostac takze uwazaj na siebie i pij sobie herbatke z zurawiny albo jak lubisz jedz suszona bardzo dobre sposoby i pomaga na problemy z nerkami a dzidzi tez nie zaskodza

Witam wieczorkiem, u mnie niestety walka z przeziębieniem. Czosnek, herbata z miodem i cytryną i wit.C. Słyszałam, że jest nowy preparat dla kobiet w ciąży na przeziębienie *spam*, ale niestety poza moim zasięgiem. Do tego boli mnie gardło. Płukam je sterylną wodą i mam nadzieję, że pomoże. Najgorsze, że chorobę załapałam od znajomego, który się do nas wprosił będąc chory:angry: Nie wiem, ale ja nigdy nie odwiedzam dzieci i ciężarnych jak jestem chora, ale cóż niektórzy myślą inaczej.
pani cinkowa, gratuluję córuni:-)

witajcie w zimny poranek
pani_cinkowa, gratuluje córci :) coraz więcej dziewczynek przybywa :)
ja się przed różem jakoś nie bronię, ku memu zadziwieniu, bo kiedyś nie przepadałam za tym kolorkiem, ale teraz mnie naszło i mogłabym same różowe ciuszki kupować hehehe, a sporo mam w błękitach po starszym smyku
chorowitki, kurujcie się i nie dajcie się przeziębieniom
co do włosów, to ja miałam przeważnie krótkie, teraz chcę trochę zapuścić, ale jestem na etapie, że nijak nie mogę se z nimi poradzić, faza przejściowa jest najgorsza... no i raz mi się zachciało poeksperymentować z kolorem i z blondynki zrobiłam się brunetką, nie mogłam się przyzwyczaić do tego koloru, źle się czułam i odczekawszy 3 miesiace wróciłam do blondu, ale po tych rozjaśnianiach mam teraz poniszczone włosy :(

reklama
Witam wieczorkiem, u mnie niestety walka z przeziębieniem. Czosnek, herbata z miodem i cytryną i wit.C. Słyszałam, że jest nowy preparat dla kobiet w ciąży na przeziębienie *spam*, ale niestety poza moim zasięgiem. Do tego boli mnie gardło. Płukam je sterylną wodą i mam nadzieję, że pomoże. Najgorsze, że chorobę załapałam od znajomego, który się do nas wprosił będąc chory:angry: Nie wiem, ale ja nigdy nie odwiedzam dzieci i ciężarnych jak jestem chora, ale cóż niektórzy myślą inaczej.
pani cinkowa, gratuluję córuni:-)

Syrop *spam* to wcale nie jest żadna nowość. Od kiedy pracuję w branży farmaceutycznej (1,5 roku) to na pewno jest w aptekach, a myślę, że jest jeszcze dłużej. Dlaczego jest poza Twoim zasięgiem? Widzę, że jesteś z Bydgoszczy - z tego co się orientuję w tym mieście największy asortyment ma apteka Alba przy Curie-Skłodowskiej jeśli w innych aptekach tego syropu nie ma.

Do góry