reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

U mnie dziś od rana słońce, w końcu po czterech dniach deszczu.
Poruszyłyście temat słodyczy, a ja je kocham. Przed ciążą jadłam i tylko przez pierwsze 3,5 m-ca ciąży miałam wstręt, a teraz już mi przeszedł i jem czasami co nieco, ale nie dam rady zjeść tyle co przed ciążą, szybciej mnie mdli. I piekę czasami coś słodkiego i wcinamy z M, bo ze sklepu to nie mogę się oprzeć Kinder Country.

A siusiu też jedna wędrówka w nocy.

I boli mnie jedynie kręgosłup jak dłużej jestem w jednej pozycji. Brzuszek jeszcze mały więc nie przeszkadza mi jak na razie.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny,

Ja właśnie zabrałam sięza układanie ubrań w szafie swojej i męża - wynik: ogromna reklamówa jedzie na wieś do rodziców a tyle wolnego miejsca w szafie się zrobiło że szok :) Długo się przybierałam ale lepiej późno niż wcale.
Mój mąż zaraz wróci z treningu (Brazylijskie Jiu Jitsu) i obiecał w końcu przestawić łóżko w sypialni żebym nie musiała przez niego się przetaczać :) nareszcie !!
Pogoda bardzo ładna od samego rana - słoneczko i nawet ciepło na słoneczku jak byłam o 10.30 z sunią na spacerku :)

No dobra jedno pranie zrobione - jeszcze tylko dwa :)
Pozdrawiam i udanego weekendu !
Nie przemęczajmy się za bardzo.

Anja my też szukamy imienia które dobrze brzmi po pol i ang (i jest łatwe do wymówienia w obu krajach!) i niestety bardzo to zawęża krąg poszukiwań. ale na jakieś trzeba bedzie się zdecydować.

ja generalnie jestem okazem zdrowia w tej ciąży, nic mnie nie jest i nie było, brzuszek ledwo widać, w weekendy przemierzamy kilometry, myślałam że w wieku 35 lat będzie jakoś gorzej a tu miła niespodzianka.

Anja my też szukamy imienia które dobrze brzmi po pol i ang (i jest łatwe do wymówienia w obu krajach!) i niestety bardzo to zawęża krąg poszukiwań. ale na jakieś trzeba bedzie się zdecydować.

ja generalnie jestem okazem zdrowia w tej ciąży, nic mnie nie jest i nie było, brzuszek ledwo widać, w weekendy przemierzamy kilometry, myślałam że w wieku 35 lat będzie jakoś gorzej a tu miła niespodzianka.

ja tez w tej ciazy jestem okazem zdrowia, oczywiscie od czasu do czasu cos ukuje czy zaboli ale naprawde jest to normalne

dziewczyny na te wszystkie bole plecow itp polecam wam cwiczenia rozciagajace dla ciezarnych naprawde bardzo pomagaja
ten calkowity odpoczynek w ciazy to nie najlepszy sposob

u nas dzis pogoda taka sobie 14 stopni tylko ale wyglada na to ze sloneczko wyjdzie
plany jak co weekend, dzis z corka jazz/ballet, zakupy i gotowanie, jutro jedziemy na farme zobacyzc zwierzatka i przejechac sie na wozie z sloma hehe ale atrakcije
zreszta weekend bedzie pracowity bo w poniedzialek lece z pracy do san franscisco takze trzeba rodzinke przygotowac na moja nieobecnosc

uff, ale narobiona jestem
sobotnie sprzatanie, gotowanie, a potem jeszcze namówiłam mojego T, zeby ze strychu wyciągnąć wózek nieużywany ponad 5 lat i zobaczyć jego stan techniczny, a jak już wyciągnęliśmy, to uprałam wszystkie elementy i teraz sobie schnie i czeka na złożenie
a mnie kręgosłup boli po tych robotach :(
jutro ma być ładna pogoda więc spokojniej pospaceruję

hej, ja sie też dzisiaj napracowałam w domku. Niby takie zamiatanie i mycie podłód i sprzatanie łazienki ale ja się zmęczyłam.

Margoz ja wstaję raczej tylko raz na siusiu i to zazwyczaj koło 6:00, czasem wcześniej. Ale często budzę się w nocy i nie spie np około godzinki. Dzisiaj obudziłam sie przed 6 i byłam tak głodna, że musiałam wstać, potem znowu spanko az do 10:30 :)))

Miłego weekendu :))

Ja na siku wstaję zawsze dwa razy - około 1.00 i około 6.00. Dziś wyjątkowo wstałam tylko raz, ale to pewnie dlatego, że kładłam się około 1.00 i przed snem zrobiłam siusiu ;)

reklama
Czesc Dziewczynki!
Ja wczoraj też wybrałam się do fryzjera, a dzis na zakupy,kupiłam sobie kilka nowych ciuszków i sukienke na wesele wiec jestem pelnia szczescia :)
Mala sie wierci strasznie, byłam dzis w szkole to usiedziec nie umiałam tak mnie kopała.
A propo siusiu to ja musze raz w nocy obowiązkowo, niestety zaczynają mi sie problemy ze snem i najpierw nie moge zasnac a potem budze sie kolo 4 i znow leze i patrze w sufit :( Przy okazji tego patrzenia wymyslam rozne rzeczy i mam zamiar wprowadzic kilka zmian od poniedzialku w naszej codziennosci ;) Jak tak dalej pojdzie to M ze mna zwarjuje hehe ;) buziaki dla Was i przyjemnej niedzieli

Do góry