reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

brrrr, ale zimno az nic sie nie chce, a ja w pracy siedze dzisiaj caly dzien :( mam tylko nadzieje ze cos sie bedzie dzialo i nie zasne na biurku :) milej niedzieli dziewczynki.
Ewuska-trzymaj sie, malemu napewno szybko bedzie lepiej......

reklama
ja tez zdecydowanie nie chciałabym urodzic 14.02, zdecydowanie nie lubię tego dnia. ale chciałabym bardzo urodzić wcześniej, najlepiej z 2 tyg, bo u mnie macierzynski zacznie biec w momencie w którym skończę pracę a wolałabym go wykorzystać już po urodzeniu. planuję pracować do 38tc, zobaczymy jak wyjdzie.

w uk nie robi się krzywej cukrowej jeśli podstawowe badanie na cukier wychodzi ok.

crazy_mama, mój synek jest z kwietnia 2004 więc u nas będzie taka sama różnica jak u Ciebie :-)

Witajcie Dziewczyny, wczoraj najadłam się strachu nie na żarty. Od piątku moja Córeczka w ogóle nie dawała żadnych znaków. Zero kopniaczków, przewracania się w brzuszku. Jestem już po poprzedniej ciąży pewnie przewrażliwiona i taka cisza strasznie mnie stresuje. W piątek bolał mnie brzuch i to wstyd się przyznać dlaczego - licytowałam marynarkę na allegro i tak się zestresowałam, że później miałam za swoje. Na szczęście wczoraj około południa dała w końcu znak, że jest i ma się dobrze. Za to wieczorem "odbiła" sobie tę ciszę :)

ewela.s juz nie pamiętam jakie to jest uczucie się nudzić, zawsze mam coś do zrobienia w domu lub mnóstwo ksiazek których nie mam czasu przeczytać albo chociazby coś w internecie, tyle jest stron na których mozna coś ciekawego poczytać, czy złapać inspirację
Sonia u mnie to chyba zwykłe lenistwo było bo też mam sporo książek do przeczytania, programów do nadrobienia ale o czym bym tylko pomyślała to nic mi się nie chciało;)

Natasza a jednak zakupy/licytacje szkodzą na allegro:) Ale dobrze jak dzidzia daje o sobie znać;)

Hej dziewczynki.. weekend szybko minął, jutro znów do pracy, ale to dobrze przynajmniej będzie co robić:tak::-)
Podsumowanie dnia.. z okazji naszej rocznicy mąż być bardziej uległy niż zwykle i dał się wyciągnąć do centrum handlowego:happy2: Miałam mu kupić czapkę, ale oczywiście mąż wyszedł z pustymi rękoma a ja obkupiona jak rzadko:-D Kupiłam bluzkę i spódnicę ciążową oraz super ciepłą czapkę z rękawiczami. Pierwszy raz w ramach edukowania się nabyłam też gazetkę dla przyszłych mam... zobaczymy co tam mądrego piszą:tak:

Poza tym nadal odliczam dni do usg połówkowego...zostało jeszcze 8 dni:-( Niech ten 6 października szybciutko przychodzi!!!

pani_cinkowa uściski rocznicowe, a tak w ogóle to i ja 6 października mam wizytę:-)

Wiecie co, chyba mi puchną nogi - może nie jakoś spektakularnie, ale czuję pewien dyskomfort. Kupiłam sobie krem Perfecty, ale poprawy nie odczuwam. Może mi krążenie trochę siada - jednak 8 godzin za biurkiem robi swoje.

Do swoich "narzekań" dorzucę jeszcze brak komfortu w bieliźnie - w majtkach konkretnie. Pokupowałam sobie większy rozmiar, a i tak mam wrażenie, że gumka mi się wciska w podbrzusze. Nie wiem, czy sobie nie ubzdurałam, ale to i tak nie zmienia faktu, że jutro lecę po kolejne. Kurcze, może w XL uderzę, to będę zadowolona ;-) Ale chyba najlepiej zrobię, jak kupię takie typowo ciążowe.

rachell ja tez miałam ten problem z majtkami i pokupowałam sobie zwykłe bawełniane majtki tylko, że niskie i takie co nie mają za dużo gumek na około, bo mi się wżynały.
Bo takie ciążowe to też są niskie albo bardzo wysokie ale drogie.

cześć dziewczynki
u nas dzisiaj deszczowo i zimno, a przez to bardzo śpiąco
nie mogłam się zwlec z łóżka o szóstej rano
trochę się martwię, bo znowuż mam jakieś plamionka, jak mówię ginkowi o tych jedno czy dwu dniowych plamieniach raz na jakieś półtora - dwa tygodnie, to nie umie mi powiedzieć co to jest :(( tak sobie pomyślałam, że może mam jakąś infekcję pochwy i stąd to, chociaż nie odczuwam żadnych dolegliwości... chyba sobie profilaktycznie kupię lactovaginal, z tego co wiem to raczej nie ma przeciwwskazań do brania go w ciąży, a może pomoże...już sama nie wiem, co mam myśleć na ten temat, a denerwuje mnie to..

reklama
Czesc kochane :-)
Co tam u Was??
U mnie pogoda sie pogorszyla, jest ponuro, zimno i leje :-(
Musialam poprosic mame zeby odprowadzila malego do przedszkola bo zrobilo mi sie takie odparzenie w pachwinie ze nie potrafie chodzic :-( :-( ma ktoras z Was taki problem??

Do góry