reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Ja choruję na tarczycę od lat i nawet jeśli nie miałyście badań zrobionych to z tego co wiem, to niedoczynność ma największy wpływ w początkowej fazie ciąży i wtedy koniecznie trzeba uzupełniać poziom hormonów tabletkami, bo około 10-14 tygodnia płód już sam zaczyna produkować hormony tarczycy. No ale zbadać się zawsze warto, bo choroby tarczycy są bardzo powszechne i często dość późno wykrywane. Jak już tu dziewczyny pisały TSH - jako podstawowe badanie (hormon przysadki, który pokazuje czy coś jest nie tak z tarczycą, bo to on ją pobudza do działania) oraz FT3 i FT4. Koszt tych trzech badań to (przynajmniej u mnie) około 100zł.
Dla mnie łykanie tabletek na tarczycę było problemem jak miałam ostre mdłości, bo trzeba je łykać na czczo i odczekać przynajmniej pół godziny z pierwszym posiłkiem, a jak wiadomo na poranne mdłości pomaga szybkie zjedzenie czegoś po przebudzeniu. Ale dałam radę :)

reklama
witam wszystkie :)
nie wiem czy to akurat tutaj ale zobaczcie co znalazłam ;)
oczywście nie do konca sama mi się w 2 ciążach sprawdziło
na wszelki wypadek daję przetłumaczoną stronę
powiedzcie jak Wam wyszło

Google Tłumacz

Mi wyszedl chlopiec i moje przeczucie tez takie jest :) na badaniu tez powiedzieli ze prawdopodobnie chlopiec :)

Mi wyszła dziewczynka,a z tego co ja znalazłam wyszedł chłopak:)
Może pan doktor mnie dziś oświeci,ha ha.
Sprawdźcie sobie dziewczyny na tym:
Planowanie płci dziecka. Chłopiec czy dziewczynka? - *-spam-*

Mi wszedzie wychodzi ze bedzie dziewczynka :-) tyle tylko, ze w rodzinie meza nie ma zadnych dziewczynek, sam ma 2 braci (jedyna dziewczynka, bylaby starsza od mojego meza chyba 8 lat niestety nie przezyla) kazdy z nich ma po 2 synow i my mamy jednego, wiec jakos marne szanse na dziewczynke...no ale sie zobaczy..... zagralibysmy bracia na nosach...hi hi hi....

hej dziewczynki, a ja mam pytanie troche z innej beczki. Kupujecie juz jakies drobiazgi dla waszych pociech ( spioszki, skarpeteczki) bo ja mam wielka ochote ale nie wiem czy juz powinnam. co wy o tym myslicie?

reklama
Mi wyszła dziewczynka,a z tego co ja znalazłam wyszedł chłopak:)
Może pan doktor mnie dziś oświeci,ha ha.
Sprawdźcie sobie dziewczyny na tym:
Planowanie płci dziecka. Chłopiec czy dziewczynka? - *-spam-*

u mnie z tego też wychodzi chłopiec :) a zaraz sprawdzę czy powinnam być chłopcem czy dziewczynką hihihi
więc też mam 50/50 tyle samo daje mi lekarz ;)
to jeszcze jeden link
Chinese lunar Calendar, Gender prediction
jak macie jakieś jeszcze to dawajcie w sumie fajna zabawa a przyda nam się trochę rozrywki ;)

Do góry