reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Rutkosia ok za dwa tygodnie dopiero wrzuce dla ciebie teraz jestem na urlopie i nie mam sprzętu do przesłania:-( może cos uda sie wykombinowac popytam jeszcze m.
nocka koszmarna jeszcze o drugiej nie spałam było okrutnie duszno ,nogi mnie bolą bardzo , łydki jak kamienie od rana masuje i trzymam do góry ale wiadomo przy dziecku długo nie posiedze,synek też w nocy budził sie kilka razy dopiero burza przyniosła orzezwiający wiaterek i usneliśmy.
Wczoraj wybrałam się na spacerek mały po tygodniu był tak ruchliwy że własnego dziecka nie mogłam poznać w wózku wogóle nie chciał jechać tylko z mamą w berka się bawić :-D zakupy z wielkim trudem udało się zrobić.
dzidziuś od dwuch dni spokojny malutko daje o sobie znać a szkoda bo lubie kopniaczki:-)

reklama
witajcie dziewczyny! Mam nadzieję, że ktoś mnie jeszcze pamięta ;)
zacznę od tego, co u nas. Filip rośnie, rozwija się pięknie,byłam z nim nawet u psychologa (kiedyś pisałam o jego spinaniu się) ale lekarka powiedziała po ok 40 minutach wizyty że dziecko rozwija się super, że niczego nie widzi w nim niepokojącego itp więc kamień z serca a spinanie ustępuje więc luz. Bąbelek ma już wszystkie ząbki, oprócz 5tek (kiedy wychodzą piątki mniej więcej? dodam, że ja jeszcze mam dwie dolne 5tki mleczaki - nie mam zawiązków stałych zębów i jak mi w końcu wypadną to będę szczerbata:-D) oraz wybijają się właśnie dwie ostatnie 3jki. Mówi dużo po swojemu ale też coraz więcej zrozumiałych rzeczy. Ania też ostatnio powiedział ku mojej wielkiej radości bo mam tak na imię :) baba,tata,mama,papa,kot, jajajaj na pieska, ko na kury i jajka, bam jak upadnie a ostatnio ojoj jak mu coś nie wychodzi.
ostatnio próbuje sam wchodzić do wanny więc też mam stresa o jego ząbki by sobie nie wybił - bardzo współczuję tym dzieciaczkom które sobie wybiły te ząbki,
Suseł i jak tam po tej wizycie u dentysty?
Majuska bardzo mi przykro z powodu śmierci babci, moja też nie dawno umarła (mama mojej mamy) i to był drugi pogrzeb w ciągu miesiąca bo miesiąc wcześniej chowaliśmy babci męża ;-/
Polis - udanego wypoczynku w Polsce, korzystaj ile wlezie :)
Rutkosia przykro słyszeć o tych jajnikach i o tym bólu, mam nadzieję że uda Ci się za pierwszym razem staranek zajść w ciążę, trzymam mocno kciuki :)
Bobomama jak tam Twoja ciąża? i jak tam z tym poparzeniem Izy, już ok wszystko?

a i Filip dostał się do żłobka od września, w szoku jestem bo przyjęto 52 dzieci a wniosków było 280 więc jestem w szoku że nam się udało a podobno jak się jest małżeństwem to ciężej dziecko zapisać i do żłobka i do przedszkola..
czy któraś z was musiała zrezygnować ze żłobka bo dziecko za często chorowało? mój Filip na szczęście bardzo rzadko choruje i chciałabym by tak zostało :)

i to by chyba było na razie na tyle, postaram się częściej znów udzielać :)

Gosia na jakiej stronie robi się takie fajne awatarki jaki Ty masz?

Ostatnia edycja:
anusiak pamiętmy:-) super że Flipek rozwija się prawidłowo. Ząbków mamy 8 a kiedy piątki wychodzą nie wiem myśle że jednemu wcześniej drugiemu pózniej :sorry2: mam znajomego który do dzisiaj ma mleczaki:szok:wcale drugie zęby mu nie wyszły.no to się rozgadują nasze dzieciaczki twój tez juz dużo słówek mówi,gratuluje miejsca w złobku bo z tego co wiem ciężko się dostać ja się nie starałam bo u nas poprostu nie ma.
my dziś wybieramy się wreszcie na plac zabaw bo siedzenia mam juz dość i małemu nudzi się. zjemy śniadanko i uciekamy bo pózniej może być za gorąco bo słonko już daje.
Miłego dnia:-)

Dziękuję wszystkim za wyraz wsparcia dla Ninki;)byliśmy znowu u dentysty, by zaimpregnować ząbki, będzie trzeba to robić jeszcze ze 2 razy a potem co pół roku. Lekarka bardzo zadowolona że ładnie się wygoiło, rusza się też jakby mniej. więc jest szansa, że uratujemy tego ząbka. W międzyczasie wyszły 2 czwórki u góry, brakuje tylko lewej dolnej.

Rutkosia- tak na marginesie Nina też miała ten wypadek pod opieką babci...

Poza tym w porządku, mała już jakby nic nie pamięta po wypadku, wariuje jak zawsze:)

A ja czekałam i czekałam na dolną dwójkę a tu patrze a obie górne czwórki wyszły i dolne dziąsło w okolicach lewej czwórki też strasznie jest rozpulchnione, dwójki oczywiście jeszcze nie ma tak samo jak żadnej trójki także jeszcze wszystko przed nami. Natalka dalej niewiele mówi i wcale nie chce uczyć się nowych słówek, ale przyjdzie i na nią czas więc się póki co się nie martwię. Ja przez te upały czuję się coraz gorzej a tu jeszcze tyle przede mną, jak sobie pomyśle, że przez kolejne 6 tygodni może być tak gorąco żałuje, że nie jestem już w 40 tygodniu, albo najlepiej po porodzie. We wtorek poprałam ciuszki i chyba zacznę powoli pakować torbę do szpiatala, niech sobie stoi i czeka w spokoju.

Majusia a na kiedy termin? ja to się cieszę, że koniec mojej ciąży wypadł na zimę, bo taka gruba i ciężka byłam że w upał bym nie dała rady :)

a i zauważyłam dziś wybicie dwóch ostatnich 3jek więc wszystkie już oprócz 5tek :)

reklama
Do góry