reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
hej kobitki :-)

Ola ja ci po cichu zazdroszczę brzusia bo mnie bieże na drugą pociechę ale mój mąż protestuje i ja odpuszczam . Chciała bym na jesień zabrac się za staranki ale mamy to jeszcze przedyskutować .

Lena zaczeła chodzic cztery dni przed roczkiem i aktualnie doprowadziła to do perfekcji i mamy szalenstwo w domu.

ja do licpa w PL ,potem po obronie licencjata z powrotem do męża jadę z młodą . Teraz korzystam z tego że jestem w PL i co chwila z małą latamy po jakiś kawkach i pierdu pierdu a w domu bałagan heh smutno mi bez chłopa ale ciesze się że młoda jest już taka mądra i mogę z nią wszędzie iść .

majuska gratuluje zdanego prawka!super że udało Ci się za pierwszym razem!
nasia trzymam kciuki za tatę :*
sylvanas fajny pomysł na biznes, życzę aby się kręcił:tak:
polis masz w planach drugiego dzieciaczka?

my tydzień temu dopiero roczek Szymkowi zrobiliśmy, był tak marudny że nawet zdjęć niemamy udanych bo na każdym płacze.Ale i tak było fajnie, Szymek wybrał kieliszek :-D Obcieliśmy mu włoski, wygląda teraz jak nie ten Szymek hehe nie mogłam się na początku przyzwyczaić:)
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
polis pewnie, że polecam taką różice, na poczatku jest ciężko, ale później coraz łatwiej :) Młodsze szybko sie uczy bo chce robić wszystko to co starsze i we wszystkim starsze nasladuje, lepiej umie sie sobą zajmować no i też dla babeczki lepiej bo od razu 2 szt. odchowa i może zacząć robic cos tylko dla siebie, a tak to nigdy nie wiadomo kiedy najlepiej to drugie dziecko począć bo nigdy nie jest dobry czas... ja tam polecam taką różnice :) u mnie teraz gdyby nie te zęby to w ogóle było by dobrze bo Ala z Maja coraz lepiej sie razem zaczynają bawić, Maja we wszystkim Ale naśladuje, razem kredkami malują :) ganiaja sie po domu na czworaka :) tez potrafią walczyć o zabawki i jeden tylko pisk wówczas, ale to nieuniknione ;)

Clauditka na razie to moj maz palnuje a ja sie zastanawiam nad tym wszystkim. Z jednej strony strasznieeeeeee bym chciala ale nie wiem czy to dobry moment bo dopiero wrocilam do pracy, musielibysmy sie przeprowadzic i budowa czeka i w ogole jest tego sporo.

U nas zrobilo sie zimo i nieprzyjemnie-prawdziwa angielska pogoda. W UK dzis Dzien Matki ale ja swietuje po polsku wiec czekamy do maja. Lenka zostala dzis poprostu staranowana przez starsza kolezanke i to dwa razy-biedulka. Na szczescie nic sie nie stalo ale stracha mialam.

WItam po powrocie z weekendu,

było super, mała wybawiła się z dziadkami za wszystkie czasy, rozrabiała jak mały łobuziak.Wszyscy byli nią zachwyceni.
Na dodatek od mojej babci dostała lalkę i wózek do zabawy i bawi się nim rewelacyjnie, wsadza tam misie i lalki i je usypia delikatnie potrząsając i śpiewając:"aaa", nawet nie wiem gdzie ona się tego nauczyła:)

reklama
Ja tez sie czasami zastanawiam skad dzieci wiedza pewne rzeczy.

Na spacerze Lenka uslyszala dzis psa jak szczekal i powiedziala" hau" :-) Czesto uda sie jej tez powiedziec "ma" to znaczy nie ma jak jej cos schowam. Poza tym ida jej chyba kolejne zeby bo nocki coraz mniej ciekawe-dzis od 4-6 byla przerwa w spniu:szok:

Do góry