hej - odebrałam dzis wyniki badań krwi Viki- jakies bzdury na dole wypisane - jutro idziemy do lekarza- ale ja oczywiście z racji możliwości znalezienia poniekąd wszystkiego w necie- zaczynam się zamartwiać - czy ktoś zna normy w rozmazie krwi dla rocznych dzieci? - bo tak zastanawiam się czy te opisy pod badaniem nie sa złe bo wziete sa normy dla dorosłych- co niestety często zdarza się w laboratoriach - jak ktos wie albo ma namiar na dobre źródło- to poproszę , bo chyba będe miała ciężka noc...:-( ...pozdrówka ...
reklama
polis1010
Leniuszkowa mama
Anusiak tab podawala przepis na torcik dla maluszka taki z sera Tort na roczek
Mysle jednak ze jak zrobisz torcik na biszkopcie to jubileat spokojnie moze troche skubnac.
Vikiigus niestety norm dla roczniakow nie znam ale postaraj sie nie zamartwiac i spokojnie wyczekaj do wizyty.
Clauditka Lenka dzis tez spala malutko-dwie drzemki w sumie niecala godzinke. pewnie im szkoda czasu na spanie :-)
Mysle jednak ze jak zrobisz torcik na biszkopcie to jubileat spokojnie moze troche skubnac.
Vikiigus niestety norm dla roczniakow nie znam ale postaraj sie nie zamartwiac i spokojnie wyczekaj do wizyty.
Clauditka Lenka dzis tez spala malutko-dwie drzemki w sumie niecala godzinke. pewnie im szkoda czasu na spanie :-)
Vikiigus normy na wyniku powinny być podane co do wieku dziecka,ja jak robiłam Kacprowi,to tak było
Kacper śpi raz ok godziny,ale wczoraj przed spaniem zjadł 2 kanapki i jak zasnął o 12,to się zbudził po 14.Także myślę,że spał tak krótko bo był głodny(mleko pije rano o 8,a następne dopiero po spaniu i to było ok 13)
Chciałam się pochwalić,że wczoraj Kacper pierwszy raz wstał sam w łóżeczku i tak wygląda mój mały synek w kojcu:-)
Kacper śpi raz ok godziny,ale wczoraj przed spaniem zjadł 2 kanapki i jak zasnął o 12,to się zbudził po 14.Także myślę,że spał tak krótko bo był głodny(mleko pije rano o 8,a następne dopiero po spaniu i to było ok 13)
Chciałam się pochwalić,że wczoraj Kacper pierwszy raz wstał sam w łóżeczku i tak wygląda mój mały synek w kojcu:-)
Załączniki
Ostatnia edycja:
Nina wczoraj też nie chciała spać po południu więc spała tylko raz w żłobku około godziny...nie dotrwała do wieczora, wykąpaliśmy ją wcześnie bo już była bardzo zmęczona i marudna, zjadła kolację i zasnęła o 19.30, obudziła się o 6.10 rano...
Jak ja robiłam małej badanie krwi to też były normy dla dorosłych, więc poszłam z nimi do pediatry i poswiedziała mi, że generalnie normy są dla wszystkich podobne- bo ilość np. hemoglobiny powinna być taka sama w próbce krwi dziecka i dorosłego.
Jak ja robiłam małej badanie krwi to też były normy dla dorosłych, więc poszłam z nimi do pediatry i poswiedziała mi, że generalnie normy są dla wszystkich podobne- bo ilość np. hemoglobiny powinna być taka sama w próbce krwi dziecka i dorosłego.
polis1010
Leniuszkowa mama
agunia no to brawo dla Kacperka teraz to juz z gorki.
Lence daje zupke przed spaniem bo wtedy tez ladniej spi-wiadomo czlowiek glodny to zly
Lence daje zupke przed spaniem bo wtedy tez ladniej spi-wiadomo czlowiek glodny to zly
hej, czy któraś z was wypiekała coś z masy solnej? w necie znalazłam pare sprzecznych informacji że już sama nie wiem ile i jak wypiekać ;-/ chciałam zrobić odlew dłoni Filipa w masie dla dziadków ale nie wiem ile wypiekać ;-/
Olga RaQ
Fanka BB :)
super pomysł
hej- my po wizycie u pulmunologa- agunia normy niby były wypisane -no i Viki w tych normach nie we wszystkim sie miescila - najgorsze ze na dole były dopiski - limfocytoza, monocytoza- i to wlasnie mnie zmartwilo- pani doktor powiedziala ze te przeuniecia swiadcza o przebytej infekcji wirusowej - w kazdym razie w tej chwili ma przypisane dwa leki na stale przeciwalergiczne- konkretnie na miesiac - jak pomorze - a powinno przez ten miesiac- niestety oznacza alergie - jak nie pomorze - niestety oznacza koniecznosc dalszych badan - a Viki juz i tak ma traume- w ogole nie dala sie osłuchac- a do tej pory to wrecz bawilo ja takie badanie- mysle ze wszystko przez pobranie krwi- z żyły w zgięciu łokcia- to dla mnie był koszmar, a co dopiero dla niej...ach...normalnie musze jakos to ogarnąć bo pomału mam dość ...pomarudziłam...sorki:-( pozdrówka;-)
reklama
Vikiigus można zrobić badania na alergie i nie trzeba zgadywać,czy to to,a może tamto... Pulmonolog powinna dać ci skierowanie na badanie panela oddechowego i pokarmowego,niestety jest to znowu badanie z krwi,ale miałabyś pewność na co dziecko leczyć No i jest to badanie płatne,moja siostra płaciła 140 zł,za panel oddechowy-myślę,że pokarmowy też tak kosztuje(ze skierowaniem). Wiem z własnego doświadczenia,że takie zgadywanie lekarzy,to tylko dziecko do astmy prowadzi.:-(
Podziel się: