reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

hej - odebrałam dzis wyniki badań krwi Viki- jakies bzdury na dole wypisane - jutro idziemy do lekarza- ale ja oczywiście z racji możliwości znalezienia poniekąd wszystkiego w necie- zaczynam się zamartwiać - czy ktoś zna normy w rozmazie krwi dla rocznych dzieci? - bo tak zastanawiam się czy te opisy pod badaniem nie sa złe bo wziete sa normy dla dorosłych- co niestety często zdarza się w laboratoriach - jak ktos wie albo ma namiar na dobre źródło- to poproszę , bo chyba będe miała ciężka noc...:-( ...pozdrówka ...

reklama
Anusiak tab podawala przepis na torcik dla maluszka taki z sera Tort na roczek

Mysle jednak ze jak zrobisz torcik na biszkopcie to jubileat spokojnie moze troche skubnac.

Vikiigus niestety norm dla roczniakow nie znam ale postaraj sie nie zamartwiac i spokojnie wyczekaj do wizyty.

Clauditka Lenka dzis tez spala malutko-dwie drzemki w sumie niecala godzinke. pewnie im szkoda czasu na spanie :-)

Vikiigus normy na wyniku powinny być podane co do wieku dziecka,ja jak robiłam Kacprowi,to tak było:tak:

Kacper śpi raz ok godziny,ale wczoraj przed spaniem zjadł 2 kanapki i jak zasnął o 12,to się zbudził po 14.Także myślę,że spał tak krótko bo był głodny(mleko pije rano o 8,a następne dopiero po spaniu i to było ok 13):tak:

Chciałam się pochwalić,że wczoraj Kacper pierwszy raz wstał sam w łóżeczku i tak wygląda mój mały synek w kojcu:-)

Załączniki

• SA400090.jpg
    SA400090.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 40
  • SA400092.jpg
    SA400092.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 37
  • SA400093.jpg
    SA400093.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
Nina wczoraj też nie chciała spać po południu więc spała tylko raz w żłobku około godziny...nie dotrwała do wieczora, wykąpaliśmy ją wcześnie bo już była bardzo zmęczona i marudna, zjadła kolację i zasnęła o 19.30, obudziła się o 6.10 rano...
Jak ja robiłam małej badanie krwi to też były normy dla dorosłych, więc poszłam z nimi do pediatry i poswiedziała mi, że generalnie normy są dla wszystkich podobne- bo ilość np. hemoglobiny powinna być taka sama w próbce krwi dziecka i dorosłego.

hej, czy któraś z was wypiekała coś z masy solnej? w necie znalazłam pare sprzecznych informacji że już sama nie wiem ile i jak wypiekać ;-/ chciałam zrobić odlew dłoni Filipa w masie dla dziadków ale nie wiem ile wypiekać ;-/

hej- my po wizycie u pulmunologa- agunia normy niby były wypisane -no i Viki w tych normach nie we wszystkim sie miescila - najgorsze ze na dole były dopiski - limfocytoza, monocytoza- i to wlasnie mnie zmartwilo- pani doktor powiedziala ze te przeuniecia swiadcza o przebytej infekcji wirusowej - w kazdym razie w tej chwili ma przypisane dwa leki na stale przeciwalergiczne- konkretnie na miesiac - jak pomorze - a powinno przez ten miesiac- niestety oznacza alergie - jak nie pomorze - niestety oznacza koniecznosc dalszych badan - a Viki juz i tak ma traume- w ogole nie dala sie osłuchac- a do tej pory to wrecz bawilo ja takie badanie- mysle ze wszystko przez pobranie krwi- z żyły w zgięciu łokcia- to dla mnie był koszmar, a co dopiero dla niej...ach...normalnie musze jakos to ogarnąć bo pomału mam dość ...pomarudziłam...sorki:-( pozdrówka;-)

reklama
Vikiigus można zrobić badania na alergie i nie trzeba zgadywać,czy to to,a może tamto... Pulmonolog powinna dać ci skierowanie na badanie panela oddechowego i pokarmowego,niestety jest to znowu badanie z krwi,ale miałabyś pewność na co dziecko leczyć:tak: No i jest to badanie płatne,moja siostra płaciła 140 zł,za panel oddechowy-myślę,że pokarmowy też tak kosztuje(ze skierowaniem). Wiem z własnego doświadczenia,że takie zgadywanie lekarzy,to tylko dziecko do astmy prowadzi.:-(

Do góry