reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam się zimowo:(

u nas od rana pada śnieg, ale jest za ciepło i od razu się topi, jest straszna chlapa...całe nogi mi przemokły jak jechałam do pracy.

Polis- gratulacje dla Lenki, ja też już czekam na pierwsze kroczki (na razie Nina stoi bez trzymania).
Co do spania to Nina zasypia w okolicach 20, po kąpieli dostaje kaszę, myjemy ząbki, troszkę się nosimy- tak 10 minut- i potem do łóżeczka. Czasami kilka razy muszę ją jeszcze wziąć na rączki tak dosłownie na minutkę, odkładam z powrotem i zasypia. W nocy się nie budzi na jedzenie, czasami zapłacze to wtedy wsadzam smoczek. WYjmuję ją z łóżeczka tylko jak porządnie zaczyna płakać.

reklama
Byłam u lekarza,tak jak pisałam Kacper ma obturacyjne zapalenie oskrzeli:tak: Poszłam właściwie tylko po to,żeby zobaczyć czy zapisze mu antybiotyk,i tu moje zdziwienie,bo nie zapisała.:szok: Od soboty go leczę inhalacjami,wapnem,cebionem i zyrteciem. Powiedziałam jej to dopiero jak stwierdziła,że bez antybiotyku będzie.:-) Także mogę być lekarzem:tak::-D Ona nawet nie wie,że ja jestem po prawie rocznym pobycie w szpitalach i to prawie zawsze na obturacyjne zapalenie oskrzeli i płuc(bo Ola i Kuba często chorowali).

Ja też witam się zimowo właśnie wróciłam ze spacerku, Gabryś usną na nim i jeszcze śpi i godzinka odśnieżania zaliczona u nas jest juz dośc sporo sniegu zima 003.jpg
agunia
zdrówka dla Kacperka:tak:
tab a ja myślałam że tylko ja mam małego piersioholika:-D

agunia Lenki pobudki sa spowodowane przyzwyczajeniem a nie glodem. Od dwoch tygodni dostaje przed spaniem 180 kaszy na gesto lyzeczka a i tak potrafi sie obudzic o 23. W ciagu dni tez je tresciwe posilki wiec powinna byc syta.

Ja dzwonilam dzis do szefa zeby sie z nim ostatecznie spotkac i ustalic czy da mi te godziny ktore chce ale cos nie byl zadowolony wiec chyba przzyjdzie mi sie pozegnac z nim na dobre. Na szczescie mam juz inna prace wiec nie zostane na lodzie.

U Lenki krwiak sie powieksza i teraz widze ze wyjda jej 4 gorne zabki. Wczoraj w aptece kupilam jej lek homeopatyczny na zabkowanie i swietnie dziala. Ladnie przespala cala noc.

sylvans na początku kilka razy prałam w płatkach mydlanych,najpierw je rozpuszczałam w gorącej wodzie wyprałam ręcznie a pózniej do pralki na płukanie, a u nas super sprawdza się proszek Lovela nie używałam innego.
Jest jeszcze mama karmiąca piersią? jak tak to ile razy karmicie w ciągu dnia i nocy?
mały wzywa no i cyc

My też jeszcze się cycamy - w dzień to zazwyczaj jako popicie do śniadania i po obiadku (jak mnie nie ma to tata daje herbatkę albo soczek). W nocy mamy stałe pory karmienia - o północy, i rano ok 6:30-7. Potem 10 do śniadania, ok 14-15 po obiadku i 18-19. Ale te w dzień to są takie czasem bardziej na odmoczenie ust. A ja wspomagam się herbatkami laktacyjnymi, bo mi się wydaje, ze nic w piersiach nie mam.
Majuska ale fajny spacerek.
Polis brawa dla Lenki! A jaki to lek homeopatyczny stosujesz na dziąsła?

Ewitka lek nazywa sie Teetha firmy Nelsons. To takie malutkie granulki z wyciagiem z rumianku.

Mezus poszedl na nadgodziny do pracy, Lenka juz dawno spi a mi sie nudzi. Nie ide spac bo ostatnio kiepsko sypiam. Przez przypadek przeczytalam historie dziewczyny ktora starcila malenkie dziecko i od tej pory ciagle boje sie ze Lence cos sie stanie.

Polis gratuluję pierwszych kroczków Lenki :) i nie rozmyślaj o takich sprawach i o tej dziewczynie, bo to wymęcza psychicznie ;-/

Agunia życzę dużo zdrówka dla Kacperka :*

Majuska super Gabryś na tych sankach wygląda, my też w poniedziałek zaliczyliśmy 1wsze w życiu sanki :)

u nas Filip znów zaczął się na mleko budzić, już tak pięknie przesypiał całe noce, ostatni posiłek zjadał ok 20:30 a potem dopiero ok 7mej a teraz od dwóch nocy znów dwie pobudki. I na nic jest uspakajanie i przytulanie. Musi być mleko i już. A dziś ma jakąś marudę i nie wiem co mam z nim zrobić, zabawianie pomaga na chwilkę tylko.

My o sankach mozemy tylko pomarzyc. Tej zimy Lenka chyba nie zobaczy sniegu;-)
u mnie też bez śniegu ani płatka :/
Szymek miał codziennie dwie drzemki razem ze trzy godziny spał, dziś i wczoraj pospał z pół godz i ani myśli spać:)najlepsze jest to że o 19 jak go wykąpie to mleko pije i od razu usypia, tylko się budzi szybciej bo już przed 7 rano:)

reklama
dziewczynki mam pytanie, czy te wasze przepisy, które podawałyście można zrobić i podać takim maluszkom? Chciałabym by i Filip skosztował swojego tortu ale nie wiem jakie składniki taki tort może w sobie mieć?

Do góry