reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

ja widzę że wasze dzieciaczki już się komunikują, mówią proste słówka, pokazują co chcą, moja na razie nic z tych rzeczy, gada dużo ale bez celu i bez sensu, jedyne co potrafi jeśli chodzi o komunikację to jak jej powiemy "brawo brawo" to klaszcze, ewentualnie przybije piątkę no ale jak się jej rękę podstawi. nawet nie potrafi zrobić papa. a przed chwilą oglądała Mickey Mouse Clubhouse i oni tam co jakiś czas wołają "oh toodles" w taki specyficzny sposób, a Natalia nagle po bohaterach z bajki identycznym tonem, z intonacją i w identycznym tempie zawołała "a ta da"! normalnie jestem w szoku!!! :DDD

reklama
moja Lena najbardziej lubi wygłupy i naśladowanie min, zabawki interesują ją średnio, a i zauważyłam że telewizja ją wciąga, jak starszy syn ogląda coś to i jej nie mogę odciągnąć

hej - ja wymyslilam ze na roczek zrobie potrawy w dzieciecym stylu - próba z ryżem do dań na ciepło :) - DSC07344.jpg w kazdym razie w planach sa następujace "cudeńka" - biedronki - Przepisy-dla-dzieci.pl - Szczegóły ryzowe buśki Pięknie przygotowane jedzenie dla dzieci | Reniferu.pl lub takie Wychowanie dziecka :: Dzieci ...i znowu mi zjadło- no nic...w kazdym razie - co myslicie o takich bajerach z jajek , owoców, ludzikowych parówek w cieście itp.itd

Ostatnia edycja:
Jeśli przyjęcie będzie dla dzieci to na pewno im się spodoba. U nas małych dzieci w rodzinie nie ma, mój roczniak pewnie nie doceni, więc nie będę się w tym kierunku produkować ;) Zrobię jedzenie w dorosłej formie.

Na szczęście już piątek, strasznie mnie ten tydzień zmęczył (może przez to, że nie jestem do końca zdrowa).
Byłam wczoraj z Niną u lekarza z tymi ropiejącymi oczkami, dostałyśmy krople z antybiotykiem, na szczęście może chodzić do żłobka. Poza tym jest zdrowa, nawet przybiera ładnie- 300 gram w 3 tygodnie, waży już 8500 gram, jest w 10 centylu wagowym.
Co do zabaw to Nina uwielbia też przeglądanie gazet, jak ją coś weźmie to potrafi i godzinę siedzieć i przeglądać (a po pewnym czasie rwać), ostatnio jej się spodobał Magazyn Górski tatusia:)

Suseł zdrówka dla was:tak:
vikiigus fajny ten pomysł wygląda apetycznie:-Da jajka też pomysłowe i chyba się na nie skuszę.
dziś zrobiłam liste gości i jest wszystkich 24 osoby w tym 9 dzieci ;8,7,5,4,2,2,2latkowie plus solenizant i mała Gosia5mies. my robimy jedną imprezę wszyscy za jednym podejściem; dziadkowie ,wujki, ciocie, koleżanki.:tak:
bobomama napisz jak tam twoja córeczka się miewa:tak:
dziś byłam z Gagusiem na urodzinkach u Zosi która skończyła dziś dwa latka było 14 dzieci i14 dorosłych imprezka bardzo udana moje dziecko jak aniołek przebawiło się 4 godzinki, uwielbia towarzystwo:tak:

viki swietny pomysl z tym jedzonkiem. Wyglada apetycznie

majuska spora ta wasza impreza. U nas na chrzcinach tyle nie bylo;-)

A Lenka zrobila mi dzis pierwszy raz scene. Zabralam ja od otwartej szuflady a ta w ryk i na podloge. Serce mi malo nie peklo i tak na prawde to nie wiedzialam co mam zrobic. Myslicie ze dziecko w takim wieku potrafi juz swiadomie wymuszac rzeczy placzem czy jeszcze na to za wczesnie??

reklama
polis, ja myślę że to możliwe... Natalia jeszcze żadnego sensownego słowa nie mówi, ale jak ukradnie pilota i go rozwali i się bawi jego wnętrznościami - to jak się jej zabierze to uderza w momencie w taki straszny ryk... wystarczyłoby jej go oddać to w sekundzie byłby na buzi uśmiech od ucha do ucha... oczywiście jej nie oddaję, odwracam się tyłem i pokazuję jej że mnie jej płacz nie rusza, czasem jej od razu przechodzi, chyba że widzę że ryczy coraz bardziej - wytedy wyciągam do niej ręce i mówię "chodź do mamy" i ona się wtedy żałośnie przytula. nie wiem czy dobrze robię :p ale nic mi nie przychodzi innego do głowy

tak samo jak przełazi pod deską do prasowania do kuchni i ją stamtąd wyciągnę to natychmiast zaczyna ryczeć i się cała wygina do tyłu, tak jakby się usztywnia że ani jej posadzić ani postawić na nogi się nie da... myślę że robi to celowo żeby pokazać złość... staram się nie reagować na to, ignorować, zwykle po krótkiej chwili jej przechodzi

a to nie jest dziecko które jest z natury marudne

Do góry