reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Sylvanas dobrze, ze to tylko trzydniówka i że juz po. My też u starszego mieliśmy trzydniówkę, ale bez wysypki.
Zmianilam nazwę watku "Marzeń spełnienia z okazji miesiecznicy..." na ogólny wątek życzeniowy. Lada moment będzie wysyp życzeń i żeby nie zaśmiecać tego watku, będziemy tam składac sobie życzenia z okazji urodzin naszych dzieci, imienin, rocznic slubu, świąt itp. Pisze tutaj, bo tu każda zaglada.

reklama
Ja sie dzis dalam mezowi wykazac i on mala kapal i usypial a ja odpoczywalam. Niech sie chlop przyzwyczaja bo jak pojde do pracy to tak moze byc codziennie;-)

No i oczywiscie podpisuje sie pod niewyspanymi.Juz nawet przestalam sie zastanawiac dlaczego to moje dziecko dalej sie w nocy budzi i to zeby bylo smiesznie z bardzo rozna czestotliwoscia zaleznie od humorku albo fazy ksiezyca;-)

Nie wiem jak wy ale ja jeszcze porodu nie odespalam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

P.S. Ewitka dobry pomysl z ta zmiana nazwy

Ninka ma 2 zęby na dole, myślałam że już wyjdą górne bo się strasznie śliniła, bolało ją itd ale jeszcze nic nie wyszło... na razie "myjemy" te 2 ząbki wieczorem taką silikonową nakładką na palec jeszcze bez pasty do zębów. Ja jedną ręką myję swoją szczoteczką moje zęby a drugą myję ząbki Ninki:)

Ninka znowu ma katarek i troszkę ropieją jej oczka, zwłaszcza po nocy. Przemywam je solą fizjologiczną a do nosa sól morską. Mam nadzieję, że przejdzie bo jak nie to w czwartek idziemy do lekarza- dla takiego dziecka żadnych kropel nie można kupić bez recepty...Poza tym jest zdrowa, nie ma gorączki, bawi się, ładnie je.

my mamy nadal 8 ząbków, jakoś produkcja stanęła i narazie cisza od dłuższego czasu:-Da myjemy codziennie, właśnie chce go nauczyć tego nawyku mycia zębów.
ile wasze dzieciaki robią kup dziennie, bo mój ostatnio to z 4-5 dziennie, wcześniej to było 1-2 dziennie, w sumie teraz więcej je, ale czy to nie za dużo?

my mamy 4 zęby a myjemy je tylko wieczorem sama szczoteczką, bez pasty
clauditka, moja robi jedną albo 2 kupki na dzień, może Szymek ma za dużo w diecie owoców albo soków
u nas starszy syn od soboty gorączkuje, bidulek leży jak placek

witam w Nowym Roku:-)
u nas w liczbie ząbków nic się nie zmieniło nadal 2 ząbki czekamy na kolejne,:tak:co do kupki to była tak raz na dwa trzy dni jedna czasem dłużej nie było i czasami czopka podawałam,od dwóch tygodni mamy codziennie po dwie więc się unormowało:tak: pobudek nocnych kilka 4-5 nadal cyc w nocy i w dzień dwa razy,jestem troszkę zmęczona , jednak Gabryś wynagradza mi wszystko mój mały śmieszek:-D też zastanawiam się już powolutku jaki torcik upiec:confused:bo to już nie długo roczek aż sie wierzyć nie chce :-p
Wszystkim chorowitkom powrotu do zdrówka życzymy.

Ostatnia edycja:
reklama
Witamy i my :)

U nas ząbków 6 :) i dwa kolejne w drodze :)

Dziewczyny, jak bawicie sie z dzieciaczkami? Tzn. wymyslacie jakieś gry, zabawy? Podpowiedzcie cos bo mnie juz koncza sie pomysly.

Aaa i jakiej uzywacie pasty do ząbków?

Biorę się do pracy, wykorzystując, że Stas spi :) Biznes zaproszeniowy sie rozkreca sie, ale to dobrze, mam co robic :)
Buziaki!

Ostatnia edycja:
Do góry