reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Wszystkiego najlepszego dla nowych półroczniaków. Ja wczoraj cały wieczór czytałam fora o nosidełkach, że nie miałam czasu zaglądnąć na lutówki :-) Trochę sie doszkoliłam w MT, hybrydach i ergo, że w pewnym momencie zgłupiałam, co mam kupić. Cóż decyzja podjęta, okaże się czy słuszna. Synka zostawiliśmy u dziadków i mamy w domku błogi spokój i porządek :-) Wczoraj dziewczyny poszły sobie do galerii i się obkupily na wyprzedażach :-).
W temacie jedzienia zupek, trochę lepiej, choć na razie po pół małego słoiczka. Mała poszła spać po kapieli, ja pojechałam na zakupy (po zupki i nie tylko), dopiero co wróciłam, a tu mała z tatą bryka :-) i nie ma zamiaru iść spać.
A my chcielismy jechać w sobotę do Rabki, szukamy noclegów, a tu wszędzie miejsc wolnych brak.

Madziadk, może to trzydniówka? Ja swoim dzieciom podaję Nurofen albo Paracetamol w syropku. Mam oba, bo przy trzydniówce dobrze jest zmieniać, jak jeden przestaje działać.

Ostatnia edycja:
Witam się z rana
Jestem prawie nowa więc postaram się podczytać co w trawie piszczy:-))
Moja niunia wstała dziś dość wcześnie bo od 5 buszuje, zjadła, troszkę się zdrzemnęła a teraz leży koło mnie i robi pierdziochy z buzi i pluje we wszystkie strony i tarmosi taką wielką owłosioną poduchę, chyba jest nią mocno zainteresowana:-))

Witamy sie!
Witaj gniesia!
Moja poszla na druga drzemke, a ja zanim zaczne ogarniac mieszkanko pije kawke z bb ;)
Ewitko mam nadzieje ze pochwalilas sie swoim wyborem w watku zakupowym! Chetnie zobacze! My tez wczoraj skoczylismy na wyprzedaze ;) Mozna kupic naprawde tanio, chociaz szukam malej pajacow do spania, a tych to raczej nie przeceniaja :(

Milego dnia, u nas slonecznie ale chlodno...

Ligotka widzę, że malutka troszkę śpi na tej drzemce, moja jak uśnie to cały czas czuwa, pomimo wychowywania jej w lekkim hałasie to i tak byle jaki głośny dźwięk jest w stanie ją szybko wybudzić:-(
jakoś zbyt wrażliwa jest na dźwięki, może z tego wyrośnie:-)

gniesia ona czasem spi godzinke, a czasem ok 2 nawet wczoraj 2,5h. A teraz proboje zasnac od godziny ;/ na szczescie nie jest to meczace bo tylko czasem slysze jej kwekniecie w lozeczku, ale jak zerkam to bawi sie w najlepsze,

Witam,
A gdzie warto się wybrać, bo jakoś totalnie nie na bieżąco jestem w zakupach.

Witaj Gniesia.

Cholerka, a ja zostałam bez folii do wózka. Sprzedaliśmy wielofunkcyjny razem z folią i teraz chcę taką typowo do spacerówki, a jak na złość w sklepie koło mnie nie ma. Wrrr. I jak tu wyjść?

Rachell - szkoda że nie jesteś z Wrocławia bo ja mam nadliczbową folię (dostałam razem z wózkiem ale i tak kupiłam oryginalną)...

A wczoraj mała nie chciała spać po południu i wieczorem po kąpaniu to dosłownie padła w minutę i spała do 6.30:) a i tak kąpaliśmy ją wcześniej bo ja jechałam do dentysty.

Teraz ma swoją ranną drzemkę, z długością różne od 30 min do 2,5 h. Potem jedziemy do żłobka.

reklama
I pół roku za nami. Cudowne pół roku :)
Dziś w nocy gorączka biła rekordy, ale udawało mi się ją zbijąc. Myślę, że teraz już będzie tylko lepiej :)

Do góry