reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

doris gratuluje ciasta a ja ide zrobickotleciki ziemniaczane i schabowe a ja zauwazylam ze moja mloda siedzac u mnie na kolanach zapiera sie o cos nogami i chce wstawac na nogi a jak ja postawie trzymajkac pod rece to dupa siad

reklama
Sorbuś wyrazy szczerego współczucia po śmierci Mamy :(
Czarna witaj, napisz coś więcej o sobie i o swoim Bąbelku
Doriss gratuluję udanego ciasta, ja również do pieczenia jestem lewa noga w sumie nie tylko do pieczenia ale ogólnie w kuchni :)

a nam się pokazała dolna jedynka, co prawda maluteńki kawałeczek, ale myślę że lada chwila i się przebije..
Czy są tu mamusie, które zakładają już maluszkom pieluchy dada 4 ? Jak wasze opinie? Wg mnie są gorsze od 3-jek ;-/ wystarczy jeden sik a już czuć że coś się w pieluszce znalazło. Nie wiem, z 3-jek jakoś bardziej zadowolona byłam ;-/

dzięki dziewczyny :( trudny okres ale juz troche mi lżej -

A w pracy owszem cięzko - teskni sie bardzo

Sorbuś, bardzo mi przykro z powodu śmierci Mamy. Ale dobrze, że masz takie dwie cudowne córeczki, to na pewno dodaje siły.
I wspóczuję, że już jesteś w pracy.
Ja wracam 1 września, więc połączę się w bólu z wszystkimi uczniami ;-) A tak mi smutno jak o tym pomyślę...

Czarna
, witaj, napisz coś o swoim Maluchu.

Becioo, a nie myślałaś o przejściu na mm? Wydaje mi się, że przy takich wyrzeczeniach byłoby to korzystne i dla Ciebie i dla Lolka. On na pewno nie miałby kontaktu z alergenem, a Ty byś odżyła i nabrała sił. Lolek bardziej skorzysta z silnej, najedzonej i wypoczętej mamy.

Witam się i ja weekendowo:)

ja również mam nockę nie przespaną, na zmianę budziła mnie Nina (chyba było jej za ciepło ale nic na to nie poradzę bo na dworze było strasznie ciepło jak na noc) i kotka, która chciała się bawić w nocy. Masakra...
Poprawiłam sobie humor małymi zakupami- kupiłam małej skarpetki, kotu zabawkę a dla siebie książkę "Zdrowy start w żywienie dzieci"- może zacznę sama małej gotować...

Byliśmy u księdza w sprawie chrztu- kolejny raz masakra, także się czepiał że nie mamy kościelnego, potem że jesteśmy zameldowani w innej parafii itp. Ostatecznie powiedział, że ochrzci nam dziecko ale musimy załatwić zgodę (lub jej brak) z naszej parafii i powiedzieć mu kiedy dokładnie weźmiemy kościelny ślub.

Sorbuś, wyrazy współczucia z powodu śmierci Mamy, znam ten ból, przechodziłam to prawie 6 lat temu...

Witamy sie! Bylysmy na szczepieniu - mala nawet nie zauwazyla wklocia. W zwiazku ze zmiana przychodni bylismy u nowej pani pediatry, ktora bardzo zdziwila sie ze dokarmiam mala mm, bo ma 7600 no i wyglada niczego sobie. No nic jak zawsze co lekarz to opinia... Moje dziecko zreszta ostatnio obrazilo sie na butelke i jednak wrocila do cyca. Poza tym pogoda srednia, i samopoczucie mam takie sobie.
Sorbus wspolczoje!

A my do pracy wrocic mialysmy 1 wrzesnia, ale jak wyliczyla mi kadrowa to biorac prawie caly urlop bez 5 dni ktore chce zostawic w razie czegos to wroce ok12, choc jeszcze nadal nie wiem co ta moja szefowa wymysli...

Witam czarną :)
Sorbuś, współczuję :(
Z tego co wiem nikt znów w ciąży nie jest i nikt tak na zaraz nie planuje.

Pisałam już jaka nocka za nami? Co 2h pobudka a od 2ej w nocy do ok 4tej nie spała wcale. Ale cicha i spokojna była. Jak to Marysia. Nie wiem co się dzieje...

Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie :)

Moja córcia ma na imię Alicja. Jest baardzo żywym, ruchliwym dzieckiem.. co ma oczywiście swoje wady i zalety ;) Ostatnio jej ulubionym zajęciem jest niszczenie maty edukacyjnej, bo zabawa zawieszkami jest za nudna :p. Na razie jest tylko na piersi ale powoli przymierzamy się do jakiś zupek, albo słoiczków. Póki co siedzę z małą w domu, ale od października prawdopodobnie (o ile szef przedłuży mi umowę) wracam do pracy i bardzo nad tym już ubolewam :( Bo jak tu się rozstać z takim szkrabem.

Ala od urodzenia ma refluks jest ciut lepiej, chociaż są lepsze i gorsze dni. Na początku to była masakra.. nie spała przez to po nocach, ciągle wymiotowała. Teraz z kolei dokuczają jej dziąsłka.. więc jak nie urok to.... ;) I znowu mamy kiepskie noce. Jak miała 2 miesiące to sapała dosyć fajnie.. jedna pobudka o ok 3 w nocy. Teraz zasypia ok 21 budzi się ok 24 lub 1, później 3 lub 4 no i potem to już kiepsko ze spaniem, bo więcej płacze i się kręci niż śpi.

A to moja gwiazda jakiś miesiąc temu ;)

IMG_5232.jpg

reklama
witaj czarna! fajnie, że jesteś z nami! ;-)

Sorbulka, tak mi przykro kochana :-(

Dziś stwierdzam że mój Miłek Zgniłek ma ADHD! Ciort z niego a anie dziecko. Ze spaniem w ciągu dnia to cholera jasna jak pies z kotem, pies sobie a kot sobie. Śpi tfu znacyz drzemie po 15 min i potem 2 godziny aktywny gały jak kot srający na polu ma i nie w głowie mu sen. Trzy dni zamiatam schody i nie moge skonczyć bo juz rozdarty jest ... a wieczorem? zaspypia ok 21.00, po chwili juz mnie woła lece z cycem, zasypia i znów mnie woła i tak w koło Macieju. Za piatym razem jak mnie woła to sie kłade obok z cycem i juz nie wstaje, masakra jakas ... a rano człowiek by pospał to ten turlańce odstawia, a ze duze wyro mamy bo mąż niewymiarowy to ma chłopak pole do popisu :wściekła/y:

Do góry