reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

A ja jestem zakręcona jak świński ogon :-) miałam się szykować na ten panieński, a mążu mnie uświadomił, że to jutro i śmiał się, że po 30min wrócę i nici z jego grania w Wiedźmina :szok: normalnie się wkurzyłam, bo jakbym dobrze policzyła, to miałabym 1 dzień więcej na te brzuszki i już by mi się opłacało je robić :dry::cool2: ale może to opatrzność czuwała, żebym się jednak nie przemęczała :rofl2:

reklama
witam. A my jutro idziemy 1wszy raz na basen :) Sylvanas - Ty już chyba byłaś, z tego co kojarzę? i jak wrażenia?

My już byliśmy dwa razy - mały w niebo wziety , pływa sobie podtrzymywany tylko jena reka za kark, ogolnie zabaw kupa. Teraz po konsultacji z instruktorką to będziemy chodzić 2 razy w tygodniu raz na te zajecia i raz we własnym zakresie, bo maluch bardzo lubi wode i fajnie go to relaksuje :)

Sylvanas a jaka jest temp wody? Bo ja też myślę o basenie tylko Gabyś to woli cieplejszą... przyzwyczajałaś jakoś przed basenem synka do trochę niższej temp wody? A wodę macie chlorowana czy ozonowaną? Bo ja to się trochę boję, ze jakiegoś syfa mi Młody dostanie :/

Myśmy jednak wyszły na chwilę do sklepu i do przychodni oddać krew na morfologię- mała nawet nie pisnęła, grzecznie siedziała u mnie na kolankach i czekała jak skapie wystarczająca ilość kropelek:)

Co do oczu to bardzo wiem jakie ma Nina- jak się urodziła to były granatowe, teraz chyba zaczynają wpadać w brąz, oczywiście po tatusiu. Bo ja mam zielone z niebieskimi obwódkami.

Staram się gadać i bawić z małą jak najwięcej, ale oczywiście zostawiam ją samą na macie czy kocyku na podłodze jak idę zrobić obiad czy coś w tym stylu. Kiedyś jej się to nie podobało, teraz coraz chętniej bawi się sama.

benfica dzieci roznie potrzebuja uwagi. Moja Lenka ma takie dni kiedy bedzie sie sama bawila na macie czy w lozeczku i wtedy jej nie przeszkadzam tylko robie to co mam do zrobienie korzystajac z wolnych rak. Jak zaczyna marudzic to wtedy przychodze i bawimy sie razem. Sa i takie dni kiedy tej uwagi potrzebuje jednak wiecej i wtedy gadulimy na okraglo.

Moja siostrzenica na przyklad w ogole nie potrafila sie sama bawic i trzeba ja bylo non-stop nosic.

Sylvanas a jaka jest temp wody? Bo ja też myślę o basenie tylko Gabyś to woli cieplejszą... przyzwyczajałaś jakoś przed basenem synka do trochę niższej temp wody? A wodę macie chlorowana czy ozonowaną? Bo ja to się trochę boję, ze jakiegoś syfa mi Młody dostanie :/

My chodzimy na dwa baseny - w obu jest woda ozonowana. Tam gdzie mamy zajęcia woda ma ok 32*C ale powietrze ok 26*C więc jest ok. A tam gdzie prywatnie - aquapark wrocławski i tam jest strefa dla dzieci gdzie woda ma 35*C a powietrze ok 28*C. Mały ani tu ani tu nie protestował. Ostatnio byłam w aquaparku na 3h i pół godziny w wodzie później zjadł jabłuszko poszedł spać na pol godzinki i później jeszcze ze 2 razy po pół godziny w wodzie. Zajęcia natomiast to u nas tylko pół godziny, dlatego zdecydowaliśmy się na dodatkowy basen.

Mój Kajtek ma AZS i powiem wam że po tym basenie baardzo skóra mu się poprawiła - no ale ważne aby nie była woda chlorowana. Później się balsamujemy i jak na razie jest super :)

witam się:)

widzę , ż przewija sie temat koloru oczu - Viki ma od urodzenia ciemnoniebieskie- ale mam pytanko z inne beczki- czy Wasze dzieciaczki też mają takie jakby zabarwione na niebiesko białka??

A w temacie basenu - wybieramu się jutro, ale bez instruktora, bo u nas latem nie ma takich zajęć :( - sylvanas - jakieś cenne rady masz?

reklama
Do góry