reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Polis Gabryś tak zwiększył właściwie na wszystkie 5 karmień. Dziś najmniejsza porcja to 165ml... ale on już tak miał gdzieś z miesiąc temu.
Margoz ciesz się, jak przybywa to znaczy, że tyle jej wystarcza - jest oszczędna ;-) Zobacz, ile mniej wydajesz na mm ;-)
Goyap Gabryś też jest niedobry - no wczoraj było apogeum, nawet już na rękach było beee, dziś tylko awantura w lesie przez 30min i niedawno po kąpieli. Ale już śpi :-) Wczoraj nawet zabawki go nie interesowały, dziś łaskawie bawi się starymi rękawiczkami taty :eek: są takie śmieszne, kolorowe z przewagą czerwonego, mają włosy, pióra itp, bo to Indianie. Swoją drogą idealna zabawka na lato :eek:
Agunia jakby mój chciał tyle dzieci, to by mi musiał za te miliony zafundować operację chirurgiczną doczepienia kilku par rąk... póki co chce jeszcze jedno, córkę, ale wie, że dopóki nie skończy się aktualny scenariusz w postaci: tata wychodzi, synek jeszcze śpi, tata wraca, synek już śpi, to NO WAY... nam się trafił wrzaskun pospolity, nie ukrywajmy, lubi się wydzierać, więc jak drugie mi się takie trafi, to go jeszcze poproszę o operację obcięcia uszu :dry:

reklama
az tak zle benfica?
Źle jak źle, ważne, że jest zdrowy, a już najzdrowsze to ma płuca :-) ja też chcę mieć jeszcze córcię, bo już się nauczyłam śmiać z tego :-) tylko mnie jest przykro, bo widzę, jak Gabryś entuzjastycznie reaguje na tatę, ile ma frajdy, jak poświęci mu chwilkę, a jak rzadko go ma...

U mnie w bloku mieszka pani ktorej sie teraz urodzil 8 dzieciaczek i powiem wam ze nadziwic sie nie moge. Wszystkie dzieci czyste, porzadnie ubrane, grzeczne. Codziennie z najmniejszymi na spacerek wieczorem wychodza-az milo popatrzec. I tylko wiecznie pol sklepu prania wisi na balkonie. Przy 10 osobach to pralka pelna codziennie:-)

Rany, ośmioro... Kiedyś to właśnie piątkę chciałam mieć max.
Benefica, a może masz wrażliwca, nie wrzaskuna - czytałaś może Tracy Hogg? Może jest wrażliwy na hałas, albo światło, albo mu coś autentycznie doskwiera... Generalnie niemowlęta nie płaczą i nie krzyczą bez powodu.

Anulka czytałam :-) I jak zrobiłam test wyszło, że jest Średniaczkiem. Test jak dla mnie jest mocno poglądowy, bo w kilku pytaniach pasowały mi po dwie odpowiedzi. I nie dlatego, że nie znam swojego dziecka tylko on w jakiejś sytuacji potrafi się zachowywać raz tak raz tak. I to dla mnie normalne, bo dorośli, w zależności od okoliczności, też mogą reagować w różny sposób. I wierz mi, znam 2 dzieciaczków, które naprawdę często płakały bez powodu, jedna dziewczynka darła się dosłownie dzień i noc - po 5mcu jakby podmienili dzieci.

Ostatnia edycja:
A męża miałam do D..y:wściekła/y:

dobrze, że chociaz masz po nim 4 wspanialych dzieci:)

Benefica ja tez znam przypadek, że dziecko ciagle płakało do 5 miesiaca. Nawet rodzice robili jej wszelkie badania pod różnym katem bo szukali przyczyny może bólu itd. A później jak ręką odjął. Wiec przepękasz jeszcze pare tygodni i oddychniesz:)

Moje dziecię zasneło dzisiaj po poludniu jak nigdy. Najpierw ją wymęczylismy z mężem zabawą i wygłupami, potem przeczytałam jej bajkę o kocie w butach i jak wzięłam na ręce bo bajka sie skonczyla to ona padła:) Chyba lepiej będzie jak to ja ją zmęczę zabawą itd niz ona mnie rykiem. Czas usypiania taki sam - godzina

reklama
Do góry