reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

dziewczyny, czym przykrywacie dzieci w łózeczku, jak śpią w nocy??? używacie poduszek pod główkę??

Kuba praktycznie od początku spał na podusi takiej cienkiej. Zresztą podusia mu pomaga zasnąć, bo sie do nie tuli, wsadza rączkę pod spód i sobie do policzka przykłada razem z pieluszką. A do przykrycia mam kołderkę, kupiłam lżejszą - letnią, bo kocyki to mi rozkopywał a tak śpi sobie albo w rampersie albo w bodu bez skarpetek, rozszczelnione okno i nie jest spocony.

reklama
my od urodzenia spimy pod takim specjalnym kocykiem

Cotton Cellular Blanket : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop

nigdy bym na niego nie zwrocila uwagi gdyby nie to ze musielismy go kupic do szpitala gdyz taki jest tu wymogl.

Okazalo sie ze byl to strzal w 10.

Kocyk jest caly w malutkie dziurki, tak ze dziecko nawet jak naciagni go na siebie to ma dostep powietrza oraz zapewniona cyrkulacje

W zaleznosci od temperatury skladam go w odpowiednia ilosc warst.

Przymierzam sie do uzywania spiworka do spania.

Kolderka kupiona jeszcze w czasie ciazy czeka az mala podrosnie

dzięki
moja śpi w śpiworku, ale coś czuję że jej niewygodnie, bo chce się przekręcać a z tym całym ekwipunkiem jest jej cieżko :)
z drugiej strony spod kocyka sie wykopywała, a kołdry się troszkę boję czy pod nią nie wpadnie w nocy

Margoz Kuba nigdy nie nakrył sam się kołderką mimo, że on ma tendencje do narzucania sobie na twarz wszystkiego. Ja okrywam maksymalnie pod paszki i wtedy rączki ma na kołderce albo w górze. A jak teraz jest tak ciepło to nakrywam go tylko do pasa byle tylko nóżki zakryć.

reklama
Tab wczoraj zajrzałam i jeszcze nie było :)
Madziadk miłego wypoczynku!!
Nixie gratulacje dla męża.

My podobnie jak u Tab, bez poduszek, a przykrywam w zalezności od temperatury. Teraz akurat śpi i nie jest przykryty niczym bo mamy bardzo duszno w domu.

A ja mam poranione brodawki jak przy początkach karmienia :szok: Nie wiem od czego. Już wczoraj mnie lekko bolały ale dziś to już całkiem. Wczoraj jakoś ich nie oglądałam a dziś na jednej przekrwione miejsca a na drugiej rany. Miała któraś podobnie??

Do góry