reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Suseł ja teraz coraz wiecej mysle o pracy. Wtedy dopadają mnie nerwy. Ale trzeba sie jeszcze nacieszyc dwoma miesiacami. Przywykniemy do tego.

A co do mleka to ja za pierwszym razem zrobiłam Mai 180ml, później 150ml i 120 ale za kazdym razem pije koło 100. Wiec chyba wiecej niz 120ml nie ma sensu robic, zreszta zawsze moge dorobic i chyba lepiej tak niz potem pół wylewac. Nie martwie sie szczególnie bo przeciez to tylko jedno karmienie dziennie wiec trudno mi podsumowac ile zjada łacznie. Na poczatku sie sugerowałam miarą na puszce ale bratowa mi wytlumaczyla ze to sa normy dla dzieci od poczatku karmionych mm a poza tym ciut wyzsze niz to zwykle jest wiec nie ma sie co martwic. Poza tym dzisiaj sie zwazylam z Maja i wyszlo ze wazy 6,5kg - czyli w ciagu 2tyg przybrala 0,5kg. Czyli bardzo ok.

Tab oby Iś jak najmniej sie musial stresowac takimi odgłosami.
Maje wczoraj wystarszył kichający facet na ulicy. A ostatnio mąż zaczał sie ze mna wyglupiac i mnie giglał a ona jak to zobaczyła to tez zrobiła podkówkę i zaczeła płakac bo myslala, że on mi krzywde robi:((((

agunia nie zazdroszcze hałasu. Ja tez mieszkam przy dosc ruchliwej ulicy, mało tego kostka i w dodtaku bez zakazu jazdy dla ciezarowych wiec jak przejezdza taki smok to az sie chata trzęsie.
Najbardziej sie wkurzam jak jedzie tir z mojej firmy, grrrrr jak oni moga pod moimi oknami.
zdrówka dla Kacperka!!!!!

reklama
Witam sie i ja ,

Moj daniel chyba jest w skoku rozwojowym, bo od jakiegos czasu je wiecej, czasem nawet co 2 godzinki:-) W nocy jak jadl raz to teraz 2 razy, ale szybko zasypia po jedzonku. Wczoraj poszedl spac o 8, obudzil sie na karmienie o 1 potem o 6 am szalal 2 godzinki i od 8 spi:-)

Danny boi sie jak chris kicha :-) robi to dosyc glosno:-D:-D:-D Daniel moze spac przy wlaczonym telewizorze, mozemy tez rozmawiac i nic go nie rozbudza. Ostatnio zauwazylam, ze od jakiegos czasu jak je to latwo sie rozprasza, czasem na chwilke przestaje jesc, obraca glowke, patrzy na mnie i sie smieje;-)potem wraca do jedzonka, potrafi tak zrobic 3 razy podczas karmienia. Uwielbiam jak sie smieje, wydaje slodkie dzwieki i gaworzy sobie.

19 czerwca obchodzimy dzien ojca, wiec musze kupic z Dannym jakas fajna kartke dla tatusia:-)

U nas Dzien Tatusia 23 czerwca. Chciałam dac Szymonowi to co Maja mamie na Dzien Matki - czyli NIC, ale sama nie wiem. Ja to jakos zawsze chociaz drobiazg lubie dac zeby było komus miło.

Sunshine moja Maja tez sie odrywa od jedzenia ale wiecej niz 3 razy :) Potem juz sama nie wiem czy ona jeszcze chce czy nie, a czasem sie prezy i piszczy a po chwili uspokaja.

Wróciliśmy od lekarza,Kacper ma czerwone gardło-zapisała wapno,cebion,nurofen i syrop pini. Mamy też skierowanie na morfologię,żelazo i crp,bo miał słabą anemię:-( W czwartek na kontrolę.

witamy sie i my :) - Viki sie wlasnie obudzila i sie dziwi ze to juz popoludnie - wiec zmykamy na spacerek - a mnie dzis natchnęlo i zrobiłam prezent mojej córci na kolejną miesięcznicę - szczegoły w pamiętniku naszych dzieci- ostrzegam: dłuuugie:)

Ostatnia edycja:
U nas Dzien Tatusia 23 czerwca. Chciałam dac Szymonowi to co Maja mamie na Dzien Matki - czyli NIC, ale sama nie wiem. Ja to jakos zawsze chociaz drobiazg lubie dac zeby było komus miło.

Też chciałam się odwdzięczyć i dać NIC, ale kupiłam taką koszulkę

Wróciliśmy od lekarza,Kacper ma czerwone gardło-zapisała wapno,cebion,nurofen i syrop pini. Mamy też skierowanie na morfologię,żelazo i crp,bo miał słabą anemię:-( W czwartek na kontrolę.

Zdrówka dla Kacpra!

I jeszcze prośba do Was - może doradzicie - co kupić na urodziny trzynastolatkowi? typ bardziej komputerowy, chociaż książki też lubi.

reklama
I jeszcze prośba do Was - może doradzicie - co kupić na urodziny trzynastolatkowi? typ bardziej komputerowy, chociaż książki też lubi.

może jakąś książkę typu wiedźmin- u nas to ostatnio na topie- albo sa fajne gry tzw karciane analogiczne do gier
komputerowych -
Gry karciane Bydgoszcz
podobno bardzo fajne i zawsze coś innego niz komputer- ja ostanio jestem na etapie odciągania od kompa więc polecam wsze dzie planszówki :)

bardzo fajne są tez te dwie gry - w zasadzie dla każdego i rozkręcą każdą imprezę :)
Dobble Bydgoszcz
Jungle Speed Prawo Dżungli Bydgoszcz

Do góry