reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Ach i moja tez marudzila potwornie, ale zwalilam to na to ze nie miala dluzszego spania popoludniu, za duzo wrazen, mozliwy bol brzuszka po trzech mega kupkach i tym ze byla juz zmeczona, spiaca, glodna a ja chcialam ja przetrzymac jak najdluzej bo zwykle kapiemy o 19, w koncu o 1830 odpuscilam i po kapieli darla sie jak nie wiem co, ubieralam ja na raczkach, w przeciwienstwie do meza ktory ostatnio jak ja ubieral placzaca to chcial to zrobic do konca jak najszybciej, w koncu odpuscil i uspokajal ja na pol gola.

reklama
Tab to masz zdolne dziecko, moje się nie interesuje zabawkami poza najprostszą grzechotką z canpola, ostatnio zaczął dopiero zwracać na zabawki na pałąku na bujaczku, bo tak to się irytował jak mu go zakładałam.
Jeszcze tarmosił pomarańczowego ozziego na macie, bo mu zawiesiłam.

Nie wszystkie dzieci lubią zabawki. Koleżanki córka w ogóle nie chciała się zabawkami bawić. Jej mąż kiedyś się śmiał, że wydał na kulę do raczkowania kupę kasy, a bardziej nią się pies zainteresował niż córka ;) Isiu akurat zabawki lubi, ma już nawet swoje ulubione - ukochany jest czerwony słoń z lamaze, druga w kolejności pani szeleścik, a tuż za nią pan metka. Na spacerach na wózku musi wisieć piesek z playgro, jak raz powiesiłam tam gąsiennicę, bo pieskiem bawił się w domu i nie chciało mi się go szukać jak wychodziliśmy to na spacerze był ryk, uspokoił się jak gąsiennicę zdjęłam. Co dziwne - w domu gąsiennicą lubi się bawić, ona ma takie śmieszne cieniutkie nóżki i on uwielbia je memłać ;) no, ale wiszącej nie akceptuje.

Ja młodego do łóżeczka wkładam najczęściej jak muszę coś zrobić albo na podłodze lub w leżaczku. Chociaż młody się jeszcze nie przewraca to może mnie zaskoczyć, chociaż na łóżku moim śpi w dzień, pewnie lada dzień się to skończy.
A pielucha to też najlepsza zabawka szczególnie w buzi.

Dziś mąż rozbierał Isia do kąpieli to mu się młody na przewijaku przy zdejmowaniu bodziaka na brzuch przewrócił, potem ja już po kąpieli chciałam go ubrać - to samo. Wije się jak piskorz. Teraz ja wychodzę z pokoju na chwilę to najczęściej go na podłodze zostawiam, bo boję się, że mi spadnie z łóżka.

U nas to samo. Ja rozkładam już od dłuższego czasu koc na podłodze i tam się bawimy, więc jak Igora to tylko na podłodze albo w leżaczku.
Tab ta seria zabawek - Pan Metka, Pani Szeleścik, Pan Gryzak jest super. My mamy Pana Gryzaka + płyta z książeczką i właśnie się zastanawiam czy reszty nie kupić.
Dziewczyny polecam
! K's Kids PAN GRYZAK ! Przytulanka ! + 3 GRATISY (1590689595) - Aukcje internetowe Allegro
K`S KIDS PAN METKA + KSIĄŻECZKA+PŁYTA 0m+ gryzak (1631834729) - Aukcje internetowe Allegro
** PANI SZELEŚCIK+książeczka+CD+DVD K's Kids (MJ) (1637132768) - Aukcje internetowe Allegro

U nas to samo. Ja rozkładam już od dłuższego czasu koc na podłodze i tam się bawimy, więc jak Igora to tylko na podłodze albo w leżaczku.
Tab ta seria zabawek - Pan Metka, Pani Szeleścik, Pan Gryzak jest super. My mamy Pana Gryzaka + płyta z książeczką i właśnie się zastanawiam czy reszty nie kupić.
Dziewczyny polecam
! K's Kids PAN GRYZAK ! Przytulanka ! + 3 GRATISY (1590689595) - Aukcje internetowe Allegro
K`S KIDS PAN METKA + KSIĄŻECZKA+PŁYTA 0m+ gryzak (1631834729) - Aukcje internetowe Allegro
** PANI SZELEŚCIK+książeczka+CD+DVD K's Kids (MJ) (1637132768) - Aukcje internetowe Allegro

My mamy cały komplet i rzeczywiście jest super (pan metka i pani szeleścik moim zdaniem najfajniejsze):) A od śpiewania piosenki o panu metce to już sobie gardło zdarłam - jedna z niewielu, która na Isia działa uspokajająco jak płacze ;)

Chyba też zakupimy przynajmniej pana metkę, bo jak sobie kojarzę to dzieciaczki mojej siostry zawsze ślumpały metki pluszakach :tak:

Witam,
A my chyba kojec kupimy. Dopóki Mała sama sobie z naszym psem nie poradzi, to będzie bezpieczniej jak będzie w kojcu. On krzywdy nie zrobi, ale uwielbia lizać. I dlatego leżenie na podłodze tylko pod nadzorem może być.

Co do zostawiania dziecka, to ja pozwalam sobie tylko na wc. Nawet poranną toaletę załatwiam zanim mąż pójdzie do pracy. A jak nie zdążę włosów wysuszyć, to Małą w leżaczek i przed łazienkę. Jak śpi, a ja idę do kuchni, to biorę nianię. Chyba też jestem z tych przewrażliwionych ;-)

reklama
Witam wszystkich,

wczoraj wieczorem wróciliśmy z wesela i ojca, zanim się rozpakowaliśmy i w ogóle minęło sporo czasu i dopiero teraz dałam radę nadrobić zaległość w bb.

Po weselu muszę stwierdzić, że mam złote dziecko-całą imprezę, tj. od 13 do 19 (wtedy się zwinęliśmy do domu) była niesamowicie grzeczna, pięknie jadła, uśmiechała się do wszystkich, bawiła i nawet spała- mimo, że kilka metrów dalej był głośnik,z którego leciała głośna muzyka. Więc ogólnie rewelacja...Podróż też dobrze, mała była spokojna i bardzo jej się podobało, że siedziałam obok niej na tylnym siedzeniu
biggrin.gif

Wczoraj o dziwo zjadła grzecznie mleczko po kąpieli i ładnie zasnęła w łóżeczku (co prawda ze smoczkiem). I spała do 6 rano.

Tym razem u dziadka przewróciła się z plecków na brzuszek- chciała popatrzeć na tv a na pleckach się nie dało to zrobiła przewrotkę
biggrin.gif

Zabawkami uwielbia się bawić, zwłaszcza taką pluszową książeczką z IKEI, jest też strasznie ruchliwa, cały czas wierzga nogami. Jak spała w łóżeczku turystycznym to tak się wierciła i podskakiwała, że zasypiała ostatecznie w poprzek łóżeczka
biggrin.gif

Do góry