reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

a my poszliśmy na spacerek i wróciliśmy w lekkim deszczyku
ogólnie teraz brzydko i zimno się zrobiło, więc resztę dnia spędzimy w domu

reklama
tab to rzeczywiscie jak spi z Toba do 6 to nie ma o czym mowic bo ja swoja o tej to juz do lozka zabieram, a zaczelam odkladac do lozeczka bo u mnie bylo nawet 5 pobudek! Bo co zaczelysmy karmic sie to przysypialysmi i za godzine znow bylo karmienie i czulam sie bardziej niewyspana

Ale mam dzis marude w domu, normalnie nie poznaje, szantazystka do potegi....

chyba to przez pogodę bo u nas podobnie, a dziś pół spaceru musiałam nieść małego na rękach bo płacz niesamowity.

dziewczynki ja wysiadam, dzis normalnie nie wiem co sie dzieje z moim dzieckiem, od kilku dni je tak jak by jej nie smakowalo, zaczyna jesc po chwili obraca sie i placze i tak ciagle.. dzis zrobila kupe znow brazowa - taka ciemno zolta, ma problemy z zasypianiem - nie mozna ja nijak uspac, ciagle sie jej cos niepodoba, w ciagu dnia wszystko be, ciagle jeczy, placze, a czasem rozwrzeszczy sie tak jak dzis po kapieli darla sie jak nie wiem co! Nie dalo sie jej uspokoic, oczywiscie zadzialala zbawienna suszarka, ale probowalam ja nakarmic bo prawie nic nie zjadla i nadal cyc be, zrobilam mm - pierwszy raz sie ugielam, mala najpierw tym plula, potem bawila sie smoczkiem i odwracala sie w strone cyca... w koncu usnela po godzinie i ciezkich mekach, ale szczerze mowiac mam dosc i ciagle mam w glowie mysli co moze jej dolegac....

dziewczynki ja wysiadam, dzis normalnie nie wiem co sie dzieje z moim dzieckiem, od kilku dni je tak jak by jej nie smakowalo, zaczyna jesc po chwili obraca sie i placze i tak ciagle.. dzis zrobila kupe znow brazowa - taka ciemno zolta, ma problemy z zasypianiem - nie mozna ja nijak uspac, ciagle sie jej cos niepodoba, w ciagu dnia wszystko be, ciagle jeczy, placze, a czasem rozwrzeszczy sie tak jak dzis po kapieli darla sie jak nie wiem co! Nie dalo sie jej uspokoic, oczywiscie zadzialala zbawienna suszarka, ale probowalam ja nakarmic bo prawie nic nie zjadla i nadal cyc be, zrobilam mm - pierwszy raz sie ugielam, mala najpierw tym plula, potem bawila sie smoczkiem i odwracala sie w strone cyca... w koncu usnela po godzinie i ciezkich mekach, ale szczerze mowiac mam dosc i ciagle mam w glowie mysli co moze jej dolegac....

może to kolejny skok:confused: ...Viki jakis czas temu taka była okropna:eek:- za to teraz - mam w domku znowu złotą dziewczynę:-)

vikingus W sumie 12 tydzien wiec pasowaloby....
neta my tez bylismy dzis w gosciach i wczoraj tez wiec niewykluczam nadmiar wrazen... no i moja myslalam ze zasnela wiec wylaczylam suszarke, a ona sie obudzia i wcale nie ma zamiaru ponownie usnac :( u nas nie dziala tez noszenie na raczkach..

może to kolejny skok:confused: ...Viki jakis czas temu taka była okropna:eek:- za to teraz - mam w domku znowu złotą dziewczynę:-)

u nas tez aniołek ostatnio.
Dziś byłyśmy na chrzcinach i w kościele była cichutko- a ja byłam chrzęsną małej Jagódki ;-) Więc Lena razem ze mną w pierwszej ławce siedziała . Na imprezie też biła furorę ,rozdawała wszystkim ciocią uśmiechy. Jak przyjechaliśmy i położyłam ją wśród jej zabawek była cała w skowronkach . Położyłam ją spać wcześniej ,o 19 . Za dużo wrażeń jak na jeden dzień

reklama
Witam

Ligotka, Neta też u nas to było. Przez kilka dni, a najlepsze to, że uspokajało go tylko bujanie w gondoli od wózka. Teraz mam ogólnie złote dziecko, czasem pomarudzi, ale to normalne u dzieci. Teraz zbliża się u nas kolejny skok z punktem kulminacyjnym w 17 tygodniu.

Ligotka ciemno żółta kupa to nic złego, Kuba co chwilę robi takie kupy. A jak z dwa dni mniej po je to się też nic od razu nie stanie, byle tylko się nie odwodniła.

A propos kup to jak dzisiaj rozbierałam młodego to akurat tak wyszło, że zrobił na przewijak, z tym, że ta kupka to aż spieniona była, mam nadzieję, że to jednorazowe po sosie bolońskim. W życiu nie widziałam żeby aż taka piana przy tym była.

My byliśmy dziś w odwiedzinach, Kubuś mimo krótkiego snu w dzień był bardzo grzeczny i dzielnie zniósł "ataki" swoich kuzynów :-)

Zaczęłam podawać małemu też bebilon pepti, na razie robię po 30 ml, bo póki co nie za bardzo chce tego pić, tylko bawi się smoczkiem i trochę się krzywi. Więc trochę nam zajmie przejście na butlę.

Do góry