reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

my dziś również po lekarzu , mały przybrał tylko 250gr w 3 tyg, ale jeszcze mam karmić piersią i przyjść za dwa tygodnie jak się nic nie poprawi to też przejdziemy na karmienie mieszane.Mieliśmy od razu drugie szczepienie, nawet troszku lepiej to zniósł niż za pierwszym razem ale i tak było go szkoda.

no i u nas też gorąco, ale mały nawet nie marudził na spacerku tylko ładnie spał.

aha i jeszcze dostałam skierowanie na badania krwi i moczu u Szymka.

Ostatnia edycja:
reklama
u nas też gorąco, mała w bodziaku z krótkim rękawem, ale jak patrzyłam na dzieci starsze w bluzach i czapkach ciepłych, to aż mi ich było szkoda
ja mam 6 butelek, więc po zużyciu gotuje je przez jakąś minutę, potem zamierzam tylko wrzątkiem przelewać, wodę mam z filtra brita, tylko gotuję ją w czajniku

Ja dziś na poczcie widziałam kobietę z wózkiem, w wózku dziewczynka niewiele większa od Isia, miała na sobie grube rajstopki, wełnianą sukienkę i wełnianą czapeczkę wiązaną pod brodą. Dziecko płakało, a kobieta je próbowała uspokoić, ale nie wpadła na to, że małej jest na pewno gorąco. Potem ją jeszcze raz spotkałam podczas spaceru, mała nadal płakała, a ona nadal próbowała ją uspokoić kołysząc wózkiem.

A mój Isław dziś zaliczył 2 spacery w bodziaku na krótki rękaw i cienkich płóciennych spodenkach i leżał rozwalony w wózku i śmiał się do mnie :)

kurcze nie ma tygodnia zeby mnie głowa nie bolała. Oddałam dziecko mezowi na spacerek a sama poszlam sie polozyc, juz mi przeszlo ale nie wołam ich :)) Fajnie tak chwile oddechu i czasu dla siebie bez zastanawiania sie ze za chwile sie obudzi. Baaaardzoooo rzadko mam takie chwile dla siebie. Nie sprzatam, nic nie robie....

Dobry wieczor... mala cos nie chce zasnac i biegam do niej od godziny prawie :( A wiec my bylysmy na zakupach, oczywiscie mama wyszla z niczym, a mala z dwoma rampersami :) Za to moje dziecko kochane, pol zakupow przespalo, a drugie pol lezalo grzecznie w foteliku i sie rozgladalo ;)
Odnosnie zakupow... mam dylemat - w sumie pytanko do mam chlopcow, kupilam znajomej - z okazji urodzin chlopca - daleka znajoma, bodziaka, ale w domu zauwazylam ze on jest turkusowy, ale w takie motylki rozowo - czerwono - zielono - turkusowe.... po prostu szybcikiem chcialam kupic i biec dalej i nie zwrocilam uwagi, czy ubralybyscie cos takiego swoim chlopca, czy lepiej dac sobie spoko i kupic cos innego... tym bardziej ze bodziak 62 :( wiec moja sie juz raczej nie wcisnie :(((
vive a moze lepiej czesciej malego dostawiac i sprobowac jakos go jednak przy tej piersi utrzymac co??
tab ja dzis widzialam malca ktory mial moze z 10 - 12 miesiecy, w grubej bluzie z kapturem, pod tym czapka i owiniety byl grubym kocykiem!!!! Kobieta jak zobaczyla moje dziecko w body i cieniutkiej sukience to pokrecila glowa i poszla na inna lawke... nawet jesli malec byl chory - jakos proboje ta glupote usprawiedliwic, to chyba nie powinno sie tak przegrzewac dziecka!!!
Poza tym czekam mnie samonty wieczor bo maz opija swoje pozegnanie ze stara praca ... Zakupilam kilka nowych kosmetykow i mam zamiar zrobic wieczor ze spa :)))
Ja tez opalilam raczki i nozki ;) Bo jak mala o wpol do 2 zasnela to ja myk na balkon i dwie godzinki dla siebie mialam :D

Doriss ja tez rzadko mam taki spokoj, maz ostatnio zajety wiec we wszystkim go wyreczam, musi sie przygotowac do nowej pracy, a dzis mala zrobila mi niespodzianke i spala dwie godzinki wiec odprezylam sie ;) licze ze teraz tez szybko zasnie...

Ostatnia edycja:
ligotka ja może i bym założyła takiego bodziaka dziecku, ale jakby mój mąż to zobaczył to by mnie zamordował ;) Pilnuje zawsze, żebym młodemu nic dziewczęcego nie założyła :p Ale wg mojego męża nawet śpiworek jest damski, więc to szczególny przypadek.

moj to wogole nie lubi rozu ;) a moja ma prawie wszystko rozowe i ostatnio sie przelamal i mowi do niej "wiesz tobie to nawet te rozowy pasuje" hehe ;) no nic chyba poszukam czegos innego...

ja kiedyś nie lubiłam różu, a teraz większość rzeczy Lence kupiłam w tym kolorku hehehe
moja mała w dzień to sobie nie pośpi tak 2 godziny, przeważnie ma drzemki półgodzinne, i ostatnio coś nie umie zasnąć, a tak ładnie było
ale nie mam co narzekac bo w nocy po 11 godzin śpi :)) coś za coś :)))

reklama
Do góry