reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

ja musze kolejna serie zdjec wywolac

Nie chce zapeszac ale juz ktorys dzien zasypia w miare ładnie koło 20-21 i budzi sie dopiero o 5. Później zasypia znowu najczesciej ze mna juz. I spi do 8. Bardzo mi to pasuje i o ile mozna chciec wiecej to ja bym chciala do 9 spac :)))

reklama
a z okazji urodzinek kupilam mu taki maly torcik i przywitalam synuśka w drzwiach - co by sobie pomyslał życzonko przy dmuchaniu świeczek - nie wiem co to było za życzenie - ale zbierał sie do podmuchu chyba z 10 razy - i za każdym razem parskał śmiechem - w końcu dmuchnął - i udało się wszystkie za pierwszym razem , więc chyba mu się spełni...tylko tak mnie matke ciekawi cóż to było ,że tak go rozkładało:)))

vikiigus może marzy mu się brat???:-D:tak:

My dziś na spacerze cienkie ogrodniczki i body z krótkim. A i tak była gorąca.

Nasza też ładuje rączki do buzi. A dziś tak sobie wpychała, że wywołała dwa razy odruch wymiotny.

vikiigus może marzy mu się brat???:-D:tak:

oj na pewno :)

bobomamo- a jaki ja mam bajzel w fotach :) - oj jak to fajnie było w erze lustrzanek - niecyfrowych:) - i jak to sie człek zastanowić umiał zanim pstryknął:))) - i jaką wartość te zdjęcia miały i oglądać się chciało jakos inaczej...ech...

A my dwa dni spędziliśmy w przychodni. Wczoraj to masakra - 3 godziny czekania na wizytę u immunologa i szczepienie, które i tak nam odroczyli do przyszłego miesiąca. Dziś krócej bo tylko usg bioderek. Za to mały nam się rozpieścił bo był na rękach przez te dwa dni i juz pokazuje jaki jest cwany. A tak lubił sobie leżeć sam:-) Najlepsze jest to, że jak tylko zniknę mu z pola widzenia to od razu wrzask - ale szkoli mamusię:tak:
Mysia nie martw się. To co wyczuwasz to węzły chłonne. Moja starsza córka gdy była niemowlakiem miała bardzo powiększone, dosłownie widoczne bez dotykania. Były takie duże bo miała bardzo silną alergię i całą skórę chorą, szczególnie na szyi. Twoja mała ma jakieś uczulenie?

I my sie juz zegnamy...:D Malutka juz spi od prawie godzinki ...ufffff myslalam ze juz nigdy sie nie zmeczy, pewnie obudzi sie kolo 2 a pozniej o 6 i pozniej o 10 mam nadzieje :) takze milych snow zyczymy i spokojnej nocki :)

A my dwa dni spędziliśmy w przychodni. Wczoraj to masakra - 3 godziny czekania na wizytę u immunologa i szczepienie, które i tak nam odroczyli do przyszłego miesiąca. Dziś krócej bo tylko usg bioderek. Za to mały nam się rozpieścił bo był na rękach przez te dwa dni i juz pokazuje jaki jest cwany. A tak lubił sobie leżeć sam:-) Najlepsze jest to, że jak tylko zniknę mu z pola widzenia to od razu wrzask - ale szkoli mamusię:tak:
Mysia nie martw się. To co wyczuwasz to węzły chłonne. Moja starsza córka gdy była niemowlakiem miała bardzo powiększone, dosłownie widoczne bez dotykania. Były takie duże bo miała bardzo silną alergię i całą skórę chorą, szczególnie na szyi. Twoja mała ma jakieś uczulenie?

no własnie tez mi sie zdaje ze te powiekszone wezly u dzieci to moga byc przez alergię, oczywiście jak zostana wykluczone inne powody - mój Kuba tak miał - badalismy go pod katem wielu chorób i nic nie wyszło...oprócz alergii niestety... ja tylko dodam, że niektórzy rozmasowuja takie węzły z pozytywnym rezultatem - ale oczywiście ani nie polecam ani nie zachęcam:) - fakt - powiekszone węzły świadczą że w organiźmie coś nie tak - po prostu dzieje sie proces zapalny - nawet przy zwykłym przeziebieniu węzły moga się powiekszyc - to jest tak jak jest stan ostry to są bolące i sie nie przesuwają, a jak w tzw zakażeniach swoistych (dla niemowlaków sa to te wszystkie zakazenia okresu okoloporodowego czyli np sutka, skóry, spojówke, dróg moczowych itd)- to nie bola , ale mozna je przesuwac ...nastraszyłam?

jedno jest pewne - zawsze powiekszone węzły chłonne zwłaszcza w okolicy szyji wymagają konsultacji - i to niezależnie od wieku - a dzieciak mógł np zarazic się jakims chorobskiem od zwierzaka (choroba kociego pazura)....choc oczywiście jak wspomniałam może o byc od przebytej lub nadal trwającej infekcji...dodam - że ja bym jednak nie zlekceważyła - może byc nic , a może cos się dziać co trzeba leczyć:)

Ostatnia edycja:
co do tych węzłów chłonnych to mój kajtek ma taką gólkę po tylnej stronie szyi i doktor powiedziała że to właśnie węzły chłonne i że to w tym wieku normalne i niedługo się wchłoną.

Witam się z rana,
Dziś znów sami więc tylko krótko się witam. Dobrze,że piękna pogoda bo znów posapcerujemy
my czasem w samym body wystepujemy ale wtedy przykrywam lekkim kocykiem - a dzis miala kr rekawek, spodenki i skarpetki- ale mysle ze to za grubo blo - niepotrzebnie spodnie dlugie ! - i tez mam non stop dylematy- bo raz mam wrzenie ze za cienko a raz za grubo :(
vikiigus, ja mam dokładnie tak samo...cały czas się martwię,że albo za zimno mu albo za ciepło ale dziś ubieram mu body z krótkim rękawem, spodenki 3/4 i skarpety i zobaczymy...no i oczywiście krem z filtrem 50.

reklama
Dzien dobry :D:D:D
Wczoraj wreszcie wyskoczylam wieczorkiem na basen! A mialam zaczac od konca pologu i co... basen zamkniety... pozwolili nam wejsc tylko do jacuzi ;) ale bylo fajnie, potem jeszcze wstapilysmy do baru z kolezanka i jakos czuje ze naladowalam baterie, ale i tak zasnac nie moglam, bo znow klopoty mamy :( jak nie jedno to drugie :/
My wczoraj mielismy dwa krotkie rekawki, ale to zdecydowanie za duzo! Dzis body i ogrodniczki krotkie i tyle ;)
Maz zostawil mi sachod wiec popoludniem wybierzemy sie na zakupy :D
bobomamo dziekuje za przepis tez chetnie skorzystam :)
Odnosnie gotowania i malej to ja ja wkladam do tego krzeselka ktore kupilismy - krzeselko do karmienia z pozycja lezaca - ma tam palak z zabawkami i sie bawi, gadam do niej i sobie gotuje a ona slucha ;)
Moja to chyba nie lubi spacerkow w tym cieple bo szybko sie budzi i placze, a ciezko mi tak odslonic ja bo swieci jej sloneczko prosto w buzie i wtedy tez sie denerwuje ;( no i chyba zrzuce jej butki, bo po co w koncu sama chodze w klapkach ;)
Dziewczynki najlepiej ubrac maluchy na cebulke, ja zawsze wkladam sweterek do torby jeszcze gdyby malej rzeczywiscie mialo byc zimno...

Do góry