reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
a u nas raczej na odwrót ,to Dorianek czyta nam :)
nauczyliśmy go liter dosyć wcześnie i teraz juz fajnie czyta krótkie wyrazy :)
to jest nasz maly sukces :) on ma dopiero 2 latka i 4 miesiące .
a bajki czyta tatuś :)

a Milusia to istny śmieszek :) i ma coraz bardziej dziewczęca buźkę :)
jak bede miała czas to wrzucę fotke :)

pozdrawiam Was i posyłam buziaczki-przytulaczki do wszystkich bobasów:-D

U nas jedzenia sporo, ale chrzest był o 12.00, więc goście cały dzień siedzieli.

A zmieniając temat: czytacie dzieciom? Krzyś najbardziej lubi Słonia Trąbalskiego :)

Jeszcze nie uzbierałam ksiazeczek dla dzieci w domu. Na chrzciny dostała taką fajną pierwsza biblie o stworzeniu swiata. Próbowałam jej raz czytac ale nie była zainteresowana. Za to jak włącze płyty z bajkami ktore czyta Wojciech Mann i Magda Umer to nawet slucha. Oni maja bardzo miłe głosy i ja sama słucham z przyjemnoscia. Ja ją zabawiam i w tle lecą sobie bajeczki.

Ja czytam codziennie. Igor to uwielbia - zawsze wtedy namiętnie mi odpowiada w swoim języku:-) A czytam cokolwiek, od książeczek córki po program telewizyjny:tak:

U nas dzień ok. Choć jakoś częściej ostatnio mały mi płacze. Potrafi śmiać się, gadać sobie a tu nagle w płacz. Wpycha sobie rączki a właściwie całe piąstki do buzi i podejrzewam, że może tam się gdzieś drabie i dlatego ten płacz. No i ma jakieś białe dziąsła na dole. Ale nie wiem jakie miał wcześniej, może to normalne albo ząbkowanie się zaczęło a do zęba pewnie jeszcze z parę miesięcy.

Ja wystarczy, ze musze starszemu czytać :-) Młodsze musi zadowolić się muzyką z karuzeli :-)
nixie, jestem pod wrażeniem, że Dorianek zna literki! Mój synek zna cyferki, no ale on ma prawie 4 lata!
Tab, ale menu! Rzeczywiscie jak na wesele.
My tez chrzcimy w czerwcu, mielismy w tę niedzielę, ale mamy już inną impreze w rodzinie. Planujemy obiad w restauracji i wrócić na kawę, torta i kolację do domu. Razem z małą bedzie nas 12 osób, od biedy moglibysmy podac obiad w domu, ale niewygodnie, bo nie mamy takiego duzego stołu, a przy lawie kawę już można wypić. No a siedzienia w restauracji do wieczora z małym dzieckiem tez sobie nie wyobrażam, wolę w zaciszu domowym.
joasiaw mojej nie trzeba podawać palców, jak lezy pod skosem, to mocno podnosi głowę i barki i wyrywa się do pionu jak chce zmienić pozycję.
A u nas fatalnie, mała zaczęła charczeć, nos czyścimy, kaszle mokro, ciągle coś wykrztusza, bo w buzi pełno kleistej przeźroczystej substancji, a jutro wolne i nie ma jak iść do lekarza. Co trochę się budzi z płaczem. Nie gorączkuje, wiec na razie na ostry dyżur się nie wybieramy. Kurcze, zeby to tylko nie było zapalenie oskrzeli albo płuc. Syn ma zapalenie uszu, ja trochę kaszlę i coś tam odkrztuszam, więc jakieś przeciwciała jej daję.

Ewitka zdrówka wam życze.

A ja mam pytanie, nie wiem czy na dobrym watku ale ten chyba jest najbardziej uczeszczany. Konczy mi sie Oilatum do kapieli. Myslałam, żeby kupic teraz cos innego, moze tańszego, ale równie fajnego, chociaz Oilatum jest bardzo wydajny. Co byscie polecały do kapieli? Czy lepiej pozostac przy Oilatum? Moze Balneum? chociaz widziałam, że cena jest taka sama jak Oilatum.

Ewitka - zdrówka:)

Doris-
ja z Oilatum przeniosłam się na Emolium- powiem szczerze, że kapiąc w oilatumie miałam często suche i lekko szorstkie ręce!..ale wiadomo - każdem co innego...

a dziś mój mąż cały dzień zajmował się naszą córcią - ja tylko 2 razy cyca zapodałam :) ...ale teraz się puszy , ze ile to sie nie narobił...no i oczywiście powariował troszke z córcią:) jak to tato;)

Ewitka, dużo zdrówka dla was
DorissŁ ja kąpię w emolium, jest tańsze a mniej więcej ten sam skład

my dzisiaj kończymy 3 miesiące, z tej racji pospałyśmy do szóstej i powitałyśmy dzień megakupskiem :)))
ja też już dochodzę do siebie po zabiegu, choć nadal krwawię, czy któraś z was miała kiedyś łyżeczkowanie macicy??? ile u was trwało krwawienie po???

reklama
Ewitka, Margoz mnóstwa zdrówka Wam życzymy, szybkiego powrotu do pełni sił :-)
Margoz dodatkowo wszystkiego najlepsiejszego z okazji 3 miesięcy :tak:
DorissŁ my się ostatecznie kąpiemy w Musteli gdzie wcześniej używaliśmy Oilatum i Emolium

Do góry