reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
jak tak czytam, jakie macie noce nieprzespane to chyba stwierdzam że do spania w nocy mam złote dziecko, śpi sama w łóżeczku, pobudka jedna albo dwie na jedzenie, po czym sama z powrotem zasypia, może jej się kojarzy z noca i spaniem dlatego, że praktycznie w dzień nie leży w łóżeczku tylko na kanapie na kocyku, a do łóżeczka wędruje po kąpaniu i jedzonku

margoz
- lepiej sie nie chwalić:) ja jak małą wychwaliłam, że takie cudo mam - to pokazła że tez potrafi byc marudą ;)

a tak serio - co to by było gdybysmy tylko aniołki miały - musi byc jakieś urozmaicenie :))

ja tez po spacerku - mała caly czas śpi ...a jescze wybieramy sie na drugi koło 16 - bo musze wzór zaproszenia odebrać:)

dylemat szczepienny mam dziś z głowy - wyobraźcie sobie że już od 21 nieczynny u nas punkt szczepień - mam się zgłosic dopiero w następny czwartek :) no to mała zedcydowanie urośnie do tego czasu :) ...a myślałam , że załatwię 2w1 - bo skoro dziś marudna , to poświęce to bezzasadne marudzenie na marudzenie poszczepienne:)

a ja cały czas w amoku chrzcin
- doradźcie - bo chce wziąć kucharę (znaczy ma przywieżć gotowe produkty) i woła 700zl za taki zestaw dla 17 osób po około 2,5porcji na osobę mięsa i powiedzmy 3 zimnego (galaty, ryba w zalewie) - plus strgonow i sałatka grecka - ja się kompletnie nie znam , ale wydaje mi sie że to dużo...ona juz w domu nic pomagac nie bedzie - tylko gotowce ma podrzucić ...?

Doriss, u nas tak samo. Najlepsze kupy jej w czasie lub zaraz po jedzeniu wychodzą. W dzień to jakoś można ogarnąć, ale w nocy każda minuta jest cenna ;-)

A ja dziś w sklepie każdą etykietę wybadałam. Znalazłam ciastka bez mlecznych dodatków: San Złotokłose. I w ramach urozmaicenia do indyka kupiłam kaszę jaglaną. W sumie to dzięki tej skazie białkowej poznam nowe smaki ;-)
Vikiigus, też się nie znam, ale chyba 40 zł na głowę to jednak nie tak dużo jak na tyle jedzenia.

Ostatnia edycja:
Viki mysle, ze troszke drogo... ;/ Tym bardziej, ze nie bedzie pomagala na miejscu...

Co do nocek to u nas sa super! Co prawda meczymy sie z zasypianie, bo Stas usypia ok 22 ale potem budzi sie 3:30 - 4, jedzonko i szybko sam zasypia, potem p[obudka 6:30 - 7 jedzonko, z pol godzinki marudzenia i sppimy do 11, z przerwa o 9:30 na cycusia :)

Natomiast dni to koszmar, spi tylko na spacerku i ani mysli chociaz chwilke zostac w lozeczku samotnie czy na bujaczku. Od razu jest ryk. Uspokaja sie tylko na raczkach... Juz nie mam pomyslu czym go zainteresowac by choc przez chwilke polezal w lozeczku bez placzu...

EDIT: Gosia
a czym smarujesz te krosteczki?

Ostatnia edycja:
no u nas z nockami jest tez roznie i tez Nadulka ma problem z zasnieciem w swoim łozeczku :( przwaznie spi ze mna w lozku bo chlop na nocki pracuje takze mamy wyrko dla siebie. Budzi sie gora 2 razy w nocy, no ale zasypia po 23 strasznie marudnia przed spaniem i mala zlosnica sie jej wlancza ihihihi, jest taka kochana jak sie denerwuje ;)
Kurcze mamy problem z lewym oczkiem prawdopodobnie ma zapchany kanalik lzowy :( budulka zaropiale oczko ma . Póki co to przemywam sola fizjologiczna ale czytalam ze rumiankiem tez mozna takze dzisiaj sprobuje mam nadzieje ze jej przejdzie :(

Witam sie bidulki i te niedospane i te skarzone.U nas coraz lepiej.Mala jje o 11 wieczorem zanim sie poloze a potem o 5-6 rano.Srednio co 2 dzien wlacza jej sie "fun alarm" okolo 3 w nocy.Nie placze wtedy,nie chce jesc tylko sie przyglada ,usmiecha i cicho popiskuje jakby chciala pogadac.Na to znalazlam sposob i biore ja do lozka kolo siebie i ona gada i patrzy a ja zasypiam:tak:.Gabi zadowolona bo z mama a ja bo sie wysypiam.
Margoz to ze nie trzymasz malej w lozeczku w ciagu dnia chyba naprawde ma jakies znaczenie bo ja robie to samo gdyz lozeczko mamy na gorze w sypialni.Jak przychodzi 11 i pora spania nocnego tez nie ma problemu z zasnieciem.Chyba tez zalapala ze tam sie tylko spi.

reklama
Witam wieczorowo.
polis u nas podobnie, tylko wiercenie zaczyna się w nocy, a właściwie nad ranem, tak koło 4ej. Daję mu kropelki na kolkę ale nie widzę poprawy. Czy śpi w łóżeczku czy ze mną to jest tak samo.
olcia my mamy tez problem z kanalikiem i to od urodzenia. Przemywanie nic nie daje. 2razy po tygodniu zakrapiałam Sulfacetamidum a teraz ma krople z antybiotykiem, ale daje wychodzi w kąciku ropka. Jak nic się nie zmieni to mamy jechać na przeczyszczanie kanalika i coś czuję że nas to czeka:-(

Do góry