reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L-4

dzioobek, tak się długo zastanawiałam, a tu los za mnie zadecydował. wyniki mam nie takie i "negocjuję" z lekarzem długość L4. dziś właśnie a najpóźniej jutro czeka mnie poważna rozmowa z moim przełożonym. powiem, że muszę mieć po raz kolejny powtórzone badania, i jeśli te wyjdą niedobrze, to mykam do domku i już.
a co ma być to będzie....

reklama
Izabelka, niby może nie dać, jeśli uznaje, że nie ma podstaw do tego, by ciężarna przebywała na L4. Ale raczej wszyscy dają L4. Mój się bardzo dziwił kiedy prosiłam by mi pozwolił wrócić do pracy choć na miesiąc bo mówił, że raczej wszystkie proszą go o L4 :)

Ja byłam na L4 tylko 2 tygodnie potem poszłam na 3 tyg. zaplanowany urlop a dzis wróciłam do pracy. Nie wiem jak długo będę mogła pracowac na razie chciałbym troszkę pochodzić do pracy mam tam "taryfę ulgową" pracuje w babskim towarzystwie więc dziewczyny rozumieją że czasem muszę odpocząć. Chciałbym popracować do grudnia ale jeśli moje dzieciątko znów zacznie się buntować to bez chwili zastanowieni idę na zwolnienie. w końcu najważniejsze jest zdrowie maleństwa i nasze. pozdrwiam wszystkie mamuśki!

Ja sobie planowałam zwolnienie od jutra, ale niestety, nie dam rady. Tyle mam teraz pracy, że hej.
A mój gin powiedział, że jeślli czuję się nieźle, to lepiej chodzić do pracy, bo jak człowiek siedzi sam w domu, to wymyśla głupoty

abija podobnie jak ty, miałam dwa tygodnie L-4, teraz jestem na 3-tygodniowym urlopie do połowy września, a od grudnia będę siedzieć w domku i rozmyslać o moim maleństwie

Dziewczynki pytanie- jak się jest na L4 to tzreba siedzieć w domu? bo pozalatwialabym troche spraw...ALE CO BEDZIE JAK SPOTKAM DYR albo iinych pracownikow? czy sie mam nie przejmowac...??

To zależy czy masz na zwolnieniu wpis o tym że możesz chodzić. Musisz zapytać o to swojego lekarza , bo ja nie wiem jak to się na zwolnieniu oznacza.
Ale przynajmniej narazie to chyba lepiej jakbyś sobie trochę poodpoczywała , przecież dopiero co ze szpitala wyszłaś.
Uważaj na siebie słonko! :laugh:

Pozdrawiam!

Jezeli chodzo o zwolnienie od gin to on zaznacza czy moze chodzic czy musisz  lezec ,mysle ze od lekarza ogolnego podobnie to wyglada w koncu jak masz np zlamana reke i nie mozesz pracowac i jestes na zwolnieniu to chodzic przeciez mozesz a poza tym mysle ze ciaza jest takim stanem ze nie beda sie czepiac ze akurat spotkaliscie sie przypadkiem na ulicy wiec nie martw sie na zapas! ;)

reklama
Do góry