reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

u nas ewentualnie na brzuch ida kijanki

tez slyszalam ze moga byc w wydzielinie
ale my jakos nie wpadlismy w ten sposób wiec póki sie nie sparzę metoda mi pasuje
tez nie lubie chemii

reklama
My też nie wpadliśmy przez 6 lat, więc u nas najlepsza metoda antykoncepcji
Dodam, że mam tak kochane dziecko, nie dał popalić i do tego 30stke na karku, że nawet jeśli wpadniemy to tylko się cieszyć

Ostatnia edycja:
isabel teraz tak jak czytam to chyba taki kryzys dzieciaczki czasem maja ale u mnie po 1,5 karmienia(raz tydzien przerwy bo mialam antybiotyk i byla butla)nagle przy kazdym dostawieniu do piersi okropny ryk, wrzas i wszytsko co najgorsze, bardzo malo zjadala i zasypiala ze zmeczenia placzem ale wogole na wadze nie przybierala, probowalam tez odciagac i dawac jej z butelki ale tez jesc nie chciala a sztuczne jak najbardziej papusiala to sobie darowalam bo ja cala zestresowana jak przychodzilo karmienie, ona tez pozatym kolki a po sztucznym super wiec odpuscilam
A co do seksu to u nas przez moj wieczny okres nie bardzo sie da ale raz nie wytrzymalismy i bylo super, obojgu nam brakuje ale ciagle cos nie pozwala...mam nadzieje ze juz niedlugo sie to skonczy, a wczesniej jak nie mialam tabletek to byly gumy i tez ok ale zdecydowanie wole bez, a "za burte" b ylo raz ale moj M boi sie puki co kolejne ciazy wiec tak nie chce. Jedyne co to poporodzie czuje ze jestem "luzniejsza" i nie bardzo mnie to cieszy moj M mowi ze jest ok ale jak tak rzadko to jakby nie bylo to bedzie ok hehe

Kurcze Daga przerąbane co piszesz z tym bólem...ciekawe dlaczego tak?:eek::eek::eek:
U nas normalnie jest po porodzie..tzn na początku było aż nadto fajnie,:-) a teraz jakoś rzadziej ale to przez te pobódki małej nad ranem bo ciągle niedospana jestem i jedyne co chce wieczorem to spaaaaać...:sorry:
No i u nas gumy...a wczoraj dostałm recepte na piguły więc będą tabletki przez jakiś rok do półtorej (tyle ile absolutnie nie powinnam być w ciąży po cc) potem niech się dzieje wola nieba :-D choć znając nas to i tak wszystko zaplanować trzeba będzie bo nam jkos wpadnanie nie wychodzi ;-)

WOW, jakie sformulowania, za burte... ha ha ha ha, ale sie usmialam. A tak powaznie, albo stara jestem, albo zbyt wiele lat daleko od Polski....

My teraz stosujemy prezerwatywy. Jakos wkladki domaciczne srednio mi sie podobaja, szprycowac sie pigulkami tez nie chce, bo nie pozostaja one bez wplywu na dziecko. Zastrzyk antykoncepcyjny to ojciec dwojki dzieci mojej kolezanki... ha ha. Gumeczka jest cacy i do tego po wszystkim nic ze mnie nie wycieka :-)

Kingusia, a czemu Ty odstawilas dziecko od piersi gdy bralas antybiotyk? lekarze tak dobieraja antybiotyki, by nie mialy wplywu na dziecko. Inaczej zadna kobieta po cc nie moglaby karmic piersia, bo po cc obowiazkowo antybiotyk.

WOW, jakie sformulowania, za burte... ha ha ha ha, ale sie usmialam. A tak powaznie, albo stara jestem, albo zbyt wiele lat daleko od Polski....

My teraz stosujemy prezerwatywy. Jakos wkladki domaciczne srednio mi sie podobaja, szprycowac sie pigulkami tez nie chce, bo nie pozostaja one bez wplywu na dziecko. Zastrzyk antykoncepcyjny to ojciec dwojki dzieci mojej kolezanki... ha ha. Gumeczka jest cacy i do tego po wszystkim nic ze mnie nie wycieka :-) o właśnie mi to z ust wyjęłaś ;)

Kingusia, a czemu Ty odstawilas dziecko od piersi gdy bralas antybiotyk? lekarze tak dobieraja antybiotyki, by nie mialy wplywu na dziecko. Inaczej zadna kobieta po cc nie moglaby karmic piersia, bo po cc obowiazkowo antybiotyk.

Ja w Polszy mieszkam i też się setnie ubawiłam :)))

reklama
Do góry