reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Wiesz co ja bede najparwdopodobniej kupowac z Tommee Tippee tylko nie bede brac takiego zestawu a wystarcza mi 2 butelki.Tam widze ze sa dwie duze i dwie male z tych malych wiadomo ze maluszek najszybciej wyrosnie natomiast do tego kubka to musi dorosnac a jeszcze jest kwestia ze nigdy nie mamy pewnosc ze nasz maluszek przyjmie taka butelke:tak:bo kazda firma ma inny ksztalt smoka do butelki o innej grubosci i maluch to zweryfikuje co bedzie mu odpowiadalo a co nie tak samo jest ze smoczkami uspokajajacymi czy to bedzie kulka,symetryczny czy ortodontyczny :tak:

reklama
ehh, ja sama nie wiem. jutro bede chyba z mezem w gdansku i wejde do takiego najwiekszego wozkowego sklepu u nas. popatrze, porownam, popytam :-) tylko wlasnie tam nie ma ani brevi, ani britaxow. no zobaczymy.

hermionka
- no i super, ze sie zdecydowalas :-) oby podobal ci sie tez na zywo :-)

an82
, na poczatek jedna butelka styka, naprawde. penwie bedzie na cycusiu, a ewentualnie cos do picia dac, czy jak ty wyjdziesz, to z butelki ktos da. i jedna wtedy wystarczy. a wlasnie - duzo dzieci ma problem z zalapaniem butli i ja sama przetestowalam wszystkie mozliwe rodzaje.. skonczylo sie na nuku przy Filipie, a przy Maksiu na avencie :-) kazde dziecko inne. moi TT nie chcieli w ogole do ust wziac. takze nie ma co przeplacac.

ale polecam avent, szczegolnie na pozniej, jak zaczna sie kaszki i zageszczanie mleczka - smok trojprzeplywowy jest boskim wynalazkiem, najlepszym :-)

My mamy TT i jesteśmy zadowoleni. Dla Tośki dokupić musimy tylko smoczki do butelek.

aenye... niewiedziałam że jesteś z Gdańska- Ja też. ;-)

Uwazam ze wybor butelki zalezy od sposobu karmienia jaki wybieramy. Jezeli od poczatku stawiamy na cyca to mysle ze TT jest dobrym wyborem i Nuk, a jezeli chcemy od poczatku karmic butelka wtedy spisze sie Avent.
Ja karmilam piersia 3miesiace i potem Josh przeszedl na TT, z Aventu wogole ne chcial pic. Teraz planuje butle od poczatku i tez wybralam TT. BYlam bardzo zadowolona. TT tez ma smoczek do gestych kaszek takze naprawe wybor nalezy do was.:-)

Co do ilosci butelek to mysle ze z 2-3 na poczatek wystarcza. 1 malutka na herbatki i 2 jakby sie chcialo gdzies wybyc i zostawic mleka w lodowce dla nianki/babci/meza.
Ja teraz nie wiem ile butelek potrzebuje jak bede karmic tylko butla ale mysle ze 8 duzych i 1-2 male.:confused: Z czego te male tak jak aneye pisala, szybko sie wyrasta...:dry:

Mnie pani w sklepie powiedziała,że jedna na początek buteleczka wystarczy no i ja mam jedną z laktatorem w zestawie TT. najwyżej jak coś będzie potrzeba się dosztukuje :happy:.

a w sprawie wózków,to mąż wypatruje widzę sobie po allegro,ale nie wiem też jaki chcę ...jeszcze się zobaczy tyle tego jest że hej

asiunia876 pisze:
Co do ilosci butelek to mysle ze z 2-3 na poczatek wystarcza. 1 malutka na herbatki i 2 jakby sie chcialo gdzies wybyc i zostawic mleka w lodowce dla nianki/babci/meza.
Ja teraz nie wiem ile butelek potrzebuje jak bede karmic tylko butla ale mysle ze 8 duzych i 1-2 male.

Ja od początku karmiłam butlą i TT spisał się doskonale. Nam na początek wystarczyły 4 małe butelki, potem przeszliśmy na większe butle 260ml, również TT i zupełnie nam to wystarcza, bo nie zapominajcie, że te butle trzeba zaraz po użyciu umyć, żeby się bakterie nie rozwiajały.

Ostatnia edycja:
ooo pandorka to jezeli karmilas od poczatku butla to jestes osoba ktorej od dawna szukam, bo nikt nie umial do tej pory mi powiedziec ile butelek potrzebuje i jak to z tym karmieniem wyglada.
Nie wiem czy moge zadac pytanie o karmienie tu czy mamy inny watek odnosnie tego?

reklama
no wlasnie, to zalezy, czym sie chce karmic. moim zdaniem przy cycoleniu jedna butla to naprawde max. ja do przechowywania pokarmu sciagnietego mialam takie woreczki. wkladalam do zamrazarki i w potrzebie sie korzystalo.

ale wybor butli to naprawde kwestia dziecka. moje, mimo ze na cycku wiszace do 8mies, nie spojrzeli nawet na TT. w ogole nie umieli zaciagnac. z aventu i nuka poszlo im duzo szybciej. teraz kupie avent, od razu duza butle chyba.

Do góry