reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

kubelkowate slabe? Ja coraz czesciej i gesciej takie widze wiec chyba nie sa az takie zle.
lub też kupione, nietrafione, marudzą no ale zmieniać nie warto, też tak może być, ja często jak widzę na osiedlu laskę z jakimś wózkiem to pytam jak się sprawuje i każda ma swoje zdanie, jedne marudzą drugie chwalą ten sam wózek, i bądź tu mamo mądra :confused:

asiunia a ten wózeczek ładniusi i kolorek super tylko... już mnie wkurzył fakt, że ten pałąk tak wysoko zamontowany - jakby ne mogli kilka cm niżej, żeby nie zasłaniał świata dziecku

Ale z tymi wózkami mamy zagryche ... żeby fajnie wyglądały i dla dzidzika wygodne
ooo żeby to takie łatwe było - za duży wybór chyba mamy, za dużo opinii czytamy i szukamy dziury w całym :-p

ooo a ten? BEXA C4X +FOTELIK samoch koła pompow różne kolory (1391662984) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny a wyobrażacie sobie śpiące dziecko w takiej kubełkowej spacerówce? Z nogami do góry? Ja na żywo jeszcze takiego dziecka nie widziałam ale mnie się takie "cuda" jakoś nie widzą.

Mutsy też ta budka mnie zniechęciła, wydaje mi się, że nie można jej bardziej naciągnąć (?), materiał jest taki lekko błyszczący śliski, ja wolę takie matowe no i ten pałąk wysoko ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: Mutsy 4Rider Single Spoke Next głęboko-spacerowy, pewnie dziecku to wsioryba ale ja wolałabym, żeby sobie więcej świata oglądał

My mamy Mutsy Urban Ridera i narzekać nie możemy. Nie wiem, czemu piszesz, że budka Cię zniechęciła i nie wiem za bardzo o jakie naciąganie budki chodzi. Teraz ze względu na Tosinkę dokupiliśmy podwójne siedzisko -niestety minusem podwójnego jest to, że nie ma do niego folii przeciwdeszczowej. Dodam jeszcze, że my wpinaliśmy fotelik mutsy safe-to-go na ramę mutsy i było ok. Gondolki wcale nie mieliśmy-Filip urodzony w lutym. Lubiał spać z nóżkami leciutko w górze.

Dziewczyny a wyobrażacie sobie śpiące dziecko w takiej kubełkowej spacerówce? Z nogami do góry? Ja na żywo jeszcze takiego dziecka nie widziałam ale mnie się takie "cuda" jakoś nie widzą.

A widziałaś może dziecko śpiące w foteliku samochodowym wpiętym na ramę wóżka? Wygląda to tak samo ;-)

edit: poniżej kilka fotek z Filipkiem w Mutsy:

Marzec 2010-Filip ma tydzień (przyczym jeszcze tu nie odkryłam, że fotelik można przechylić do tyłu :wściekła/y:)

img3856copy.jpg

Maj 2010-Filip około 2,5 miesiąca

zdjeciez.jpg

Lipiec 2010-Filip około 5,5 miesiąca
Tutaj spróbowaliśmy przesadzić go do spacerówki, ale jak widać jeszcze w niej pływał

imag0091copy.jpg

więc spowrotem w fotelik:

imag0021copy.jpg

Sierpień 2010-Filip 7 miesięcy

southport2010021copy.jpg

Grudzień 2010- Filip 10 miesięcy

img4367copy.jpg

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny

Widze ze cala para ruszyly dyskusje nad zakupami:tak:fajnie macie z jednej strony zazdroszcze tym ktore zastanawiaja sie nad wyborem wozka ( bo ja juz mam)a z drygiej strony wspolczuje bo macie nie lada orzech do zgryzienia:-D

antonina bardzo lekkie są jeszcze wózki firmy tutek Tutek - wózki dziecięce, łóżeczka dziecięce, mebelki dziecięce, akcesoria dziecięce. Odwiedź nas... nie ma na ich temat specjalnie opinii-ale podobno ta firma już jest od wielu lat na rynku-ja nawet przez chwilę zastanawiałam się nad tym wózkiem i miałam go obejrzeć,ale jak obejrzałam jedo to już wiedziałam, ze na pewno chcę ten.obejrzałam go dokładnie w sklepie-a u nas na osiedlu też sporo osób ma ten model jedo fyn i wszyscy sobie bardzo chwalą, w sklepie oboje z mężem stwierdziliśmy, że on się prowadzi najlżej-ale tak naprawdę zobaczymy jak już będzie-mam nadzieję, ze będziemy zadowoleni...

Jezeli moglabym cos zasugerowac to nie bierzcie pod uwage wozkow z tej firmy.Jest ona od wielu lat na rynku ale jakosc ich jest tragiczna. Mialam na sklepie kilka modlei tej firmy i z nimi duuuuze problemy zaczynajac od tego ze jak dostawca przyjezdzal z towarem to parwie za kazdym razem cos bylo do wymiany to tapicerka w gondoli przecieta, to stelaz nie dal sie rozlozyc, to fotelik przyjechal jako sama skorupa bez tapiecrki itd....nie mowiac o reklamcjach ze za kazdym razem praktycznie zwalaja ze wina lezy po stronie uzytkownika chyba ze problemem bylo np. kolo to wymieniali do oporu.:tak:

aenye Mura ma kubełkową spacerówkę i jakoś to do mnie nie przemawia, ten pałąk taki też dziwny, wydaje mi się, że po bokach będzie wszystko wypadało (zabawki), ponad to ta budka jakaś taka mała mi się wydaje, że nie można jej naciągnąć mocniej, Mutsy też ta budka mnie zniechęciła, wydaje mi się, że nie można jej bardziej naciągnąć (?), materiał jest taki lekko błyszczący śliski, ja wolę takie matowe no i ten pałąk wysoko ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: Mutsy 4Rider Single Spoke Next głęboko-spacerowy, pewnie dziecku to wsioryba ale ja wolałabym, żeby sobie więcej świata oglądał :D Jane Unlimit ma piankowe koła, chyba że Slalom? Quinny Buzz ma małe te kółeczka z przodu, no chyba że chcesz Speedy to ten jest fajny, macałam go, bardzo skrętny, fajny, jak dla mnie jedyną wadą 3-kołowych jest to, że jak podjeżdzasz pod krawężnik to wózek jest niestabilny i może go gibać na boki przez to jedno kółko, ale tak to mi się bardzo podobają :)

a może TAKO Jumper albo Warrior?

ja szukam wózka z możliwością wpięcia fotelika MaxiCosi i na tą chwilę wybrałam JEDO Fyn 4 Freeline (bo w gondoli ma przewiewną budkę i podnoszone siedzisko, a nasze maluszki w lecie będą już ciekawe świata ale ni podobają mi się kolory) albo X-Landera XA 2010 (no ale siedzisko tylko w jedną str montowane i pałąk też dość wysoko wrrr...)

Co do Twoich typow to ja wlasnie mam dla drugiego X-landera XA i masz racje palak jest wyzej jak w innych wozkach (podobnie ma wozek mutsy, chicco s3 ale w nim mozna to regulowac)ale nie odnioslam wrazenia zeby to pzreszkadzalo maluchowi a mysle ze ma to tez swoj plus bo jak przyjdzie okres jesienno-zimowy gdzie bedziemy korzytsac ze spiworkow to spokojnie mozna wsunac jaego pod palak i maluszek bedzie mial luz:tak:Ja w pierwszym wozku jak mialam spiworek sciagalam palak wlasnei zeby nie uwieral malucha.A co do Musty to z tego co wiem sa rozne wersje tapicerek nie tylko bluszczace a tez te matowe:tak:

to znalazlam jakis wielofunkcyjny britax Buy your Britax B-Smart 4 Travel System - Purple Rain Including Pack 7 - reviews from Kiddicare Coming Soon | Online baby shop | Nursery Equipment

co do opon to sie zgodze. Jeden pies. W popowanych ciagle dentka do wymiany, a piankowe w spacerowce juz nam sie tak wytarly ze po ramie zaraz bedziemy trzec. Wiec dla mnie bez roznicy serio.

kubelkowate slabe? Ja coraz czesciej i gesciej takie widze wiec chyba nie sa az takie zle.

To masz racje coraz wiecej wozkow ma ten typ siedziska:tak:Z tego co obserwuje na allegro np. duzo wozkow idzie XQ z X-landera ktore maja wlasnie taki typ siedziska:tak:

no wlasnie, ja baaaardzo czesto usypialam dziecko w foteliku, nawet w domu (w aucie zasypiali od razu) - mialam taka wygieta 'ploze' w nim i dzieki temu fotelik sluzyl za hustawke. i nic im nie jest, a potrafili spac calymi godzinami, wiec na pewno bylo im wygodnie. nie mowiac tez o tym, ze zawsze, jak szlam na zakupy czy krotki spacer to fotelik wpinalam w stelaz. tak wiec kubelki sa na pewno wygodne dla malucha. pytanie, czy dziecko juz poltoraroczne np bedzie wygodnie w takiej spacerowce siedziec, z nogami bez podporki i w takiej ciasnej pozycji, malo dopuszczajacej swobode ruchow - nie wiem, ale wydaje mi sie, ze do tego czasu prawie kazda z nas przesiadzie sie na spacerowke z racji wygody wlasnej.

mutsy i jane wlasnie maja ta zalete, ze ich foteliki mozna rozkladac na plasko prawie i to jest ekstra wypasss pomysl.

nie, no nie wiem. z jednej stronu mura jest super - ale jest tez naprawde b. droga i ciezka, zupelnie nie na swoja cene. unlimit jest lzejszy, no ale tez brzydszy ;-)

asiunia - akurat ten britx mi nie pasi, mi bardziej Britax Vigour 4 lub Vigour 3 (raczej 4), cos takiego:

Dziecko-sklep.pl - foteliki samochodowe warszawa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mutsy i jane wlasnie maja ta zalete, ze ich foteliki mozna rozkladac na plasko prawie i to jest ekstra wypasss pomysl.

Jeśli chodzi o foteliki rozkładane na płasko, to odradzam-każdy fotelik dwuczęściowy ma słabszą konstrukcję niż te jednoczęściowe w związku z tym nie wypadają najlepiej w testach bezpieczeństwa.

Dla porównania dwa foteliki mutsy:
Mutsy traveler
Mutsy safe to go .

Jeśli chcecie poczytać o testach bezpieczeństwa fotelików, to polecam stronkę fotelik.info . Lub dział ekspertów na BB- jak wybrać bezpieczny fotelik , gdzie można zadawać pytania.

Nie wiem, czemu piszesz, że budka Cię zniechęciła i nie wiem za bardzo o jakie naciąganie budki chodzi.
chodzi mi o jej maksymalne naciągnięcie, bo np w x-landerze można ją tak mocno naciągnąć że prawie całkowicie "zakrywa" maluszka, a jak patrzę na fotkę to tu można tylko "na raz"? tak jak jest na fotce? czy można bardziej do przodu?

ma to tez swoj plus bo jak przyjdzie okres jesienno-zimowy gdzie bedziemy korzytsac ze spiworkow to spokojnie mozna wsunac jaego pod palak i maluszek bedzie mial luz
a widzisz mądra kobieto - o tym nie pomyślałam :zawstydzona/y: masz całkowitą rację, przecież ze spacerówki będę korzystała głównie jesień-zima-wiosna :-p

chodzi mi o jej maksymalne naciągnięcie, bo np w x-landerze można ją tak mocno naciągnąć że prawie całkowicie "zakrywa" maluszka, a jak patrzę na fotkę to tu można tylko "na raz"? tak jak jest na fotce? czy można bardziej do przodu?

Maksymalnie tak jak jest na ostatnim miejscu, ale to niczemu zupełnie nie przeszkadza, bo od wiatru chroni folia przeciwdeszczowa,a od słońca mamy takie cudo- sunshade . Jest przewiewne, ale przed słońcem chroni super.

reklama
Do góry