reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Pochwale sie Wam ze do wyprawki dla maluszka przynioslam do domu dwie dodatkowe rzeczy jest to posciel
http://allegro.pl/feretti-3-cz-ochraniacz-puppet-yellow-posciel-i1292157000.html
ta sobie wyciagnelam bo byla spakowana po moim synku
http://www.feretti.pl/rabbit-ecru-premium.html ta pochodzi z likwidacji mojego sklepu oraz laktator
http://allegro.pl/laktator-medela-swing-kurier-0-zl-wysylka-w-24h-i1307381086.html

Bardzo fajne pościele :) mnie udało sie wylicytowac używany laktator avent z całym zestawem, woreczkami na pokarm itp za 25 zł :)

Ponieważ udało mi się dorwać dwie bardzo fajne aukcje na allegro, więc jestem od dziś szczęśliwą posiadaczką ;) :

- ochraniacza na całe łóżeczko
- 2 rożków/becików
- organizera na łóżeczko
- 3 prześcieradełek frotte
- 3 prześcieradełek frotte na przewijak
- 3 ręczników kąpielowych

W uniwersalnych kolorach, ale żal było nie kupić. ;)

Ciekawy zestawik :) ja też chętnie siedzę na allegro i poluję na różne okazje :) mozna kupić fajne rzeczy całkiem tanio

reklama
super!

ja ta posciel feretti mialam, ale oczywiscie sprzedalam. za to pochwale sie, ze kupilam caly zestaw (wtedy) za jakies 380zl (ze wszystkim co potrzeba do lozka) i sprzedalam po dwoch chlopcach za 190 :-D rewelacja!

laktator medela to jest cos, co na stowke bede musiala nabyc. nie moge przestac sie wnerwiac, bo w kwietniu/maju rok temu sprzedalam swoj, niemal nowy (pare razy uzyty), ktory kupilam za grubo ponad dwie stowy nowy. i tez dobrze sprzedalam, ale koniec koncow jestem bardzo stratna :-( echhhhhhhhhhh

to samo z monitorem oddechu, ale te przyjemnosc za 450zl sobie chyba podaruje...

super!

ja ta posciel feretti mialam, ale oczywiscie sprzedalam. za to pochwale sie, ze kupilam caly zestaw (wtedy) za jakies 380zl (ze wszystkim co potrzeba do lozka) i sprzedalam po dwoch chlopcach za 190 :-D rewelacja!

laktator medela to jest cos, co na stowke bede musiala nabyc. nie moge przestac sie wnerwiac, bo w kwietniu/maju rok temu sprzedalam swoj, niemal nowy (pare razy uzyty), ktory kupilam za grubo ponad dwie stowy nowy. i tez dobrze sprzedalam, ale koniec koncow jestem bardzo stratna :-( echhhhhhhhhhh

to samo z monitorem oddechu, ale te przyjemnosc za 450zl sobie chyba podaruje...

Nieraz tak wychodzi ja tez duzo rzeczy po synku oddalam lub odpsprzedalam:tak:oprocz lozeczka i materaca zostawilam sobie tylko wlasnie ten komlet ferettiego. Co do drugiego kompletu czy lakatora medeli to pewnie jeszcze nie mialabym gdyby nie to ze mialam swoj sklep i Zlikwidowalam go:blink:zreszta z tego laktatora strasznie sie ciesze bo w pierwszej ciazy mialam taki lichy ze moglabym wogole go nie miec no i krotko karmilam synka piersia bo tylko 3 miesaice i to tez w systemie mieszanym. Dlatego teraz stane na glowie ale chce dluzej karmic drugiego maluszka i dlatego ciesze sie ze mam dobry laktator:tak:

apropo laktatora. ja mialam bo chodzilam do szkoly, wiec musialam butle czy 2 zostawiac mleka zeby mama mogla corke nakarmic. Teraz jak nie pracuje i nie zamierzam wychodzic na dluzej niz do sklepu bez dzieciatka to chyba nie jest potrzebny?
jezeli chodzi o karmienie "na ulicy" to zupelnie nie mam oporow, to w koncu, naturalne i naszczescie coraz czesciej widze kobiety karmiace.

Ostatnia edycja:
Mi na początku marzył się cały zestw pościeli z baldachimem włącznie. Ale tak sobie czyatm różne opinie na forach i wiele osób wypowiada się na NIE, jesli chodzi o baldachim. My mieszkamy w kawalerce, więc dziecko cały czas będzie z nami. Chciałam go jakoś odgrodzić, żeby podczas snu nie przeszkadzało mu nasze chodzenie czy telewizor. Ale teraz zwątpiłam. Skoro to taki zakurzacz, a ja sama jestem alergikiem, więc nie chciałabym, aby mój maluszk oddychał jakimś syfem. Dlatego chyba zrezygnuję z tego urokliwego baldachimu. A Wy go kupujecie?

Druga sprawa to pościel. Czy jest sens ją od razu kupować? Zwłaszcza, jak ktoś nie ma miejsca na przechowywanie zbędnych rzeczy? Słyszłam, że do roku używa się tylko prześcieradełka i kocyków, a nie kołderek i poduszek. Dlatego z całego wielkiego zestawu na chwilę obecną wydaje mi się, że najrozsądniej byłoby nam kupić do łóżeczka tylko: ochraniacz, przybornik, prześcieradełko i kocyki. Jak myślicie?

ja kolderki uzywalam od poczatku bo mlody przyszedl na zime, ale teraz tez nie bede odrazu uzywac bo bede trzymac ja/jego w kolysce a tam posciel sie nie zmiesci.
Mysle ze jezeli u Ciebie w domu jest cieplo to spokojnie mozesz sobie posciel odlozyc na potem ;)

laurko-baldachim moze i ladnie wyglada ale ja z natury jestem minimalistka i tylko potrzebnyme rzeczy kupuje, wiec po co?
kolderke to pewnie mama uszyje, poduszek sie boje wiec dlugo nie bedzie miec a pozniej sie dokupi. ale mysle, ze kocyk jest dobrym pomyslem w koncu nasze dzieci przyjda na swiat jak juz cieplo bedzie

co do laktatorów to mam dwa. Jeden ręczny aventa i drugi medea elektryczny. Korzystałam z obydwóch i nie wyobrażam sobie teraz życia bez nich jak małe się urodzi :-D Pomocne i przy bolących piersiach i przy zastoju i przy braku mleka i gdy chcesz wyjść z domu. Cudny wynalazek

Pościel. Ja mam pościele po Kacperczaku ale jeszcze z nich korzysta. Do kołyski miałam jeden komplet i mi wystarczał. Myślę że dokupię jeszcze jeden na zmianę.

Co do baldachimów. Ja mam dwa i mi bardzo się sprawdziły głównie w lecie gdy mogłam otworzyć okno i odsłonić od przewiewu maluszka. Czy się kurzą? Jak wszystko. Gorzej chyba jest z dywanami. Koce i pościel też się kurzą. Trzeba po prostu prać regularnie.

ja tez na początku chciałam kupić cały zestaw pościeli z baldachimem itd. ale teraz już wiem, ze kupię ochraniacz do łóżeczka taki na całe łózeczko i sporo kocyków-różnej grubości-u nas jest bardzo ciepło w mieszkaniu okragły rok(nawet trochę za ciepło)i myślę, ze na początku pościel nie będzie potrzebna-ewentualnie zastanawiałam się jeszcze nad śpiworkiem.Za to jakiś czas temu czytałam sporo o tych monitorach oddechu i wpadłam w panikie-doszlam do wniosku, ze koniecznie musimy to kupić-teraz już mi trochę przeszło,ale nadal się zastanawiam-mój mąż niezbyt był przekonany do tego pomysłu i umówiliśmy się, ze jesli będzie tak, ze jak dziecko się urodzi to ja ze strachu, że nie usłyszę,nie zobaczę, że nie oddycha będę strasznie panikowała i non stop siedziała przy dziecku to wtedy go kupimy.A Wy co o tym myślicie?wiem, że to spory wydatek,a tzw. bezdech dotyka w sumie małego procentu dzieci,ale z drugiej strony skąd mam mieć pewnośc, że nie dotknie akurat mojego-sama nie wiem czy to tylko firmy wyłudzają pieniądze od naiwnych rodziców czy warto jednak w to zainwestować?

reklama
zuzanna- moja siostra miala taka panike, nic dziwnego po 7 nieudanych probach. synek byl ciagle przy niej, wstawala co godz ale chyba po 2-3 msc jej przeszlo wiec to chyba niepotrzebny wydatek. ale z drugiej strony dla lepszego samopoczucia to moze warto.

Do góry