reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Nie mieliśmy z tym problemów.
Ja jestem za tym aby dziecko nosić tulić i bujać ale w tedy kiedy tego potrzebuje a czasem dla własnej potrzeby. Jakoś z teoriom "nie noś dziecka bo się przyzwyczai" nie zgadzam się. Jeżeli coś robi się z rozsądkiem to dziecko nie będzie chciało non stop na rękach i tylko bujać. A przez pierwsze miesiące warto zaspokajać jego potrzeby bo są zrozumiałe i później takie dziecko jest w lepszej formie psychicznej. Skoro przez 9 miesięcy jest noszone i bujane, cały czas z mamusią to nic dziwnego że po urodzeniu też potrzebuje tego bardzo dużo.

Też jestem tego zdania Marma, teraz wiem też jednak że w przypadku gdy dziecko wyje często i nic nie pomaga (nawet noszenie na rękach) to przydaje się "wszystko" co się buja :-) żeby tyko trochę kręgosłup odciążyć. Wiem bo przeżyłam na własnej skórze.... i strasznie boję się powtórki z rozrywki...

reklama
klaudencja, a ja ci powiem, ze mam dwie kolezanki, ktore nawet swoje trzylatki woza jeszcze w tym wozku, o ile ida na dluzszy spacer i maly nie chce isc sam juz - i nie narzekaja, ze jest tam malo miejsca. poza tym ten wozek da sie prowadzic jedna reka. ale kola z tego co mowily - brac tylko pompowane.

Marma, no i super. mi sie podoba taki zamysl na macierzynstwo, i staram sie go realizowac. ale tez daje sobie luz, jesli chce miec chwile spokoju to wkladam w lezaczek z vibra i nie mam wyrzutow sumienia, ze to nie ja wibruje. ;-) liczy sie efekt, czyli spokojne dziecie.

...aenye - tak ja tez słyszałam że tylko pompowane koła jeśli jest wybór, podobno cięższe troszkę ale dla wygody warto!
Jak narazie moje zakupy rozpoczęłam od kupna 2par spioszków :) ale już rozglądamy się za wszystkim żeby niedługo zacząć kompletowanie. wózeczek wybrany a i kołyska-łożeczko CONECO mamy już zamówić.

Ostatnia edycja:
klaudencja, to widzę, że już grubsze zakupy chcecie zaczynać :-) Ja w sumie też już bym chciała, ale w chwili obecnej nie mamy za bardzo wolnych funduszy, żeby szaleć. A z racji tego, że większość rzeczy chcę zamawiać przez allegro, to zrobię to hurtowo, żeby nie płacić kilka razy za przesyłkę. Tak na marginesie, znalazłam sprzedawcę, który wydaje mi się, że ma korzystne ceny. Tak mi się wydaje, bo doświadczenia to ja raczej nie mam ;-) Podaję link i jak będziecie miały ochotę przejrzeć te przedmioty, to dajcie znać czy warto :-) Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

klaudencja, to widzę, że już grubsze zakupy chcecie zaczynać :-) Ja w sumie też już bym chciała, ale w chwili obecnej nie mamy za bardzo wolnych funduszy, żeby szaleć. A z racji tego, że większość rzeczy chcę zamawiać przez allegro, to zrobię to hurtowo, żeby nie płacić kilka razy za przesyłkę. Tak na marginesie, znalazłam sprzedawcę, który wydaje mi się, że ma korzystne ceny. Tak mi się wydaje, bo doświadczenia to ja raczej nie mam ;-) Podaję link i jak będziecie miały ochotę przejrzeć te przedmioty, to dajcie znać czy warto :-) Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
patrzyłam te aukcje Laurka i myślę że to korzystne :) poza tym jak pisałaś zapłacisz mniej za przesyłkę jak będziesz miała dużo zakupów z jednego źródła, ja też chcę kupywać na allegro ale najpierw ogladam rzeczy w sklepach - :D nie wiem czemu ale mam tak że najpierw muszę zobaczyć dotknąć i jak jestem pewna co chcę dopiero szukam w necie.

Też jestem tego zdania Marma, teraz wiem też jednak że w przypadku gdy dziecko wyje często i nic nie pomaga (nawet noszenie na rękach) to przydaje się "wszystko" co się buja :-) żeby tyko trochę kręgosłup odciążyć. Wiem bo przeżyłam na własnej skórze.... i strasznie boję się powtórki z rozrywki...
Zgadzam sie z wami dziewczyny uwazam,że maluszek bardzo potrzebuje naszego ciepła i obecności, moze niekonieczenie trzeba od razu na ręce tylko pokazać się, byc blisko, pobujać, żeby maluszek czuł naszą obecność

Laurko patrzyłam na te ceny są całkiem niezłe, ja będę robić zakupy w takiej hurtowni którą znalazłam w krakowie, jak na raz zrobi się zakupy za 380 zł to dostaje się kartę stałego klienta i płaci się od tego momentu za każdą rzecz w cenach hurtowych. Więc bardziej mi się to opłaca niz zamawianie na allegro i płacenie za przesyłkę, a mam jeszcze sporo rzeczy do kupienia więc taka kwota się uzbiera.

Kupiłam ostatnio bardzo fajny poradnik "W oczekiwaniu na dziecko" H.Murkoff bardzo fajnie opisany okres ciąży oraz poród i pielęgnacja dziecka wiele ciekawych nurtujących mnie pytań rozwiała ta lektura szczerze polecam!! na allegro można znaleźć całkiem tanio a warto, a z lżejszych ksiązeczek " Cieżarówką przez 9miesięcy" - humorystyczny język ale też sporo porad fajna na odstresowanie

reklama
Do góry