reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

marma, masz racje.. zapomnialam o tych nozkach.. u mnie tylko jedna nozke wloze bez problemu, druga bede musiala naciagac jakos.. fak, zapomnialam. no ale nic, jakos bede musiala dac rade teraz.

morgaine
, ja dla Masia uzywalam ROZOWEGO spiworka do spania :-D nie sadzilam, ze bedzie mi potrzebny, bo przy Fiolku nie uzywalam, ale dostalam od kolezanki calkiem nowy (dostala dwa takie same) i w sumie to mi nie przeszkadzalo wcale :-)

wlasnie, o takich spiworkach myslalyscie, zamiast koldry? do wozka tez idealne.

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00162813

rewelacyjny wlasnie w ikei, bardzo milutki, cieplutki, bawelniany - maly nigdy nie byl spocony, a bylo mu cieplo. naprawde polecam, rozpina sie na calej dlugosci. tylko teraz kupie ten albo w ogole caly niebieski ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
ja mam takie cudo do spania, bawełniane i z dugimi rękawkani, a do wózka to chyba ciepły pakacyk zakupię bo narazie mam tylko na wyjście ze szpitala ale on biały jest, niepraktyczny, ale w sumie to czym dziecko w wózku może się uświnić? hmm... no muszę pomyśleć

cucumber ja mam po Joshu tez profilowana i nie wyobrazamy sobie kompieli w innym wydaniu.
Kiedys jak na forum napisalam o mojej wanience to zostalam zjechana jak dziecko moge na plastik klasc (nigdy nie kladlam na sucho tylko na pieluszce tetrowej) i ze w rekach najlepiej. Teraz widze ze tutaj dziewczyny sie tez powoli przekonujecie do profilowanych :)
Jezeli natomiast masz zwykla wanienke, to wtedy taka wkladka bedzie poreczna, przynajmniej do czasu az nie nabierzecie wprawy :)

Aenye to jak ja urodzę w kwietniu (termin mam na 15, nawet jakby było parę dni wcześniej to nie sądzę żebym o marzec zahaczyła, myślę że 13 kwietnia będzie:)- 9ta rocznica ślubu) w każdym razie jak ja urodzę w kwietniu to nie będziemy potem na tym samym forum??!!! bo ty bedziesz na forum urodzone w marcu 2011 a ja w kwietniu!! :( to ja się tak nie bawię, proszę o kontynuację tego forum jako wiosenne mamy 2011:):)

Cucumber ja nie używałam nic. Słyszałam że takie leżaczki z frotką, lub gąbkowe to siedlisko kąpieli i trzeba by po każdej kąpieli wyparzać a mnie się nie chciało. jak dzieciątka były jeszcze malutkie to wody trochę na dnie i pieluchę tetrową żeby ślisko nie było-i tak wsyzstkie pieluchy prałam w 90st więc potem to wrzuciłam. poza tym, moja pediatra mi poleciła, że jak dziecko małe to na przewijaku pupę umyć wodą z miseczki i mydłem, a potem tylko wkładać do wanienki z jakimś OILATUM albo czymś podobnym do kąpieli i tylko płukać. Takiego małego dziecka to jednak nie trzeba mydłami itd.

Któraś z was pisała że w czerwcu kombinezoniku używała bo tak zimno było. a ja Starszaka rodziłam w czerwcu i to było najgorętsze lato w historii!! pamiętam 40st. każdego dnia. od urodzenia samo body i nic więcej!! żadnych czapeczek, skarpetek itd. a cały czas w wózku na polu....różnie bywa. ten co ja mam taki polarkowy to nie ma 'oddzielnych' nóżek razem się je wkłada, taki jakby śpiworek tylko ma dziurkę między nogami na pas z fotelika samochodowego. Fajna sprawa. mam nadzieję że to mam, bo komuś pożyczałam i nie wiem czy dostałam z powrotem:(

ja mam tyl;ko dlatego ze siostra dala bo inaczej bym nie miala. taki nakladany na lozeczko. Czy sa nowosci nie wiem.

reklama
Do góry