Moj tez wszystko sciaga mam jedne adidaski na rzepy z ktorymi sie meczy meczy a i tak nie da rady u nas body na dlugi , rajstopy i na to kombinezonik : o wiele mniej stresu dla mnie z ubieraniem maly nie cierpi sie ubierac wiec tak rajstopy, spodnie, body, bluzka, bluza= dziecko u ryczone a matka u pocona
reklama
jankesowa ja poluje na kombinezonik taki zimowy ze stopkami ,zeby z butkami nie bylo problemu.znalazlam nawet ladny szary w smyku w serduszka ,ale mlodej nie moglismy w niego wcisnac choleraka.przy naszych dlugosciach powiedzieli mi ze juz ze stopkami raczej nie dostane:-( cholerka.A tak to trzeba bedzie jej tez butki zakladac,a to duzo zachodu i mloda coraz bardziej sie wkurza przy ubieraniu.jak znajdziecie cos ladnego dla dziewczynki to podrzuccie mi linka ,raczej wolalabym nie rozowy,dzieki.
..aenye
Mama grudniowa'06
ja jako kapcie polecam takie:
http://allegro.pl/hm-skarpeto-kapcie-kotki-disney-roz22-23promo-i1876040428.html
mam dla wszystkich trzech ;-) malemu noga urosla i tez musi dostac nowe, i po domu w tym wlasnie bedzie latal - z nogi nie spadaja, a stopka sie nie poci (real skora pod spodem). jakby co te hmowe polecam, od lat kupuje i nic sie nie dzieje z nimi. raz kupilam innej firmy (chyba c&a) i rozpruly sie
a te skorzane to zakupie jak maly bedzie chodzil i nie bedzie tak sciagal bucikow szurajac po podlodze :-)
eywa, ja jestem chora, cudne widuje na allegro kombinezony dla dziouszek!!! jak ty patrzysz?!
http://allegro.pl/hm-skarpeto-kapcie-kotki-disney-roz22-23promo-i1876040428.html
mam dla wszystkich trzech ;-) malemu noga urosla i tez musi dostac nowe, i po domu w tym wlasnie bedzie latal - z nogi nie spadaja, a stopka sie nie poci (real skora pod spodem). jakby co te hmowe polecam, od lat kupuje i nic sie nie dzieje z nimi. raz kupilam innej firmy (chyba c&a) i rozpruly sie
a te skorzane to zakupie jak maly bedzie chodzil i nie bedzie tak sciagal bucikow szurajac po podlodze :-)
eywa, ja jestem chora, cudne widuje na allegro kombinezony dla dziouszek!!! jak ty patrzysz?!
antonina01
Fanka BB :)
nela - az sprawdziłam, next (ten czerowony0 jest 9-12), przyduzy troche, rękawy jak widać pozawijane ale w sumie poza tym ok, a early days 6-12 (74cm) i sporo za duze , też rękawy i wogóle szeroki)
ale powiem wam ze tak jak jankesowa napisała- to ubieranie , body bluzka rajty, spodnie kurtka czapa to normalnie masakra, ja wysiadam, normalnie az mi sie na dwor nie chce wyłazic, zwłaszcza ze u mnie spacer trwa 30min, dlatego licze ze pod ten kombinezonik tylko body dł i rajty, ale moze to body samo to za cienko?....hmm zobacze jaki bedzie. A poza tym kurtka sie znosi do góry, wiec podwiewa....eeee tam, kiedy bedzie wiosna-lato
ale powiem wam ze tak jak jankesowa napisała- to ubieranie , body bluzka rajty, spodnie kurtka czapa to normalnie masakra, ja wysiadam, normalnie az mi sie na dwor nie chce wyłazic, zwłaszcza ze u mnie spacer trwa 30min, dlatego licze ze pod ten kombinezonik tylko body dł i rajty, ale moze to body samo to za cienko?....hmm zobacze jaki bedzie. A poza tym kurtka sie znosi do góry, wiec podwiewa....eeee tam, kiedy bedzie wiosna-lato
co do rozmiarówki Asia się mieści w Gapa jeszcze do 7 kg ( warzy 8300) znalazłam w siatce "czapki" czapke gapa "newborn" jest taka akurat więc jeszcze ją ponosi. no ale to ledwo ledwo w te się mieści.
Next wydaje mi sie idealny tzn te 3-6 miesięcy to tak w 4 miesiacach były idealne a teraz jak ma 6,5 miesiąca to są lekko za małe ale lepsze niż te 6-9.
h&m nie zwracałam uwagi, z cubusa ma 1 body na 68 cm i jest jeszcze dobre ma 70cm. mothercare ma chyba taka głupią rozmiarówkę (6-12 msc) ale nie jestem pewna a nie mam jak wstać i sprawdzić :-( a disneya nie sprawdzałam jeszcze a mam tylko spiochy do spania a nie uzywam spiochów chyba będę musiała zacząć. i to by było na tyle co tak na szybko moge napisac
Next wydaje mi sie idealny tzn te 3-6 miesięcy to tak w 4 miesiacach były idealne a teraz jak ma 6,5 miesiąca to są lekko za małe ale lepsze niż te 6-9.
h&m nie zwracałam uwagi, z cubusa ma 1 body na 68 cm i jest jeszcze dobre ma 70cm. mothercare ma chyba taka głupią rozmiarówkę (6-12 msc) ale nie jestem pewna a nie mam jak wstać i sprawdzić :-( a disneya nie sprawdzałam jeszcze a mam tylko spiochy do spania a nie uzywam spiochów chyba będę musiała zacząć. i to by było na tyle co tak na szybko moge napisac
a apropo ubierania, nie rozumiem was. w domu mała chodzi w body z długim rekawem lub z krótkim+ bluzka i rajstopach jak wychodzimy to zakładam spodenki co max 30 sec trwa. i ciepłą bluze. wtedy ja ubieram buty i małej buty co tez chwila. wsadzam do wózka wychodzimy w windzie lub na klatce ubieram kurtke i czapkę a ja sama kurtke to zupełnie na dole. i oczywiście płacz jest przy kurtce ale to chwila przy kombinezonie krzyczy cały czas bo w sumie dłużej sie ubiera
Nati z moja z ubieraniem nie jest tak zle ,ale wczoraj krzyczala juz przy zdejmowaniu body( tylko material byl ciulowy nie rozciagal siei ciezko bylo Miske z niego wyciagnac).Ale jak wkladalismy ja do kombinezonika ( byl za maly) to plakala.narazie chodzi na spacery w kurtce ,ale ja nie mam dla niej fajnych bucikow i wolalbym taki kombinezonik ze stopkami.Nie jest zle,jeszcze mokra nie jestem przy jej ubieraniu ,ale zobaczymy co bedzie z czasem.
a z tymi rozmiarowkami to roznie bywa.:-(
a z tymi rozmiarowkami to roznie bywa.:-(
u mnie ubieranie to koszmar
co z tego, że Tysia "chodzi" po domu w body z długim i spodenkach lub rajstopkach, jak przecież muszę ją grubiej ubrać a wtedy to sajgon
ona się drze nawet jak ją przebieram, bo np. uleje
co z tego, że Tysia "chodzi" po domu w body z długim i spodenkach lub rajstopkach, jak przecież muszę ją grubiej ubrać a wtedy to sajgon
ona się drze nawet jak ją przebieram, bo np. uleje
reklama
U
użytkownik 838
Gość
A ja sie zastanawiam czy kupowac kombinezon... Moja nigdy nie lubila takowych i zawsze byla kupa nerwow i placzu przy ubieraniu tego
Narazie jest zimno, ale tutaj chyba juz zimniej nie bedzie i ciepla kurteja i portki wystarczaja, a potem jak zacznie padac to siedzenie w domu nas czeka
Narazie jest zimno, ale tutaj chyba juz zimniej nie bedzie i ciepla kurteja i portki wystarczaja, a potem jak zacznie padac to siedzenie w domu nas czeka
Podziel się: