reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Moj tez wszystko sciaga mam jedne adidaski na rzepy z ktorymi sie meczy meczy a i tak nie da rady :) u nas body na dlugi , rajstopy i na to kombinezonik : o wiele mniej stresu dla mnie z ubieraniem maly nie cierpi sie ubierac wiec tak rajstopy, spodnie, body, bluzka, bluza= dziecko u ryczone a matka u pocona:sorry2::angry:

reklama
jankesowa ja poluje na kombinezonik taki zimowy ze stopkami ,zeby z butkami nie bylo problemu.znalazlam nawet ladny szary w smyku w serduszka ,ale mlodej nie moglismy w niego wcisnac choleraka.przy naszych dlugosciach powiedzieli mi ze juz ze stopkami raczej nie dostane:(:-( cholerka.A tak to trzeba bedzie jej tez butki zakladac,a to duzo zachodu i mloda coraz bardziej sie wkurza przy ubieraniu.jak znajdziecie cos ladnego dla dziewczynki to podrzuccie mi linka ,raczej wolalabym nie rozowy,dzieki.

ja jako kapcie polecam takie:

http://allegro.pl/hm-skarpeto-kapcie-kotki-disney-roz22-23promo-i1876040428.html

m
am dla wszystkich trzech ;-) malemu noga urosla i tez musi dostac nowe, i po domu w tym wlasnie bedzie latal - z nogi nie spadaja, a stopka sie nie poci (real skora pod spodem). jakby co te hmowe polecam, od lat kupuje i nic sie nie dzieje z nimi. raz kupilam innej firmy (chyba c&a) i rozpruly sie :szok:

a te skorzane to zakupie jak maly bedzie chodzil i nie bedzie tak sciagal bucikow szurajac po podlodze :-)

eywa
, ja jestem chora, cudne widuje na allegro kombinezony dla dziouszek!!! jak ty patrzysz?!

nela - az sprawdziłam, next (ten czerowony0 jest 9-12), przyduzy troche, rękawy jak widać pozawijane ale w sumie poza tym ok, a early days 6-12 (74cm) i sporo za duze , też rękawy i wogóle szeroki)

ale powiem wam ze tak jak jankesowa napisała- to ubieranie , body bluzka rajty, spodnie kurtka czapa to normalnie masakra, ja wysiadam, normalnie az mi sie na dwor nie chce wyłazic, zwłaszcza ze u mnie spacer trwa 30min, dlatego licze ze pod ten kombinezonik tylko body dł i rajty, ale moze to body samo to za cienko?....hmm zobacze jaki bedzie. A poza tym kurtka sie znosi do góry, wiec podwiewa....eeee tam, kiedy bedzie wiosna-lato

co do rozmiarówki Asia się mieści w Gapa jeszcze do 7 kg ( warzy 8300) znalazłam w siatce "czapki" czapke gapa "newborn" jest taka akurat więc jeszcze ją ponosi. no ale to ledwo ledwo w te się mieści.
Next wydaje mi sie idealny tzn te 3-6 miesięcy to tak w 4 miesiacach były idealne a teraz jak ma 6,5 miesiąca to są lekko za małe ale lepsze niż te 6-9.
h&m nie zwracałam uwagi, z cubusa ma 1 body na 68 cm i jest jeszcze dobre ma 70cm. mothercare ma chyba taka głupią rozmiarówkę (6-12 msc) ale nie jestem pewna a nie mam jak wstać i sprawdzić :-( a disneya nie sprawdzałam jeszcze a mam tylko spiochy do spania a nie uzywam spiochów chyba będę musiała zacząć. i to by było na tyle co tak na szybko moge napisac

a apropo ubierania, nie rozumiem was. w domu mała chodzi w body z długim rekawem lub z krótkim+ bluzka i rajstopach jak wychodzimy to zakładam spodenki co max 30 sec trwa. i ciepłą bluze. wtedy ja ubieram buty i małej buty co tez chwila. wsadzam do wózka wychodzimy w windzie lub na klatce ubieram kurtke i czapkę a ja sama kurtke to zupełnie na dole. i oczywiście płacz jest przy kurtce ale to chwila przy kombinezonie krzyczy cały czas bo w sumie dłużej sie ubiera

Nati z moja z ubieraniem nie jest tak zle ,ale wczoraj krzyczala juz przy zdejmowaniu body( tylko material byl ciulowy nie rozciagal siei ciezko bylo Miske z niego wyciagnac).Ale jak wkladalismy ja do kombinezonika ( byl za maly) to plakala.narazie chodzi na spacery w kurtce ,ale ja nie mam dla niej fajnych bucikow i wolalbym taki kombinezonik ze stopkami.Nie jest zle,jeszcze mokra nie jestem przy jej ubieraniu ,ale zobaczymy co bedzie z czasem.
a z tymi rozmiarowkami to roznie bywa.:(:-(

u mnie ubieranie to koszmar
co z tego, że Tysia "chodzi" po domu w body z długim i spodenkach lub rajstopkach, jak przecież muszę ją grubiej ubrać a wtedy to sajgon ;)
ona się drze nawet jak ją przebieram, bo np. uleje ;)

mi chodziło o to że co za różnica czy zakładam na ubranko w którym chodzi kombinzeon czy kurtkę?? kombinezon wiekszy i gorszy w ubieraniu no ale na zime innego wyjścia nie mam.

reklama
A ja sie zastanawiam czy kupowac kombinezon... Moja nigdy nie lubila takowych i zawsze byla kupa nerwow i placzu przy ubieraniu tego :baffled:
Narazie jest zimno, ale tutaj chyba juz zimniej nie bedzie i ciepla kurteja i portki wystarczaja, a potem jak zacznie padac to siedzenie w domu nas czeka :crazy:

Do góry