reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

strasznie brakowalo mi twojej rady w spr zakupu kombinezonu. ech, nieladnie :no:

o matko:( przepraszam
TO SIĘ WIĘCEJ NIE POWTÓRZY:-D

ja po prostu tak bez kasy że bardziej nie można. matko z córką keidy ja coś kkupię dzieciom i sobie??!!

widzialam linki asiuni na ebay.pl i na pewno zaopatrze mlodego i mlodą w te kalesonki:)
i na pewno nakolanniki kupię:)
i jeszcze potrzebuję starszakowi kupic kombinezon, tzn spodnie ocieplane... i buty...
takze allegro.pl welcome to;-)

proszę o linki jesli ktoras mama starszakow sie natknie na cos fajnego.

reklama
ja poki co kupilam sobie jesienne buciory, takie o:

BĄDŹ WIDOCZNA BOTKI SKÓRA NATURALNA 22-11 blue 39 (1859401172) - Aukcje internetowe Allegro

przejsciowki takie, jak za zimno bedzie na baleriny i nie bedzie padac, bo wtedy kalosze :-) a na mrozy mam emu i musi styknac..

dla Fiola kupila moja tesciowa geoxy (pokazywalam wczoraj, ona pochwala zakup 'porzadnych' butow, wiec kupuje czasem chlopcom te drozyzny, a ja nie protestuje :-D) ale fajne buty dla chlopca sa te, niedrogie i bardzo porzadne, moja kumpela co roku kupuje synkowi i sa zadowoleni:

BUTY TREKKINGOWE DZIECIĘCE QUECHUA #27 (1811876268) - Aukcje internetowe Allegro

kombinezon - poluje na lapino! super firma polska, niestety nie produkuja kombinezonow juz - czemu, nie wiem.. ale zaluje, ja za 129 zl kupilam Fiolowi (nosil go dwa lata, potem Maks znowu dwa lata). super sa i tanie, nieprzemakaja, spodnie na calej dlugosci rozpinane, miekki material, nie sztywniaki jak wiekszosc, cieple.. nie, no same superlatywy! i wyglad - design jak tchibo czy h&m, bez roznicy zadnej.

qrczaki jaki ja mam kupic rozmiar tego kombinezonu nooo :angry:
teraz mlody nosi np pajac rozmiar od ramienia do kostki jakies 55cm a kombinezony na 6-9mies jak poprosilam o zmierzenie maja 57.5 -60 cm :szok: myslicie ze do zimy bedzie ok czy za maly? :baffled:

moja ma teraz ok 70 cm "wzrostu" na noc raz założyłam na 6-9msc był prawie dobry lekko za duży ale na zime kupiłam 80 cm ( wg sprzedawcy 74cm) wygląda że będzie dobry

Wilmek weź pod uwagę, ze dziecko musi miec luz na załozenie pod spód ciepłego ubrania i żeby sie mogło ruszać więc ja bym wzięła 9-12, bo 6-9 to raczej na teraz by było

wilmek ja kupilam na 6-9 i mam nadzieje ze do gwiazdki styknie, a od stycznia ma po bracie na roz. 80 :-) mysle ze 6-9 bedzie ok , bo i tak nie da rady az do wiosny zadne z naszych kwietniowych dzieci w kombinezonie w jednym rozmiarze. :-)

u mnie 6-9 jest na styk. takze kombinezonom 6-9 dziekujemy. dzis przyszedl moj ze smyka rozm 80 i jest ok, nawet na teraz! tzn troche za duzy, ale tak, ze bedzie dobrze :-) za to nie jest zbyt gruby :-/ i troche nie wiem, czy na zime styknie, heh..

reklama
no u mnie tez 6-9 na styk, akurat. ale do zimy zostalo tylko 1,5 mc dlatego mysle ze jeszcze w niego wejdzie :-) pozatym ten co ja kupilam to jest wiekszy niz rampers ktory ostatnio z Gapa kupilam na rozmiar 6-12mc :szok: wiec ja nie wiem dzieci juz tak nie rosna na dlugosc czy jak?
u nas na 9-12 i roz80 sa za duze i trzeba podwijac nogawi tak 1 raz. Chociaz dzis ma na sobie welurowy dresik po bracie tez roz80 i jest prefecto! dziwne te rozmiary...
Az sie boje co ten moj tato z polski przywiezie za kombinezon.
Pozatym nie wiem jak wy ale ja pod kombinezon zakladam tylko body + bluzka z dlugim i rajstopki. :-) potem i tak zapakowany pod kocem w spiworku a nie chce zeby sie przegrzal :-)

Do góry