reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

a to nasz wózek DSC01920.jpg

reklama
Ewa&Kubuś też mam warriora tylko grafitowego :) tego koloru akurat nie mieli na magazynie a nie chcieliśmy jechać do częstochowy drugi raz, bardzo podobał nam się też czarny z fioletem, super wyglądał na żywo :)

baby nam też się podobał z fioletem, nawet bardzo, ale stwierdziłam że moze być za ciemny
a zamawialiśmy w sklepie, czekaliśmy 3 tyg i producent przesłał do tego sklepu :)
a ile płaciłaś (razem z fotelikiem)?

Ten fiolet na żywo wcale nie był taki ciemny, bardziej przypominał lilla niż fiolet i wyglądał świetnie, tylko akurat nie mieli do niego fotelika :/ My kupowaliśmy u producenta i za zestaw 3w1 z fotelikiem i śpiworkiem w tym gratis parasolka, dwie moskitiery i folia p.deszczowa zapłaciliśmy 1300 zł a Wy ile daliście w sklepie?

a bo tam były chyba 2 odcienie fioletu, lila i ciemny
3w1, moskitiera na fotelik i folia na gondole, śpiworek do spacerówki chyba - 1325 zł, czyli nie mam parasolki
na stronie producenta mieli cenę 1365
ja tak większość w zieleni kupiłam, na przyszłość, nie chcemy długo czekać i postarać się o córeczkę :D

nati dzięki :)

pozwalam sobie wkleić link do mojej aukcji SHIH TZU - ŚLICZNE SZCZENIĘTA zaszczepione (1467416595) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
taki miły akcent od rana :) jak sie podobają?
Moja mama ma Shih Tzu i moge potwierdzic ze to sa wspaniale pieski! Gdybym miala siano ( u nas za szczeniaka psa chca od 350 a za suczke od420 funciakow) to tez bym sobie kupila :) Sa takie pogodne i kochane psiny, ze tylko brac dziewczyny jak mozecie!!! Sama bym wziela od Ciebie ale niestety poczty zwierzecej jeszcze nie wymyslii :p haha

ewa, cudneee pieski!!! slodziaki jak nie wiem :-) ja zupelnie nie psinkowa (jakos nie przepadam po prostu), ale na zdjeciach wygladaja cudnie ;-) jak idealne przytulanki!

a ja sie czuje jak down, cretino, dumb encore i jeszcze nie wiem co. ogladam filmiki na jutiubie i tam wszystko sie rozklada tak: pyk nozka, done, pyk raczka, done, nawet sekundy to nie trwa. a ja nie moge dojsc, gdzie i jak oni pykaja ta nozka!!!! FUCK!!!!!!

reklama
Cześć dziewczyny! Co prawda dawno się nie udzielałam, ale mam "problem" i mam nadzieję, że mi pomożecie.
Tzn. przygotowałam listę rzeczy, które powinnam kupić w aptece przed narodzinami maleństwa i mam prośbę, aby doświadczone mamy pomogły mi ją zweryfikować. Tzn. czy któraś z rzeczy jest zbędna lub czy jakiejś brakuje. Bardzo proszę o pomoc.
A oto moja lista:
1. emulsja do kąpieli emolium (zamierzam zużyć na początku 1 dużą butelkę emolium, a potem przejść na płyn do kąpieli nivea 2w1. Nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie?)
2. sudocrem
3. sól fizjologiczna do przemywania oczu i uszu
4. maść bepanthen na obolałe brodawki
5. spirytus 70% do pępuszka ( szukałam na str. dozu i nie znalazłam. Wiecie, jaki ma być ten spirytus?)
6. aspirator do noska frida
7. tantum rosa w saszetkach do przemywania krocza
8. woda morska do noska w sprayu Disne Mar
9. Octenisept do pępuszka i rany krocza
10. czopki glicerynowe na wypadek gdyby dziecko miało zaparcia
11. jakieś czopki przeciwbólowe/przeciwgorączkowe dla niemowląt- jakie? bo widziałam, że paracetamol jest dla starszych dzieci...
12. termometr

Podliczyłam koszty i za wszystko wyszło mi 200 zł, więc kwota nie jest mała. Dlatego proszę o pomoc czy wszystko z listy jest potrzebne lub czy o czymś zapomniałam?

Do góry