reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam,
czas mi przez palce przelatuje, wiecznie coś:wściekła/y: Mateusz wyzdrowiał i poszedł do żłoba, to Hania ma jelitówkę 3 dzień:wściekła/y: Mam ją nawadniać, a ona nie chce mi pić:wściekła/y: muszę jej podawać środki nawadniające na siłę strzykawką:-( nie lubię tego robić, ale jak mus to mus
Teraz śpi, marchwianki nagotowałam, może jej pomoże.
Niedzielny wypad do ZOO udany, kuzynki z Bydgoszczy nas odwiedziły i nie było zmiłuj, trzeba było iść. Dzieciaki szczęśliwe, rodzice trochę mniej.
Z Aniez przelotem się widziałyśmy:-)

Najważniejsze, Onka, moje gratulacje!!! ucałuj Karolcię od nas. Trzymam kciuki za szybki powrót do domu.

Elvie, brawa dla Maciusia, szybko zaczął, mamusia pewnie szczęśliwa, że za synusiem trzeba biegać:-D
Gratuluję przyjęcia Lenki do przedszkola! ale się wam poukładało, super!

Iza, zdróweczka dla Tosi, biedulka z tymi lekami, i jak dziecku wytłumaczyć, że to dla jej dobra:-(Moja siostra z córką wylądowała w szpitalu, mała nie chciała brać leków i odwodniła się:wściekła/y: Także musimy znaleźć sposób na te nasze dzieciaki.

Aniez, a propos alergii. Sama się zastanawiam czy ja nie jestem na coś uczulona. W ciąży z Hanią całą wiosnę byłam chora, tzn. straszny katar miałam, teraz też mam. Chyba się na testy wybiorę. Wykończy mnie ten katar, u mnie jeszcze na uszy padło, bo czuje "wszystko" na uszach. Wydmu****ąc nos uszy mi się odtykają:sorry2: My buty wiosenne już mamy, na szczęście. Chociaż znając mojego synusia potrzebne będą kolejne...czysty to on nie potrafi chodzić:-)
gosieńko, współczuję migreny, mnie też ostatnio nawiedza:wściekła/y:
zielona, zakwasy są? i mi się marzy taki wycisk, żeby poczuć każdy mięsień, ale ostatnio nie mam na nic czasu. Wiecznie się leczymy:wściekła/y:

uciekam, piszę tego posta od rana...........
miłego popołudnia

Ostatnia edycja:
reklama
witam w piękny słoneczny dzień, już się nie mogę doczekać kawki na tarasie. Widzę u siebie lekką poprawę, nockę jakoś przespałam bez przeciwbólowych, rano musiałam wziąść, ale chwilowo jest nieźle, bo tylko delikatnie mnie ćmi, no i katar nadal. Mam nadzieje, że antybiotyk zaczyna działać.
Aniam do Włoch jedziemy, mam nadzieję się powygrzewać.
Gosieńka mam nadzieje, że już troszkę lepiej.
Maonka a może Alicję coś ugryzło i stąd teraz taka reakcja?
Gosia zdrówka dla Hani.
uciekam obiad pichcić póki w miarę się czuję

Onka gratulacje!!! na prawdę ekspresowy poród :-) a tak na marginesie gdybym miała drugą córkę to nazwałabym ją Karolinka (chyba, że mąż by się mocno zbuntował)

chorowitkom duuuuuuuużo zdrówka !!!
przedszkolakom ogromne gratulacje! my na wyniki rekrutacji czekamy do piątku.

U nas w domu szpital K i Natalka mają jakiegoś wirusa, uszy czerwona + katar. Masakra jakaś! skąd to dziadostwo się wzięło? Może bym to zlekceważyła ale poszłam z N po skierowanie na rehabilitację i poprosiłam przy okazji aby lekarka ją przebadała bo ma katar no i się zaczęło.
a teraz muszę kończyć i jechać do ZUSu :baffled::baffled::baffled:

Zdrowia dla chorych i obolalych.

Ja czuje niektore miesnie, bez szalenstwa, ale czuje :tak: Deszcz pada, to sobie zumbe-srumbe odpuscilam. Poza tym kiepsko spalam, bo mi sie snilo, ze Kostka w wypadku zginela :no: No i poszlam do niej do lozka mocno sie przytulic, ale spac juz nie dalam rady.

U nas tez zakupy obuwnicze. W niedziele kupilam mlodej jakies adidaski z Dora, za cale 25$, a przy placeniu babka mnie poinformowala, ze przy nastepnym zakupie jakas znizka, jakis kupon nna 4 dolce dala i ze jakas promocja w sklepie. No to wczoraj kupilam malej baletki - 26$ i baleriny przecenione z 20 na cale 7, za wszystko zaplacilam niespelna 23$ Lubie takie zakupy. Mlodej giczka nie podrosla i ciagle nosi polskie 26/27.

zakupy obuwnicze - dzisiaj przemierzyłam pół Olsztyna i co i dupa zimna - w żadnym powtarzam w żadnym sklepie nie ma butów na wiosne, krytych - sa za to sandały.
Lipa straszna

O zapomnialam pochwalic:blink: Konstancji postepy w mowie. Nic wielkiego sie nie dzieje, ale kazde nowe slowo sprawia, ze az lezka mi sie w oku kreci. Ostatnio czytalam Kostce jakis wierszyk. Bylo tam slowo ¨chwat¨. Malej sie spodobalo i zaczela je namietnie powtarzac, przy kazdej mozliwej okazji, w kazdym mozliwym miejscu. Szkoda tylko, ze w jej wykonaniu brzmi ono: fak ;-)

nata - Julka boska!!!

A my mamy w domu smerfetkę, polazła na górę, dorwała się do mojego kuferka z kosmetykami kolorowymi po raz enty i wysypała na głowę cienie pyłkowe w bardzo intensywnym kolorze niebieskim. Nagrałam film, można się zesikać ze śmiechu, później Wam wrzucę jak M. wgra na serwer.

reklama
cześć dziewczyny

ale jestem po wizycie u neurolog wkurzona wredna baba znowu kazała mi iść do psychologa i psychiatry no i logopedy - gdzie ja mam już dwóch psychologów i logopedę za sobą. Próbowała mnie straszyć i znowu diagnozować na autyzm - durna baba na dodatek stwierdziła że psychiatra może u niego zdiagnozować autyzm lub nawet wręcz upośledzenie umysłowe :wściekła/y:idiotka, mały jest opóźniony w stosunku do rówieśników - ale na 100% nie upośledzony, robi po prostu pewne rzeczy później - jedyne co udało mi się dowiedzieć od babsztyla to to że on nie nadaje się na psychomotorykę bo jest za mało samodzielny bo tam dziecko musi samo ćwiczyć ale SI jest jak najbardziej wskazane.

Do góry