reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam

Pogoda od wczoraj cudna, pozytywnie nastraja.
muszę zacząć częściej bywać tutaj, bo później mam takie zaległości

Cena wrocławskiego ZOO strasznie wysoka, ale kiedyś na pewno się wybierzemy. A ja tam chwalę sobie opolskie ZOO, bo jest piękne, cennik sprawdzałam na ten rok i pozostał bez zmian. W tyg 8zł dorośli, 5zł ulgowy. Szkoda tylko, że już naszym 3-latką bezpłatny nie przysługuje.
Filonka rosną nasze maluchy jak na drożdżach, mój ma już 8kg :szok: I do tego długi jest.
Aniam oj szkoda Olki z tą jedynką
Zielona ale nocna przeprawa. A Kostka na pewno się rozgada, cierpliwości, aż śmiech bierze, że ktoś mógł ją posądzić o autyzm
Elvie brawo dla Maćka
Onka ciekawe jak tam rozwija się sytuacja

Mam nowy sposób na prasowanie :-) choć jest to moje znienawidzone zajęcie domowe, mały idzie na balkon, śpi sobie w najlepsze, oglądam przepis na życie podczas prasowania, balkon na oścież otwarty, dom się wietrz, mały na oku. I wszyscy zadowoleni :-D
Muszę się pochwalić, że w końcu wzięłam się za siebie. Ćwiczę codziennie od jakiegoś 1,5 tyg. I jeszcze Alicja mnie motywuje. Bo pyta co chwilę "mama ćwiczymy".

Oby wszystkie choróbska poszły już precz. Zdrówka dla chorujących

reklama
Witamy i my

Ręce nogi i cycki mi odpadają, nie mam siły. I nie wiem jak temu mojemu szkrabowi pomóc, a co najgorsze ona nie daje sobie pomóc.

Pić nie, leków nie... i można tłumaczyć, wczoraj miała dwie tak potężne histerie, że nam prawie przytomność traciła, i tłumacz, że to dla jej dobra. Nic nie pomaga :no::no:

Co do jej brzucha, ja już sama nie wiem.. to drugi epizod w ciągu 1,5 miesiąca. Lekarka sama nie wie czy łączyć te dwie sprawy, czy nie. Bo sytuacja wygląda trochę inaczej.
Dajemy laremid jest ok przestajemy zaczyna się znowu .. Jest tego coraz mniej, jest żywa ładnie się bawi i tylko jak to mówi "mam bulgotki w brzuchu" bo i rzeczywiście po brzuszku jej jeździ bardzo..

Sama nie wiem :no: Może Wy miałyście podobną sytuacje.. ?

Może trzeba jej znów zmienić otoczenie na chwile, W załatwi wolne, może gdzieś wyjedziemy na weekend sama już nie wiem czego się chwytać..

Przepraszam, że nie odpisze, ale mam oczy na zapałki...

Tak na szybko co zdarzyłam na fb:

Lece i Oli gratulujemy przyjęcia do przedszkola.

A wypad Aniezowej do zoo super jak zwykle :-) Miłość od Was emanuje. My na pewno się wybierzemy do Waszego Zoo. EDIT: Aniez mogę prosić przepis, uwielbiam ciecierzycę :-) ?

Gosieńka i ja miałam zadzwonić ale padłam z Tosia a W siedział i pilnował dziecia.

Ostatnia edycja:
heloł
Miałam hardcorową nockę - po 2 nie byłam w stanie już wytrzymać bólu policzka, oka, zębów i sama już nie wiem co jeszcze i pojechałam do lekarza. Trafiłam na jakąś starszą babkę, która ewidentnie uważała, że dupę zawracam i spać jej nie daje. Jak po raz 3 zapytała czy naprawdę tak mnie boli, to jej powiedziałam, że gdyby nie to chyba bym w środku nocy nie przyjechała. Kazała mi na ostry dyżur laryngologiczny jechać. Tam na szczęście spoko, lekarka mnie przebadała i antybol dała. Pierwsza dawkę sobie już zapodałam, chwilowo jest w miarę, bo paracetamol wzięłam 2h temu, ale już czuję, że mnie zaczyna napierdzielać.
Zła jestem, że znowu antybiotyk, ale cóż zrobić.
Alicję niestety też mam w domu, ma katar, więc nie chce, żeby się rozłożyła, bo za 1,5 tygodnia jedziemy. Dobrze, że jest w miarę spokojna.
Elvie gratki dla Maćka, szybko mu poszło.
Aniez fajnie, że wypad udany.
Basia super, oby tak dalej. Szkoda, że się Wiktor nie dostał do państwowego.

Yuuuupiiii!! Lenka przyjęta do przedszkola!! W domu radość wielka:)
gratki

uciekam się wygrzewać kubkiem

Dziewczyny, już po wszystkim :) poszło takim ekspresem że mąż nie zdarzył dojechać na czas. Karola urodziła się o 1:20, 3.5 kg, 54 cm. Niestety szybki poród, moja choroba i pepowina wokół szyjki dały jej tylko 6 punktów na start. Leży jeszcze na obserwacji ale lekarz mówi że już wszystko w porządku i czekam aż mi ją oddadzą. Ja czuję się dobrze. Poród w sumie trwał jakieś 3.5h z czego 20 min na samej porodowce więc nie wymeczylo mnie zbytnio :)
Lecę do mojej gwiazdy. Pozdrowionka.

witam

elvi brawa dla Maciusia zuch chłopak. Gratulacje dla Lenki

aniam
u mojej mamy też jest rozstawiona ogromna trampolina więc jak pojadę w lipcu na urlop to mały się z moją siostrzenicą wyskacze:-) fajna sprawa mały już w zeszłym roku na niej szalał

monia aniez fajnie że wypad do zoo wam się udał

sonia biedna ta twoja mama

maonka kurczę zazdroszczę determinacji ja ciągle mam zamiar zacząć ćwiczyć i co jak zwykle nic z tego nie wychodzi

isabela
kurcze nieźle się porobiło zdrówka dla małej

annaoj
zdrówka życzę antybiotyk wiadomo szczególnie przy ciąży niezbyt fajna rzecz ale jak trzeba to trzeba i koniec

Dziewczyny, już po wszystkim :) poszło takim ekspresem że mąż nie zdarzył dojechać na czas. Karola urodziła się o 1:20, 3.5 kg, 54 cm. Niestety szybki poród, moja choroba i pepowina wokół szyjki dały jej tylko 6 punktów na start. Leży jeszcze na obserwacji ale lekarz mówi że już wszystko w porządku i czekam aż mi ją oddadzą. Ja czuję się dobrze. Poród w sumie trwał jakieś 3.5h z czego 20 min na samej porodowce więc nie wymeczylo mnie zbytnio :)
Lecę do mojej gwiazdy. Pozdrowionka.

WIELKIE GRATULACJE niech ci się Karolcia zdrowo chowa

Onka gratulacje. Niech się Karolinka zdrowo chowa i niech rośnie duża i uśmiechnięta :tak:
Elvie podwójne BRAWO!
Annaoj zdrówka kobieto.

Dzisiaj pięknie to i praktycznie cały dzionek na dworze spędziliśmy z M. Na szczęście nie ma temperatury i możemy być na dworze :-D bezcenne to jest bo dziecko jak wyszło na dwór to tylko siku do domu i dawaj znowu do piasku :tak: Ja zresztą też szczęśliwa bo dotleniona jestem na maksa. Drzewa poprzycinałam teraz tylko gałązki podrobić i coś z moimi kwiatkami muszę zrobić bo się wykończę... mamm pewnien pomysł ale potrzebuje robotników do tego ;-) i chyba sobie firmę zawołam bo sama nie dam rady a jak mam czekać na A. aż z pracy przyjdzie to mi kwiatki zdążą wyjść na całego z ziemi...

Dobra idę spacyfikować trole żeby skończyły jeść i idą spać.

Onka, gratuluje z calego serca!

Izabela, zdrowia dla Toski!

Annaoj, mam nadzieje, ze szybko z zaraza sie uporasz.

Elvie ciesze sie razem z Wami.

Polazlam na body combat! Spocily mi sie nawet kolana, hehe. Uwielbiam ten sport! - Nigdy nie sadzilam, ze to kiedykolwiek powiem ;-) Zumba srumba spacerek dla niemowlakow :-) No i po zumbie bola mnie kolana i kostki, a po tym nie. No i juz czuje, ze mam miesnie, hehe az boje sie tego, co bedzie jutro ;-)

Sprawa alarmu nocnego sie wyjasnila. W TV podano, ze okolo polnocy miala miejsce bojka na noze. Obaj jej czlonkowie mocno poranieni, jeden z zagrozeniem zyciua, ale juz stabilny. No i ten alarm, to przy tej okazji. Jedno, czego nie chwytam, to to, ze bojka byla o polnocy, a alarm o 2ej... Moze jakies inne alarmu przyczyny byly, ale nie znam ich jeszcze.

reklama
Do góry