reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

reklama
Czyli myślisz że tego proga nie trzeba wspomagać? No i mam opcje wizyty u gina albo wtorek albo piątek... Chyba lepiej wtorek żeby wdrożyć heparyne i ewentualnie proga, bo ani tu ani tu nic jeszcze nie będzie widać na USG...
wg mnie ten prog jest normalny jak na poziom bety, która dopiero się rozkręca. Jeśli masz wskazania do heparyny to tak, dobrze byłoby ją wdrożyć jak najszybciej

Generalnie oczywiście, że leki należy wdrożyć jak najszybciej pytanie tylko czy badania te są przeprowadzone na grupie osób, które o ciąży dowiadują się kilka dni po zapłodnieniu czy tych, które dowiadują się po terminie miesiączki czyli przy betach w okolicach kilkuset.
Jeśli jest możliwość iść do lekarza wcześniej to super, ale też trzeba mieć świadomość, że nie każdy lekarz będzie ładował w nas od razu leki nie wiedząc jakie są rokowania ciąży. Moja ginekolog najpierw kazała mi od razu przy becie 8 wdrożyć i proga i heparyne, a dopiero później zbadałam przyrost i obie stwierdziłyśmy, że to było głupie bo tylko podrasowałam ciążę bez perspektyw.
Ale takie decyzje musi podejmować lekarz bo to on później będzie nas prowadził z konsekwencjami tej decyzji.
Ja uważam, że wyniki wskazują na fajny przyrost, nie dzieje się nic co miałoby być powodem do niepokoju i na spokojnie można do wtorku poczekać do wizyty. Akurat w poniedziałek zrobisz sobie bete i proga i ze świeżutkimi wynikami lekarz będzie wiedział co robić

Generalnie oczywiście, że leki należy wdrożyć jak najszybciej pytanie tylko czy badania te są przeprowadzone na grupie osób, które o ciąży dowiadują się kilka dni po zapłodnieniu czy tych, które dowiadują się po terminie miesiączki czyli przy betach w okolicach kilkuset.
Jeśli jest możliwość iść do lekarza wcześniej to super, ale też trzeba mieć świadomość, że nie każdy lekarz będzie ładował w nas od razu leki nie wiedząc jakie są rokowania ciąży. Moja ginekolog najpierw kazała mi od razu przy becie 8 wdrożyć i proga i heparyne, a dopiero później zbadałam przyrost i obie stwierdziłyśmy, że to było głupie bo tylko podrasowałam ciążę bez perspektyw.
Ale takie decyzje musi podejmować lekarz bo to on później będzie nas prowadził z konsekwencjami tej decyzji.
Ja uważam, że wyniki wskazują na fajny przyrost, nie dzieje się nic co miałoby być powodem do niepokoju i na spokojnie można do wtorku poczekać do wizyty. Akurat w poniedziałek zrobisz sobie bete i proga i ze świeżutkimi wynikami lekarz będzie wiedział co robić
I tak zrobię :) dziękuję 😘

reklama
Boli mnie brzuch jak na okres tak że wzięłam dzisiaj nospe... Poza tym sutki mnie bolą, od kilku dni jestem cały czas śpiąca no i mam te drgania macicy, trochę mniej niż wczoraj ale nadal... Poza tym serce wali mi jak szalone 🥺
brzuch we wczesnej ciazy może bolec jak na okres. Wynik proga i bety dobry! ❤️ jest nadzieja!

Do góry