Generalnie oczywiście, że leki należy wdrożyć jak najszybciej pytanie tylko czy badania te są przeprowadzone na grupie osób, które o ciąży dowiadują się kilka dni po zapłodnieniu czy tych, które dowiadują się po terminie miesiączki czyli przy betach w okolicach kilkuset.
Jeśli jest możliwość iść do lekarza wcześniej to super, ale też trzeba mieć świadomość, że nie każdy lekarz będzie ładował w nas od razu leki nie wiedząc jakie są rokowania ciąży. Moja ginekolog najpierw kazała mi od razu przy becie 8 wdrożyć i proga i heparyne, a dopiero później zbadałam przyrost i obie stwierdziłyśmy, że to było głupie bo tylko podrasowałam ciążę bez perspektyw.
Ale takie decyzje musi podejmować lekarz bo to on później będzie nas prowadził z konsekwencjami tej decyzji.
Ja uważam, że wyniki wskazują na fajny przyrost, nie dzieje się nic co miałoby być powodem do niepokoju i na spokojnie można do wtorku poczekać do wizyty. Akurat w poniedziałek zrobisz sobie bete i proga i ze świeżutkimi wynikami lekarz będzie wiedział co robić