reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

reklama
moja ginekolog sadzi, ze świeżo po zagnieżdżeniu może taki być i ostatecznie proga zbadam tak jak kazała 13.04. Gdybym robiła ta betę i proga w terminie @ to mogłaby mówić o zbyt niskim poziomie, ale ze na tym etapie to za szybko na taki wniosek. Jutro zadzwonię do internisty, spróbuje wycyganić może da może nie.. sama nie wiem 😅
Ale to czekaj bo nie rozumiem. Nie chcesz zbadać proga ale chcesz go suplementowac ?

Ale to czekaj bo nie rozumiem. Nie chcesz zbadać proga ale chcesz go suplementowac ?
nie nie nie 😅 proga mam zbadanego pierwszego. Drugiego chce zbadać, ale mój dylemat tylko polegał an tym czy robić go tez po 48h razem z beta czy tak jak zalecił lekarz 13/14.04. A z internista zamierzam (zamierzałam) pogadac jakie jest jego stanowisko (pewnie powie żeby powtórzyc w czwartek) i ewentualnie go włączyć, bo zaszkodzić nie zaszkodzi, skoro na chwile obecna jest względnie ok, ale niskie. Jest wogole jakaś zależność o ile on powinien mi wzrosnąć po 48h? Czy porosotu powinien byc wyższy?

nie nie nie 😅 proga mam zbadanego pierwszego. Drugiego chce zbadać, ale mój dylemat tylko polegał an tym czy robić go tez po 48h razem z beta czy tak jak zalecił lekarz 13/14.04. A z internista zamierzam (zamierzałam) pogadac jakie jest jego stanowisko (pewnie powie żeby powtórzyc w czwartek) i ewentualnie go włączyć, bo zaszkodzić nie zaszkodzi, skoro na chwile obecna jest względnie ok, ale niskie. Jest wogole jakaś zależność o ile on powinien mi wzrosnąć po 48h? Czy porosotu powinien byc wyższy?
Ja bym zbadała nawet dla własnego spokoju. Mi się podwoił po 48h ale u mnie startował z wartości 6 na 12 i okazała się CP. Niestety ale czesto niski prog na początku może wskazywać na CP. Dlatego wlansie Ja bym zbadała (ale ja już mam sprany mozg przez CP)

Ja bym zbadała nawet dla własnego spokoju. Mi się podwoił po 48h ale u mnie startował z wartości 6 na 12 i okazała się CP. Niestety ale czesto niski prog na początku może wskazywać na CP. Dlatego wlansie Ja bym zbadała (ale ja już mam sprany mozg przez CP)
z tym, ze u mnie raczej jest to forma. Według labo pierwszy trymestr prog jest od 11 z przecinkiem ja miałam 10,11 bodajże, będąc nadal dużo przed terminem malpy. Przemyśle to i wezmę pod uwagę co mówisz. Dziekuje ❤️

Ja mam tak samo
U mnie próg był wyższy ale też niski - w zależności od badania po między 14-21 ng
Podobno taki powyżej 25 wyklucza CP

Edit. Nie mam skali porównawczej do I i II ciąży (zdrowe, donoszone) bo wtedy tego nie badałam

reklama
Do góry