reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe słoneczka

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
I

Izzabela

Gość
Ja co prawda mamusia z lutego - ale postanowiłam wam pomóc w wymianie zdań.. czy są tu już jakieś mamusie z terminem na kwiecień? Postaram się tu zaglądać możliwe często i uzupełniać listę kwietniowych słoneczek :)
Kasianka --> ~/marzec/kwiecień 06/
Magdalena --> ~/1.04.06/
Path --> ~/1.04.06/
vera --> ~/01.04.06/
Alis --> ~/2.04.06/
Monika --> ~/2.04.06/
dori --> ~/4.04.06/
albertiga --> ~/2.04.06/
aska00 --> ~/3.04.06/
Kasia(żuczek) --> ~/5.04.06/
husarka --> ~/7.04.06/
kosmi -->~/09.04.06/
Suzi28 --> ~/10.04.06/
Aynne --> ~/12.04.06/
idzia -->~/12.04.06/
Michałkowa --> ~/13.04.06/
Dziewczynka --> ~/15.04.06/
Ewa --> ~/16.04.06/
Magdalena25 --> ~/16.04.06/
Anek --> ~/21.04.06/
Pati26 --> ~/26.04.05/
a+t+?-->~/28-29/04/06/
Agnieszka --> ~/29.04.06/
Joaśka --> ~/30.04.05

reklama
No ja jestem :) ale na razie przebywam jeszcze czasowo u marcowych mam. jak tu się zaludni to zmienię miejsce pobytu. zapraszam kolejne mamusie

A na kiedy masz termin? Nie martw się, na pewno prędko znajdą się jakieś mamusie :)

Tym akurat się nie martwię :) mam termin na przełom marca i kwietnia . Ale na razie widać dwie osóbki, więc to pewnie będzie wcześniej niż później...

O0 ja tez kwietniowa,,na 1 mam terminek, ale pewnie sie to nie sprawdzi:)smiesznie sie czuje bo na chwile obecna nie czuje , ze jestem w ciazy.. moje ma4 mm na razie,,pozdrawiam
wszystkie podwojne:)"

Witam wszystkie mamusie i ich fasolki. Z moich wyliczeń wynika, że moje bambino przyjdzie na świat 1 kwietnia ale jeszcze czekam na to co powie lekarz. Mam nadzieję, że niedługo nas się tu wiecej pojawi. Pozdrawiam

cholera,,a tak sie dobrze czulam przez okres miesiaca z hakiem, a jednak mnie mdłosci dorwaly;(, na dodatek moj dziwny krakowski lekarz powiedzial , ze nie musze brac witamin..dziwne prawda? pozdrawiam

czesc dziewczyny wpadłam do was z grudnia na chwile
Vera przez pierwsze 3msc ciąży trzeba brac kwas foliowy (na recepte jest 0,4 a bez 0,5 także albo skołuj sobie od kogos recepte albo kup ta słabszą dawke oby dwie koło 5-6zł na msc) Kwas foliowy zmniejsza ryzyko powstania wad rozwojowych dziecka. Potem trzeba brać witaminy tu masz wybór w aptece ci coś na pewno doradzą. I zmień lekarza bo jakiś dziwny ;) powodzenia

itsaboy.gif

.png

dev334bb___.png

Cześć! Jestem kwietniowa - 2 kwietniowa. Narazie sama wyliczyłam, bo już wiem, a do lekarza wybiorę się wkrótce. Pragnę, żeby ktoś mi pomógł odnośnie mdłości. Mam już córeczkę 4,5 letnią, ale wtedy nie radziłam sobie i miałam niezbyt dobry sposób - jeść i jeszcze raz jeść. Tym razem nie chcę popełnić tego błędu.

reklama
cześć,
witam wszystkie przyszłe mamusie i ich małe fasolki. Ale ten czas leci. Rok temu o tej porze jeszcze nie wiedziałem, że w kwietniu zostanę mamą. Ale miło jest powspominać :) U Was to dopiero początek, ale nawet się nie spostrzeżecie, jak trzeba będzie pakować torbę do szpitala ;) Życzę Wam wszystkim, żeby najbliższe 9 miesięcy było wypełnione tylko radosnym oczekiwaniem a w kwietniu spotkania z Waszymi maluszkami.
Co do witamin, to większość lekarzy zaleca ich branie dopiero w drugim trymestrze. Ale kwas foliowy jest obowiązkowy i wystarczy ten bez recepty. A poza tym w ciązy ważne są pogoda ducha i pozytywne myślenie - tez bez recepty :D
Nasze kwietniowe dzieciaczki są już całkiem spore i rosną jak na drożdżach :)
Pozdrawiam
Giza - mama kwietniowego Przemka

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry