reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

Sprawdzilam z ciekawosci usg z pierwszej ciazy i tam prenatalne robilam w 11+6, crl =52mm. Jak porownuje obecne usg i tamte to dzieci rosna w podobynm tempie wiec mysle, ze po skonczonym 11tyg powinno byc bezpiecznie

reklama
musze zainstalować apke i odpowiadać kilku osobom ba raz :/ moja lekarka do końca 12 tyg zabroniła mi farbować włosy, wiec aktualnie wyglądam jak straszydło. A co do kosmetyków - musiałam wymienić wszystkie na takie bez parabenow, silikonów itp

Cala poprzednia ciaze farbowalam, teraz tez w 5 tygodniu bylam i w 12 znowu vede farbowac.
Uzywam farb bez amoniaku.

Witam się kolejny dzień z dobrym samopoczuciem [emoji16] tak mi dobrze, że już byłam w sklepie po bułki na śniadanie i warzywka na obiad.
Teraz jeszcze czekam w przychodni, bo chcę dać mocz jeszcze raz na badanie, bo wczoraj się zorientowałam, że mam bakterie dość liczne [emoji849] w przypływie euforii, że ta krew tak dobrze wyszła nawet na to wcześniej nie spojrzałam

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji110] moja jutro, już nie mogę się doczekać [emoji3059]

Helllo Dziewczynki :)
Mnie też wysypało na twarzy i wyglądam jak 13-latka w okresie dojrzewania :( W ogóle jakoś fatalnie fizycznie czuję się w tej ciąży.
A co myślicie o farbowaniu włosów w ciąży? Mnie gin kazała poczekać do 15 tyg ale mam tak okropne siwe odrosty, że wstyd na ulicę wychodzić. Myślałam o szamponie koloryzującym - no ale sama nie wiem. Jakie macie doświadczenia w tym temacie?
Ja farbowałam w 4 tc farba bez amoniaku (u fryzjera). Teraz idę 25 września. Jestem wg OM 9 tydz wg USG 8 .

Ja tez dziś obiad zrobiłam od zera w 40 minut: kopytka, karkówka w sosie i kakafior z bułeczka, wcześniej ogarniałam basen bo wodę spuszczałam dziś no i padłam, mój organizm stwierdził ze ma dosyć i spałam prawie 2,5 godz a do tego pojawiła się znowu kawa z mlekiem wiec za dużo dla mnie, teraz leżę i czekam aż się dzień skończy a jutro wizyta
Ciągle niepokoję się swoim śluzem. Dziś poleciało mi tego znacznie więcej i tym razem w wodnistej konsystencji. Kolor żółty i mam wrażenie, że z nutką bardzo lekkiej ledwo co widocznej pomarańczy. Uczucie gorąca w pochwie [emoji55]
Miałam coś podobnego w pierwszej ciazy, to była jakaś infekcja i brałam nystatyne dopochwowo, najlepiej skonsultuj się że swoim lekarzem

Dziewczyny, ja farbuje wlosy w tym tygodniu. Do farbowania używamy color touch bez amoniaku.
Szampon i maskę mam bez parabenow i silikonów.

Ja dzisiaj mam wizytę o 18.45. Na NFZ, więc nie spodziewam się zbyt wiele.
To pierwszy kontakt z ginekologiem w tej ciąży. Prywatna wizyta za tydzień.
Ja mam dzisiaj o 19 wizytę , trzymam kciuki za Ciebie

reklama
Mam już rzeczy na moje dziwne dolegliwości.
IMG_20190916_110400.jpeg

Do góry