reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

Ja wizytuje, a głowa mi dziś tez daje popalić. Do tego jeszcze popsuł mi się wzrok w jednym oku i będę musiała zaliczyć neurologa. A miałam nadzieje, ze w ciąży mi to moje choróbsko neuro odpuści.
Trzymam kciuki..a co to za choróbsko jesli można spytać.
Powróciłam do życia. Weekend był okropny. Wymioty, zaparcia, ból żołądka. Dzisiaj w końcu się załatwiłam. Ciągle sobie wmawiam, że już niewiele zostało do 12tc. Dzisiaj już 8+2.
To życze juz tylko dobrych dni,szybko zleci i bedzie 12 tc
Lekarz dopiero jutro będzie, bo jest tylko we wtorki. Na początku ciąży też to miałam i przeszło samoistnie. Takie uczucie gorąca w pochwie + dziwny żółty śluz a mocz był w porządku, żadnych bakterii.
A miałas robiona cytologie.
Trzymam kciuki

reklama
Helllo Dziewczynki :)
Mnie też wysypało na twarzy i wyglądam jak 13-latka w okresie dojrzewania :( W ogóle jakoś fatalnie fizycznie czuję się w tej ciąży.
A co myślicie o farbowaniu włosów w ciąży? Mnie gin kazała poczekać do 15 tyg ale mam tak okropne siwe odrosty, że wstyd na ulicę wychodzić. Myślałam o szamponie koloryzującym - no ale sama nie wiem. Jakie macie doświadczenia w tym temacie?

Dziewczyny czy wy też jesteście pryszczate ? Ja okrutnie, jak licealistka niestety nic nie pomaga i codziennie wyskakują mi nowe "niespodzianki". Pocieszam się że to też objaw ciąży
Ani mi nie mów mam od 2 tygodni taki wysyp na czole i brodzie że szok. A kiedyś tylko pojedyncze przed okresem. Na czole pełno dosłownie.

Co do rozstępów w poprzedniej ciąży używałam balsamu przeciw rozstępom w ciąży taki z rossmana tani był ale już go nie ma, tylko olejek został a nie lubię olejków. Kupiłam więc takie coś - mama care z efektima. Dodam zdjęcie. Fajnie się wchłania, ma pompke, zapach mnie nie podrażnia a zależy mi na tym by balsam nie kosztował nie wiem z 50zl.ten kupiłam w rossmanie na promocji chyba w okolicach 15zl.najwazniejsza w tym wszystkim jest systematyczność, codziennie trzeba smarować brzuch. Nie mam przez tamta ciaze ani jednego rozstepu.

Niedoczynna93 kup sobie globulki vagical można stosować bez obaw w ciąży, mi zawsze pomaga

Dziewczyny u mnie nadal lepiej i chyba tak już zostanie w końcu idzie 11 tydzień. Popołudniu lekko gorzej ale nie to co było.
Wczoraj miałam chyba pierwszy raz w życiu takie zatwardzenie że myślałam że rodze. Pocieszam się że to jednorazowe, dziś byłam normalnie w WC ufffff..... Wypiłam rano dwa kubki mleka, może to pomogło. cała ciążę nie dalabym tak rady. Ból nie do zniesienia, współczuję tym dziewczynom które się z tym zmagają. Tak się spocilam że cała się rozebralam na tym WC haha obłęd
Odstawilam od jakiś 5 czy 6 dni duphaston całkowicie, nic nie biorę oprócz witaminy i nieraz nospe. Nie plamie, czuję się ok, myślę że on przysluzyl się też do tych mdłości i nastrojów. Miłego dnia mamusie

Załączniki

• IMG_20190916_091939.jpg
    IMG_20190916_091939.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 72
Helllo Dziewczynki :)
Mnie też wysypało na twarzy i wyglądam jak 13-latka w okresie dojrzewania :( W ogóle jakoś fatalnie fizycznie czuję się w tej ciąży.
A co myślicie o farbowaniu włosów w ciąży? Mnie gin kazała poczekać do 15 tyg ale mam tak okropne siwe odrosty, że wstyd na ulicę wychodzić. Myślałam o szamponie koloryzującym - no ale sama nie wiem. Jakie macie doświadczenia w tym temacie?
W ciąży farbowalam normalnie włosy, podobno to zabobon że może coś dziecku się stać. W kremach, podkładach, pudrach pełno też chemi a używamy. Zawsze możesz użyć np loreal casting creme lub Garnier olia. Mi ta ostatnia dobrze robi na włosy i stosuje już dosyć dużo czasu. Nie wylatuja mi po niej włosy. Dziś zamarzyl mi się kolor taki ciemna czekolada z nutka ciemnej jezyny nie wiem jak to opisać, tylko musiałabym do fryca jechać bo to mieszanka dwóch farb a sama wolę nie kombinować. Tylko że nie chce mi się jechać hihi

Po całym weekendzie grania na weselu jestem wykończona, ale dzisiaj wizyta o 16:00 i już siedzę jak na szpilkach. Dzisiaj wg OM 10+3, mam wrażenie że lekko zaokraglil się brzuszek. I niestety startowałam z waga 59/163, a ostatnio już 63kg,wiec ostro idę w górę :oops:
U mnie 10+4, ja startowałam z 50, a już 3 kg więcej.

Lekarz dopiero jutro będzie, bo jest tylko we wtorki. Na początku ciąży też to miałam i przeszło samoistnie. Takie uczucie gorąca w pochwie + dziwny żółty śluz a mocz był w porządku, żadnych bakterii.
A moze kup w aptece test ph pochwy .. nie jest drogi a duzo może powiedzieć... moze poprostu nic sie nie dzieje i taka twoja natura.
Po całym weekendzie grania na weselu jestem wykończona, ale dzisiaj wizyta o 16:00 i już siedzę jak na szpilkach. Dzisiaj wg OM 10+3, mam wrażenie że lekko zaokraglil się brzuszek. I niestety startowałam z waga 59/163, a ostatnio już 63kg,wiec ostro idę w górę :oops:
Trzymam kciuki za wizyte
U mnie waga na szczęście cały czas taka sama. Dziś 9+4. Jutro wizyta o 18stej ;)
Do jutra szybko zleci[emoji5]

reklama
W ciąży farbowalam normalnie włosy, podobno to zabobon że może coś dziecku się stać. W kremach, podkładach, pudrach pełno też chemi a używamy. Zawsze możesz użyć np loreal casting creme lub Garnier olia. Mi ta ostatnia dobrze robi na włosy i stosuje już dosyć dużo czasu. Nie wylatuja mi po niej włosy. Dziś zamarzyl mi się kolor taki ciemna czekolada z nutka ciemnej jezyny nie wiem jak to opisać, tylko musiałabym do fryca jechać bo to mieszanka dwóch farb a sama wolę nie kombinować. Tylko że nie chce mi się jechać hihi
musze zainstalować apke i odpowiadać kilku osobom ba raz :/ moja lekarka do końca 12 tyg zabroniła mi farbować włosy, wiec aktualnie wyglądam jak straszydło. A co do kosmetyków - musiałam wymienić wszystkie na takie bez parabenow, silikonów itp

Do góry