reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Dziewczyny dziś chyba jakiś przełom!!!! Nie dość że nie mam mdłości to mam Energi tyle jak przed ciaza! Wysprzatalam dom, trochę tego było. Zrobiłam już na jutro drobiowe watrobki mmmniam ale mnie na nie naszło, są takie kruche i pyszne szok. Ugotowalam fasolke a teraz biorę się za pieczenie placka ze śliwkami, będzie pyszny na pewno. W końcu żyje jak człowiek, oby tak zostało już, proszę o to Boga od rana hihi. Dołączam zdjęcie obiadku jest mega, jeśli którejś się uniosło na ten widok to przepraszam
Ojaaa ale Ci zazdroszczę... Ja niby mam dziś lepszy dzień, ale nadal szybko się męczę. Wstawilam tylko zmywarkę i umyłam zlew, a znowu czuję się zmęczona jakbym biegała godzinę bez przerwy [emoji53]

reklama
Hej :) W niektórych przypadkach (jak nasz) bezpieczniej jest brać leki niż ich nie brać. Lekarze wiedzą co robią także spokojnie :) Ja również biorę Neoparin i Polocard (to samo co acard) - mam trombofilie. Do tego niedoczynność z Hashimoto - Letrox 75 1,5 tabletki. Duphaston 3 x dziennie. Kwas foliowy 5mg. Aktualnie jeszcze antybiotyk na zapalenie dróg moczowych + osłonowe. Tak więc jak widać również co chwilę coś muszę brać.
A te leki to Ci gin przepisuje ? Czy jakiś inny specjalista? Mogę wiedzieć jakie miałaś robione badania na podstawie których stwierdzono u Ciebie trombofilie?

Placek w piekarniku. Ja dziś nie wiedziałam w tym przypływie Energi od czego zacząć czy sprzątać czy gotować, piec czy ogarnąć się w kąpieli. Ostatnio chodzę jak trol kiedyś zadbana a teraz brak sił nawet by głowę umyć masakra ale dziś to jakiś cud czuję się wspaniale, gdybym miała Was na wyciągnięcie ręki to z chęcią pomogła bym każdej z Was.mam przebyte 4 tyg wyjęte z życia więc wiem jak to jest haha oby zostało już tak. Placuszek przed włożeniem do pieca. My lubimy duże kruszonki :) P. S ja jedynie nie jem serów plesniowych itp, mleka tego świeżego no i surowego mięsa w sensie np tatar. Resztę jem normalnie

Załączniki

• IMG_20190914_141204.jpg
    IMG_20190914_141204.jpg
    2,8 MB · Wyświetleń: 74
Ojaaa ale Ci zazdroszczę... Ja niby mam dziś lepszy dzień, ale nadal szybko się męczę. Wstawilam tylko zmywarkę i umyłam zlew, a znowu czuję się zmęczona jakbym biegała godzinę bez przerwy [emoji53]
Może być tak że z dnia na dzień to się zmieni i będziesz w szoku jak ja. Teraz rób to co podpowiada Ci organizm, ja jeszcze wczoraj snulam się jak cień i pół dnia pod kocem przelezalam a popołudniu mdłości były jak zwykle. To lada chwila minie, główka do góry!!!

A te leki to Ci gin przepisuje ? Czy jakiś inny specjalista? Mogę wiedzieć jakie miałaś robione badania na podstawie których stwierdzono u Ciebie trombofilie?
Miałam robione badania genetyczne na mutacje genetyczne i wyszła Leiden V i jeden allel genu mthfr. Genetyk dała mi na piśmie konsultacje genetyczną, która mówi między innymi o tym, jakie leki mam brać podczas ciąży i na tej podstawie ginekolog ustalił leczenie. Z racji tego, że mam trombofilie dotychczas bez epizodu zakrzepowego to leki biorę wyłącznie w ciąży.

Dla każdej z Was, aby była takim aniołem ;) dla swojego maleństwa
Mój anioł

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?
- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?
- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.
- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?
- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.
- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?
- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.
- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?
- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.
- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.
- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.
- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "MAMUSIU".

Placek w piekarniku. Ja dziś nie wiedziałam w tym przypływie Energi od czego zacząć czy sprzątać czy gotować, piec czy ogarnąć się w kąpieli. Ostatnio chodzę jak trol kiedyś zadbana a teraz brak sił nawet by głowę umyć masakra ale dziś to jakiś cud czuję się wspaniale, gdybym miała Was na wyciągnięcie ręki to z chęcią pomogła bym każdej z Was.mam przebyte 4 tyg wyjęte z życia więc wiem jak to jest haha oby zostało już tak. Placuszek przed włożeniem do pieca. My lubimy duże kruszonki :) P. S ja jedynie nie jem serów plesniowych itp, mleka tego świeżego no i surowego mięsa w sensie np tatar. Resztę jem normalnie
Ale bym sobie zjadła drozdzowke [emoji173][emoji7] W ogóle taka słodka się teraz zrobiłam [emoji16]

Dziewczyny powiedzcie czy ja mam zwidy bo mi mój mówi że nie widać a ja czuję że mi obwód się zwiększył i brzuch a szczególnie Góra brzucha rośnie bo ja mam tendencje że w ciąży brzuch mam wysoko. Fotka rano z przed ciąży i rano z dziś. Dodam że nie mam wzdec ani zaparć i nie przytyłam jeszcze nic więc to nie obzarstwo hihi

Załączniki

• IMG_20190914_145408.jpg
    IMG_20190914_145408.jpg
    124,1 KB · Wyświetleń: 106
  • IMG_20190914_145507.jpg
    IMG_20190914_145507.jpg
    574,7 KB · Wyświetleń: 104
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziewczyny powiedzcie czy ja mam zwidy bo mi mój mówi że nie widać a ja czuję że mi obwód się zwiększył i brzuch a szczególnie Góra brzucha rośnie bo ja mam tendencje że w ciąży brzuch mam wysoko. Fotka rano z przed ciąży i rano z dziś. Dodam że nie mam wzdec ani zaparć i nie przytyłam jeszcze nic więc to nie obzarstwo hihi
Widać spora różnicę.

Do góry