reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

Dziewczyny szalejecie tyle postow od rana[emoji5]
Ja z wyprawka nie mam nic wszystko wydane po 2 synach nie planowałam wiecej dzieci kazdemu nawet mowilam ze wiecej miec nie bede zawsze mama mi mówiła ''nigdy nie mów nigdy'' a od roku mi i mężowi zamarzyło sie 3 maleństwo i po kilku miesiacach zaczelismy starabia i teraz rosnie w brzuszku[emoji5]

Fajne ze nas tu tyle, i możemy sie wspierac i wymieniać doswiadczeniami,nawet nie myslałam ze jest tu tyle mam co bedzie mialo 3+ dzieci[emoji4]

Dzis byłam u położnej i jam mam zapalenie pecherza liczne nabłonki i bakterie w moczu.. zalecenia jeść dużo żurawiny ...poza czestym sikaniem zadnych objawow nie miałam,pozostałe winiki bardzo dobre.. cisnienie 110/60 waga 1 kg mniej.[emoji16]

reklama
Dziewczyny szalejecie tyle postow od rana[emoji5]
Ja z wyprawka nie mam nic wszystko wydane po 2 synach nie planowałam wiecej dzieci kazdemu nawet mowilam ze wiecej miec nie bede zawsze mama mi mówiła ''nigdy nie mów nigdy'' a od roku mi i mężowi zamarzyło sie 3 maleństwo i po kilku miesiacach zaczelismy starabia i teraz rosnie w brzuszku[emoji5]

Fajne ze nas tu tyle, i możemy sie wspierac i wymieniać doswiadczeniami,nawet nie myslałam ze jest tu tyle mam co bedzie mialo 3+ dzieci[emoji4]

Dzis byłam u położnej i jam mam zapalenie pecherza liczne nabłonki i bakterie w moczu.. zalecenia jeść dużo żurawiny ...poza czestym sikaniem zadnych objawow nie miałam,pozostałe winiki bardzo dobre.. cisnienie 110/60 waga 1 kg mniej.[emoji16]
Jesz żurawinę suszoną? Chciałam pić herbatę żurawinową ale każda ma w sobie kwiat hibiskusa, który sprzyja powstawaniu poronień [emoji58]

Dziewczyny ostatni raz wklejam liste! Czy ktoras nie jest dopisana? medlowac sie bo zamykamy watek!

@Bedemama! tp 27.03
@Integral tp 28.09-04.04
@leeleeth tp 01.04
@Karolajna33 tp 03.04
@Magda1327 tp 03.04
@Karolina2102 tp 05.04
@Jula201906 tp 04.04
@ola86 tp 5-7.04
@Sindi1520 tp 05.04
@Katerinka80
@Magda_S
@mizoro tp 05.04
@aneta265 tp 05.04
@sonia.d
@Blizniakisanok
@Najeczka tp 09.04
@aszcz tp 10/11.04
@Sysiq tp 16.04
@Dżasta92 tp 16.04
@Mimi1987 tp 17.04
@paola425 tp 20.04
@AniulekP tp 20.04
@nnat. tp 23.04
@Sassi tp 28.04
@UrszulkaB
@Nnbrznsk
@majka89
@Sassi
@cmla
@Emilia1988
@lenapb
@Wiatraki
@oleeencja
@Likeme
@Hanqa_08
@_Anek_
@atena100
@MoniaMa
@ladyjane95
@milena1706
@Niedoczynna93 tp 08.04
@Anisa15
@MtV
@Surgeres
@kasia.neu
@Inofs
@lexi91
@Rybaa tp 08.04
@pannadorka
@ynka. tp 04.04
@Ruki
@cortado
@Szklanagłowa
@LaBu
@Gloria 87
@monika89bdg
@Renka85 tp 17.04
Mnie nadal nie ma :(

U mnie brzuch stoi w miejscu mam tylko oponke po poprzednich ciażach i wczoraj bedac u gina byly 2 w 9tc i mialy juź fajne malutkie brzuszki a ja tam siedzialam i czułam sie przy nich jakvym w ciaży nie była,pociesza mnie fakt ze koleżanka do 14 tc prawie nic nie miała a teraz 20tc i ma piekny duży brzuszek...
U mnie zamiast brzuszka cycki rosna a tak mnie swedza miałam rozmiar b/c teraz to juz nie wiem pomierzylam sie i mam pod biustem 78cm w biuscie 98cm.

Hej Dziewczyny, na początku, chciałam tylko wyrazić moją radość, że jesteście. W pierwszej ciąży 11 lat temu ;) też byłam na forum ale byłam jeszcze innym człowiekiem i byłam taka rozedrgana, że nic nie było w stanie mnie uspokoić. W drugiej już było lepiej bo już wszystko wiedziałam, ale mam różnicę między córkami dwa lata, więc byłam przerażona jak sobie poradzę a teraz... Teraz mam nowego męża, jestem dojrzała i szczęśliwa i dwoje dzieci, które już są odchowane i mam kompletnie inny komfort ciąży :) I Dziękuję, że dzielicie się swoimi obserwacjami, dolegliwościami i że tak ładnie się wspieracie bez oceniania. To bardzo ważne i niestety nie często spotykane. Zaczynam się wdrażać w wątek i czuć, że nic złego mnie tu nie spotka :) U mnie 10tc plus 3 dni. Na razie miałam jedno usg a w poniedziałek mam kolejne i już się nie mogę doczekać bo na tym pierwszym dzidziuś był jeszcze zarodkiem a teraz już jest dzidziusiem i to budzi we mnie wzruszenie na samą myśl :) Bardzo się boję czy wszystko będzie ok. Odetchnę dopiero po wynikach usg z przyziernością i wynikach testów z krwi. W poniedziałek pobierają mi próbkę i ona leci do Stanów i wynik dopiero za dwa-trzy tyg... W poniedziałek mam też usg ale może być za wcześnie na mierzenie - a może się uda i się wstępnie chociaż uspokoję. Kolejne usg mam 27 września i wtedy już na pewno będę wiedzieć a wyniki z krwi mi to potwierdzą. Mam 39 lat i się boję, że dzidziuś będzie miał wady genetyczne :((( Podobno przy kolejnych ciążach ryzyko jest mniejsze niż przy pierwszej kiedy rodzi się w tym wieku, ale jest... Do tego czasu nie będę mówić dzieciom ani nikomu postronnemu. Wiedzą moi rodzice, siostra i trzy przyjaciółki. A tak to milczymy. Niestety nie wiem jak się ukrywać bo brzuch mam już jak w piątym miesiącu... Jestem teraz na urlopie za granicą i tu ludzie już zauważają... W Polsce muszę nosisz "luźne szaty" przez jakiś czas jeszcze. Dodatkowo mam stresa bo jak się wyda, że jestem w ciąży to będę mieć towarzystwo w postaci Panów z aparatami, którzy będą za mną chodzić, bo mój mąż jest znany i myślę, że to będzie dobry temat dla kolorowych gazetek. A ja teraz nie pragnę niczego tak jak spokoju i intymności... :( Przepraszam, że na razie tylko o sobie ale chciałam się troszkę przedstawić :) Trzymam kciuki za Wasz spokój i postaram się pisać bardziej regularnie. Czytam codziennie wieczorem ale jak już wszystko doczytam to padam więc tylko czasem lajkuję Wasze wpisy. Poprawię się :) Dobrego, SPOKOJNEGO dnia dla Was.
Witaj, gratulacje, zdrowej i spokojnej ciazy przede wszystkim :)
A co z rozstępami? U mnie niestety pojawiły się na piersiach, kupiłam sobie jakiś am olejek ale nie mam doświadczenia z używaniem tego rodzaju kosmetyków. Podobno trzeba nakładać na wilgotną skórę, ale marnie to widzę. Polecicie jakiś konkretny produkt?
U mnie jeszcze nic. Na piersi za to pojawiła się czerwona plamka. Jakby mi naczynka pekly ale tam równo w koleczku.
Odebrałam właśnie wyniki moczu i jestem przerażona, a wizyta u gina dopiero w poniedziałek :(
Nie interpretuj sama bo to bywa mylne. Bierze się jeszcze inne parametry do oceny wyników A to już wie lekarz najlepiej. Dla spokoju poszlabym do rodzinnego jeśli masz dobrego.

Ale nas tu gęsto... Chyba się nie odnajde :)
Jutro ostatni dzień leku a kaszel nie mija :( na darmo te leki, zwłaszcza teraz kiedy nie powinnam nic brać.

Omg hibiskus powoduje poronienia !? :/
Tak wyczytałam. Zawsze zanim coś wypije to szukam informacji bo tylu ziół nie można...
Screenshot_20190913-103758_Chrome.jpeg

reklama
Do góry