reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Dziewczyny szalejecie tyle postow od rana[emoji5]
Ja z wyprawka nie mam nic wszystko wydane po 2 synach nie planowałam wiecej dzieci kazdemu nawet mowilam ze wiecej miec nie bede zawsze mama mi mówiła ''nigdy nie mów nigdy'' a od roku mi i mężowi zamarzyło sie 3 maleństwo i po kilku miesiacach zaczelismy starabia i teraz rosnie w brzuszku[emoji5]

Fajne ze nas tu tyle, i możemy sie wspierac i wymieniać doswiadczeniami,nawet nie myslałam ze jest tu tyle mam co bedzie mialo 3+ dzieci[emoji4]

Dzis byłam u położnej i jam mam zapalenie pecherza liczne nabłonki i bakterie w moczu.. zalecenia jeść dużo żurawiny ...poza czestym sikaniem zadnych objawow nie miałam,pozostałe winiki bardzo dobre.. cisnienie 110/60 waga 1 kg mniej.[emoji16]

reklama
Dziewczyny szalejecie tyle postow od rana[emoji5]
Ja z wyprawka nie mam nic wszystko wydane po 2 synach nie planowałam wiecej dzieci kazdemu nawet mowilam ze wiecej miec nie bede zawsze mama mi mówiła ''nigdy nie mów nigdy'' a od roku mi i mężowi zamarzyło sie 3 maleństwo i po kilku miesiacach zaczelismy starabia i teraz rosnie w brzuszku[emoji5]

Fajne ze nas tu tyle, i możemy sie wspierac i wymieniać doswiadczeniami,nawet nie myslałam ze jest tu tyle mam co bedzie mialo 3+ dzieci[emoji4]

Dzis byłam u położnej i jam mam zapalenie pecherza liczne nabłonki i bakterie w moczu.. zalecenia jeść dużo żurawiny ...poza czestym sikaniem zadnych objawow nie miałam,pozostałe winiki bardzo dobre.. cisnienie 110/60 waga 1 kg mniej.[emoji16]
Jesz żurawinę suszoną? Chciałam pić herbatę żurawinową ale każda ma w sobie kwiat hibiskusa, który sprzyja powstawaniu poronień [emoji58]

Dziewczyny ostatni raz wklejam liste! Czy ktoras nie jest dopisana? medlowac sie bo zamykamy watek!

@Bedemama! tp 27.03
@Integral tp 28.09-04.04
@leeleeth tp 01.04
@Karolajna33 tp 03.04
@Magda1327 tp 03.04
@Karolina2102 tp 05.04
@Jula201906 tp 04.04
@ola86 tp 5-7.04
@Sindi1520 tp 05.04
@Katerinka80
@Magda_S
@mizoro tp 05.04
@aneta265 tp 05.04
@sonia.d
@Blizniakisanok
@Najeczka tp 09.04
@aszcz tp 10/11.04
@Sysiq tp 16.04
@Dżasta92 tp 16.04
@Mimi1987 tp 17.04
@paola425 tp 20.04
@AniulekP tp 20.04
@nnat. tp 23.04
@Sassi tp 28.04
@UrszulkaB
@Nnbrznsk
@majka89
@Sassi
@cmla
@Emilia1988
@lenapb
@Wiatraki
@oleeencja
@Likeme
@Hanqa_08
@_Anek_
@atena100
@MoniaMa
@ladyjane95
@milena1706
@Niedoczynna93 tp 08.04
@Anisa15
@MtV
@Surgeres
@kasia.neu
@Inofs
@lexi91
@Rybaa tp 08.04
@pannadorka
@ynka. tp 04.04
@Ruki
@cortado
@Szklanagłowa
@LaBu
@Gloria 87
@monika89bdg
@Renka85 tp 17.04
Mnie nadal nie ma :(

U mnie brzuch stoi w miejscu mam tylko oponke po poprzednich ciażach i wczoraj bedac u gina byly 2 w 9tc i mialy juź fajne malutkie brzuszki a ja tam siedzialam i czułam sie przy nich jakvym w ciaży nie była,pociesza mnie fakt ze koleżanka do 14 tc prawie nic nie miała a teraz 20tc i ma piekny duży brzuszek...
U mnie zamiast brzuszka cycki rosna a tak mnie swedza miałam rozmiar b/c teraz to juz nie wiem pomierzylam sie i mam pod biustem 78cm w biuscie 98cm.

Hej Dziewczyny, na początku, chciałam tylko wyrazić moją radość, że jesteście. W pierwszej ciąży 11 lat temu ;) też byłam na forum ale byłam jeszcze innym człowiekiem i byłam taka rozedrgana, że nic nie było w stanie mnie uspokoić. W drugiej już było lepiej bo już wszystko wiedziałam, ale mam różnicę między córkami dwa lata, więc byłam przerażona jak sobie poradzę a teraz... Teraz mam nowego męża, jestem dojrzała i szczęśliwa i dwoje dzieci, które już są odchowane i mam kompletnie inny komfort ciąży :) I Dziękuję, że dzielicie się swoimi obserwacjami, dolegliwościami i że tak ładnie się wspieracie bez oceniania. To bardzo ważne i niestety nie często spotykane. Zaczynam się wdrażać w wątek i czuć, że nic złego mnie tu nie spotka :) U mnie 10tc plus 3 dni. Na razie miałam jedno usg a w poniedziałek mam kolejne i już się nie mogę doczekać bo na tym pierwszym dzidziuś był jeszcze zarodkiem a teraz już jest dzidziusiem i to budzi we mnie wzruszenie na samą myśl :) Bardzo się boję czy wszystko będzie ok. Odetchnę dopiero po wynikach usg z przyziernością i wynikach testów z krwi. W poniedziałek pobierają mi próbkę i ona leci do Stanów i wynik dopiero za dwa-trzy tyg... W poniedziałek mam też usg ale może być za wcześnie na mierzenie - a może się uda i się wstępnie chociaż uspokoję. Kolejne usg mam 27 września i wtedy już na pewno będę wiedzieć a wyniki z krwi mi to potwierdzą. Mam 39 lat i się boję, że dzidziuś będzie miał wady genetyczne :((( Podobno przy kolejnych ciążach ryzyko jest mniejsze niż przy pierwszej kiedy rodzi się w tym wieku, ale jest... Do tego czasu nie będę mówić dzieciom ani nikomu postronnemu. Wiedzą moi rodzice, siostra i trzy przyjaciółki. A tak to milczymy. Niestety nie wiem jak się ukrywać bo brzuch mam już jak w piątym miesiącu... Jestem teraz na urlopie za granicą i tu ludzie już zauważają... W Polsce muszę nosisz "luźne szaty" przez jakiś czas jeszcze. Dodatkowo mam stresa bo jak się wyda, że jestem w ciąży to będę mieć towarzystwo w postaci Panów z aparatami, którzy będą za mną chodzić, bo mój mąż jest znany i myślę, że to będzie dobry temat dla kolorowych gazetek. A ja teraz nie pragnę niczego tak jak spokoju i intymności... :( Przepraszam, że na razie tylko o sobie ale chciałam się troszkę przedstawić :) Trzymam kciuki za Wasz spokój i postaram się pisać bardziej regularnie. Czytam codziennie wieczorem ale jak już wszystko doczytam to padam więc tylko czasem lajkuję Wasze wpisy. Poprawię się :) Dobrego, SPOKOJNEGO dnia dla Was.
Witaj, gratulacje, zdrowej i spokojnej ciazy przede wszystkim :)
A co z rozstępami? U mnie niestety pojawiły się na piersiach, kupiłam sobie jakiś am olejek ale nie mam doświadczenia z używaniem tego rodzaju kosmetyków. Podobno trzeba nakładać na wilgotną skórę, ale marnie to widzę. Polecicie jakiś konkretny produkt?
U mnie jeszcze nic. Na piersi za to pojawiła się czerwona plamka. Jakby mi naczynka pekly ale tam równo w koleczku.
Odebrałam właśnie wyniki moczu i jestem przerażona, a wizyta u gina dopiero w poniedziałek :(
Nie interpretuj sama bo to bywa mylne. Bierze się jeszcze inne parametry do oceny wyników A to już wie lekarz najlepiej. Dla spokoju poszlabym do rodzinnego jeśli masz dobrego.

Ale nas tu gęsto... Chyba się nie odnajde :)
Jutro ostatni dzień leku a kaszel nie mija :( na darmo te leki, zwłaszcza teraz kiedy nie powinnam nic brać.

Omg hibiskus powoduje poronienia !? :/
Tak wyczytałam. Zawsze zanim coś wypije to szukam informacji bo tylu ziół nie można...
Screenshot_20190913-103758_Chrome.jpeg

reklama
Do góry